andrei_d scrie:sunteti ca babele alea la poarta, "'i-auzi tata Floareo ce-a zis, are 200 si vine cu intrebari de-astea de clasa intai . Ce ticalos, pai asta sigur minte." Sunt deja doua pagini pe tema asta.
Fetele mele, dragelor, ca sa ne intelegem, am 40 de stupi acum, nu am experienta si nu imi e rusine cu treaba asta. Anul asta am inceput cu 5 si am facut niste greseli pe care nu vreau sa le mai fac. Fiind vorba de banii mei nu ai vostri, la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta. Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.
Practic ma intereseaza cum lucreaza cineva cu efectiv mare cand vine vorba de prevenirea roitului. Am sperat si inca mai sper ca din cateva pagini de pareri pe topicul asta, sa apara si 1-2 raspunsuri de ajutor.
Ce sa zic, dati-va-n petec in continuare, simtiti-va bine si ramaneti asa cum sunteti.
Vezi tu mai draguta Andreiuta ? ... ca n-ai experienta, asa este, te-am ghicit toti. Ca-s banii tai in joc, apai si asta-i asa, ca doar n-o sa te joci cu banii altuia. De lucru' ce sa zic ? ... cine nu vrea, nu are.
Ca tu astepti raspunsuri din partea unora care lucreaza cu efective mari ( cat de mari ? ... cateva mii de familii, e ok ? ) cat mai la obiect si prompte presupun, vad ca si asta este asa. Insa nu asa vei obtine raspunsurile.
De ,,vorba dulce, mult aduce" ai auzit ?. Adica, simpla expresie ,, am o rugaminte la voi " ... pe semne ca nu face parte din educatia ta ... si-atunci pentru ce motiv, cineva sa se conformeze pretentiilor tale ?.
Esti cumva un king ... kong ?.
Totusi, in pofida ironiei tale, poate te fac sa citesti prin vre-o carte ... ce insemnatate are aparitia primului ou de trantor in colonie ?.
Cat despre dutu-n petec ... noi ca noi, da' sa vezi cum ti-i da tu-n petec !.
Succes la urcusul spre cei 200 - 300 de stupi !. Fa rost si de o scara, ca ajungi mai repede ... la roi !.