Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Materiale izolatoare

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2015, 08:09

vulpea scrie:"stimabile",ai vizionat trimiterea la articol a lui mellis ? ai priceput ceva din sagetile dela recuperatorul de caldura ? cat despre 50 mc/h,susti ceva aberant:50 mc = 2,5 ml x 2,0 ml x 10,0 ml !!!!!! si asta pe ora/stup ? si cat zici ca are volum stupul ?

I-NE-stimabile cand ai timp si vrei sa citesti despre circulatia aerului bun si viciat in stup si despre volumul acestuia sa ma anunti...pana atunci continua cu aberatiile tale de maistru constructor de case...sunt total diferite aerisirile...
Daca nu stii unde sa citesti iti arat...cititul nu a omorat pe nimeni.... :lol:
Hai sa te ajut,cauta la topicul despre folie...sau in vechiul forum...e info de calitate....
Sau cel mai sigur la topicul despre Iernarea Albinelor....e info garla dar dispersata.... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vulpea » 16 Oct 2015, 08:56

"nene",iara scri aberatii:1.nu sunt maistru ci INGINER;2.nu sunt de case ci de DRUMURI si PODURI.multumit deplin ???
vulpea

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2015, 09:11

vulpea scrie:"nene",iara scri aberatii:1.nu sunt maistru ci INGINER;2.nu sunt de case ci de DRUMURI si PODURI.multumit deplin ???

Scuze,Dl Ing. :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vulpea » 16 Oct 2015, 09:15

Pt.p 13. PS.dece scri 1. daca nu e urmat de 2. ? nu mi-ai raspuns la volum stup !:0,43 x 0,43 x0,35 =0,0647 mc (gresesc cumva?).si vrei sa ma convingi ca albinele dintr-un stup,chiar si f. populat,consuma pe ora aproape 1000 volume interioare de stup ?.in conditiile in care volumul interior mai are si 12 R (din calculul facut)?. dupa afirmatia ta,stupul trebuie ventilat vara intr-un tun aerodinamic !!!!.si mai zici ca astfel nu sunt curenti in stup ?
vulpea

Mesajde asd » 16 Oct 2015, 09:35

Nu vreau pentru ca sa fac un atac dar pierdeti din vedere un aspect foarte important vizavi de iernare la albine:

De ce traiesc albinele atat de mult in perioada de iarna?

Pentru ca procesele de oxidare se reduc la minimum. Albinele formeaza in ghem o conditie de hipoxie, reducand cantitatea de oxigen de la 21% la 15%, ceea ce le reduce dramatic procesele metabolice. Nivelul de CO2 ajunge la 6%!!!

Deci procesele de oxidare intradevar produc energie mare insa duc la imbatranire rapida: asta pe timp de vara. Pe timp de iarna se produce reversul: albina reduce oxidarea la minim si implicit imbatranirea. De aceea e bine ca albinele sa aiba liniste pe parcursul iernii pentru ca prin deranjarea ghemului albinele devin active, nivelul oxigenului in ghem creste etc.

Prin urmare nevoia de ventilare pe timp de iarna mai degraba dauneaza decat ajuta. Scopul acestei ventilari e reducerea umiditatii si atat, iar asta se poate face prin diverse metode(fiecare o are pe a sa).

http://scientificbeekeeping.com/old-bee ... es-part-1/
asd

Mesajde cobi » 16 Oct 2015, 09:47

george badea scrie:iernez in aceasta formula de 5 ani si personal sunt foarte multumit

Unde ai vatra? (jud.)
cobi

Mesajde daffid mihailov » 16 Oct 2015, 13:53

Niciodata nu o sa ii impaci pe cei care iereneaza horn cu cei care ierneaza clopot. :lol:

Multi folosesc urdinis superior iarna. Dupa parerea mea nu se formeaza curenti daca iernezi horn pentru ca pasla formeaza o izolatie care pastreaza caldura dar lasa se treaca treptat aerul viciat. E ca in plapuma iarna. Copul respira, dar caldura se mentine, de-aia nu trezim fleasca dimineata. Eu zica asa, e bine si clopot si horn, dar sa stapanesti bine tehnica.

Eu am o intrbeare, mai folositi diafragme sau e bine sa lasi ultima rama in exterior plina cu miere ca diafragma? Ce parere aveti?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde george badea » 16 Oct 2015, 14:15

Unde ai vatra? (jud.)[/quote]
vinatori mici. Giurgiu
george badea

Mesajde vulpea » 16 Oct 2015, 15:39

buna dm.cred ca poti sa-i dai "indicatii pretioase" lui p 13,chiar daca esti asa tanar.sunt curios,de cand te ocupi de albine ? te asigur ca nu e o intrebare tendentioasa.stima
vulpea

Mesajde cobi » 16 Oct 2015, 19:41

george badea scrie:...

Folosesc si eu la o parte din stupi sistemul tau, dar am observat ca sunt ceva probleme cand incepe cresterea puietului. Mai mult de atat, pe acelasi sistem de izolatie, acelasi tip de stup, orientare, etc, diferentele de condens sunt date si de populatie/matca.
cobi

Mesajde george badea » 16 Oct 2015, 20:02

cobi ce fel de problem?
george badea

Mesajde george badea » 16 Oct 2015, 20:04

eu in aceasta formula nu am avut niciodata probleme :shock:
george badea

Mesajde cobi » 16 Oct 2015, 20:07

george badea scrie:cobi ce fel de problem?

condens
cobi

Mesajde cobi » 16 Oct 2015, 20:09

george badea scrie:eu in aceasta formula nu am avut niciodata probleme :shock:

Acum am vazut ca mai ai si un polistiren de 2 cm in capac. Un polistiren sub capac de 3 cm si atat peste folie nu ajungea?
cobi

Mesajde george badea » 16 Oct 2015, 20:16

nu ajunge cobi
, prin folie trece foarte usor caldura neaparat deasupra foliei pune materiale izolatoare ca alstfel toata caldura o sa i-ti stea intre folie si capac si de acolo problemele
george badea

Mesajde george badea » 16 Oct 2015, 20:20

ai grija mare ca de la condens pot veni multe boli :evil:
george badea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR