Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldova

Mesajde pustu » 18 Oct 2015, 07:40

Nu prelungesc cu fagurasi sub rame pana dau de fund ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde gica.mosu » 18 Oct 2015, 07:56

Petru scrie...gauri 28- 36...nu joaca mare rol :idea: ...Esti sigur :?: ...Asa cum a scris Nazeb, au un rol ff important atat iarna dar si vara,daca sunt facuti uni trebuiesteeeee :shock: Am scris in MS-9 din prima fila=pag ta pers...ceva,si ma bucur ca nu m-am insalat :P bafta si sanatati muuulta-G.M....
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 11:54

pustu scrie:Nu prelungesc cu fagurasi sub rame pana dau de fund ?

intre corp (rame) si fund 7 cm da, se intampla sa faca faguri dar de cand m-am invatat sa lucrez mai bine familiile, mai rar este acest fenomen.
petru MD

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 11:57

gica.mosu scrie:Petru scrie...gauri 28- 36...nu joaca mare rol :idea: ...Esti sigur :?: ...Asa cum a scris Nazeb, au un rol ff important atat iarna dar si vara,daca sunt facuti uni trebuiesteeeee :shock: Am scris in MS-9 din prima fila=pag ta pers...ceva,si ma bucur ca nu m-am insalat :P bafta si sanatati muuulta-G.M....

n-am inteles ce ati avut in vedere nici atunci nici acum....
petru MD

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 12:03

am observat un lucru pe.care nu pot sal inteleg si eam spus si la pustu stuparul)))) ma uit ca toti majoritatea apicultorilor " experementati " stiu atita teorie atitea.maruntusurinsi teoreme in apicultura despre care nam auzit nici odata si imi dau intrebarea daca tot atita stiu acesti " experementati" unde sunt rezultatele ??? am.doua variante sau '' experementati " ne duc in eroare pe cei " slabi" si nu spun tot despre ceea ce li,se,primeste sau ei stau bine doar la teorie....
la toti cei care doresc sa faca sau,fac,apicultura le doresc sa incerce totul sa,expereminteze si,sasi,faca concluzii
succese mari..... :)
petru MD

Mesajde wineto77 » 18 Oct 2015, 12:26

Bine punctat...
.Salutari de la Buzau.
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde proapis13 » 18 Oct 2015, 12:28

namzeb scrie:o singura gura de 35 mm in coltul din dreapta spate pe linia urdinisului avind stupii standard cu urdinisul in coltul din dreapta astfel, ca cuibul este in stinga spre vest.

Stupii sunt orientati spre NORD sau e ceva scris gresit aici... :?: :roll:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde asd » 18 Oct 2015, 12:37

Am stupii orientati in toate punctele cardinale si nu am observat vreo diferenta la ei. Recordistul a fost orientat N. Am avut tari si cu orientari S. Un alt detaliu nesemnificativ. Pentru mine cel mai important e sa nu fie urdinisele apropiate, de preferat orientarile cat mai diferite in cazul in care stupii sunt aproape unul; de altul.
asd

Mesajde alt stupar » 18 Oct 2015, 12:51

confirm
orientarea urdiniselor spre diferite puncte cardinale influenteaza dezvoltarea putin spre deloc.
Vatra in ansamblu sa fie insorita si ferita de curenti, restul...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 13:04

alt stupar scrie:confirm
orientarea urdiniselor spre diferite puncte cardinale influenteaza dezvoltarea putin spre deloc.
Vatra in ansamblu sa fie insorita si ferita de curenti, restul...

cu asta si eu,sunt deacord ....
petru MD

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 13:12

urmari si albinele care traesc in natura in scorburi sub acoperise in pereti si vedeti unde sunt facute gaurile si ce marime au ))))) incercati sa va apropiati de apicultura nu ca un savant teoretic da ca o persoana care doreste sa admire aceasta fiinta si sa inteleaga sau sa incerce sa inteleaga ritmul si viata albinelor...
succese...
petru MD

Mesajde alt stupar » 18 Oct 2015, 13:59

petru MD scrie:ma uit ca toti majoritatea apicultorilor " experementati " stiu atita teorie atitea.maruntusurinsi teoreme in apicultura despre care nam auzit nici odata si imi dau intrebarea daca tot atita stiu acesti " experementati" unde sunt rezultatele ???

Petru, pe tema asta se poate face o intreaga discutie... si cel mai probabil ca in timp o sa-mi dai oarecum dreptate...
Vezi tu, atunci cand ai facut ucenicia pe langa cineva harsâit intrale stupariei sau (cazul tau) ai luat de-a gata tehnica de intretinere si exploatare a albinei pe linie paterna, stiind ca acea tehnica a dat rezultate si fara a-ti mai trece prin cap sa contesti doar de dragul contrazicerii... atunci cam asa iese treaba... functioneaza si da randament, e o franciza, la urma-urmei ;)
Problemele enuntate de tine apar insa acolo unde apare o alta categorie de stupari... compusa din cei prea mandrii de sine ca sa accepte sa urmeze o anume cale batatorita, vesnic inovatori si redescoperitori ai roții, schimbatori anuali de sisteme pe motiv de te miri ce.
Stiu oaresce teorie, un pic de ici, un pic de dincolo, penduleaza la nesfarsit intre a urma o cale sau alta, se cramponeaza mereu tocmai de ”maruntisurile” nesemnificative iar rezultatul final e ca tocmai din cauza acelor ”maruntisuri” nu reusesc sa faca pasul spre apicultura adevarata
Si cam asta e... a fost, este si va fi mereu asa... ;)

Si parafrazand semnatura unui distins coleg, apicultura este simpla, dificil este insa a lucra simplu.
:lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde namzeb » 18 Oct 2015, 14:16

In toate cartile de apicultura se spune ca stupii trebuiesc orientati cu fata spre sud ca sa bata soarele pe fata lor.Eu am observat lucrul de care v-am povestit la niste lazi vechi care erau putrede si la care albinele au ros putregaiul si si-au facut aerisire.Ani la rind acele familii nu aveau probleme cu,condensul si nici cu rame mucegaite chiar daca erau goale.Daca fata stupului este la sud normal ca la dreapta avem vestul si la stinga avem estul vazut din spate.Am avut citiva ani roiuri instalate in scorbura unor copaci,un cires chiar linga casa si l-am lasat sa-l vad cum se comporta.Ciresul este si azi si in scorbura se mai aciuiaza cite un roi,dar nici unul nu trece cu bine iarna caci nu are decit o singura gaura facuta de grauri care serveste ca urdinis.Nu am avut cum sa vad ce este in- nauntru caci ciresul inca da fructe si este falnic de care se bucura multi copii cind ies de la scoala fiind pe domeniul public.Cind se va usca sint curios ce este inauntru ca au avut multi roi casa acolo.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 14:17

alt stupar scrie:Si parafrazand semnatura unui distins coleg, apicultura este simpla, dificil este insa a lucra simplu.[/b] :lol:

Domnule stupar daca stieam aceasta fraza o spuneam doar pe ea))). cu acestea cuvinte ati spus tot ce am scris eu ( ce am avut in vedere) si.tot ce doream sa mai spun
petru MD

Mesajde pustu » 18 Oct 2015, 14:23

petru MD scrie:
gica.mosu scrie:Petru scrie......
n-am inteles ce ati avut in vedere nici atunci nici acum....

Nea Gica te felicita .
Sa traiesti nea Gica . Am inceput sa te-nteleg :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde namzeb » 18 Oct 2015, 14:24

Pentru proapis13, scuze ca nu m specificat ca asa cum am zis cuibul este in vest vazut din fata si urdisul in stinga pe colt,iar gura este in spate pe directia urdinisului.Intre 2 urdinise am latimea unui stup.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?