Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tema zilei

Mesajde victor s » 01 Mai 2011, 18:37

in acest caz se schimba datele problemei...in nici un caz nu esti parat ca tamplar. te-ai convins de asta dupa cererile pe care le-ai primit ! se cunoaste o munca facuta din pasiune !
apropo...ieri am bagat miniramele nucleelor la crescut...abia astept sa am ce fotografia sa le postez pe forum ! ;)
in ceea ce priveste tema zilei, banuiesc ca raspunsul este ...'inainte de ploaie" cand se strang toate albinele in stup la adapost.
p.s. am eu ce am cu ploaia astazi...unde s-au anuntat ploi si a fost o vreme superba... :lol:
victor s

Mesajde Adi Hodis » 01 Mai 2011, 23:57

MyBees scrie:Cand ti se urca mâţa pe stup?

Oricare ar fi raspunsul, eu tzin cu MyBees ... adica cu mâța ;) :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde MyBees » 02 Mai 2011, 00:48

Asa-i Adi? :) Stiam eu ca-mi fac fani... :lol:
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Bee Happy » 02 Mai 2011, 20:09

victor s scrie: banuiesc ca raspunsul este ...'inainte de ploaie" cand se strang toate albinele in stup la adapost.

Ai dreptate Victor. Am urmarit stupii dusi la rapita. Desi norii nu acoperisera soarele, albinele au inceput sa vina gramada, in valuri. Nu razbeau sa intre pe deschiderea mare a urdinisului. In aprox. 5 min au ajuns majoritatea. Au un depistator (aparat de depistat vremea rea :lol: )performant.
Peste alte 5 min. a inceput ploaia. Pana sa ajung eu la masina, m-a cam murat. :mrgreen:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde victor s » 02 Mai 2011, 20:13

si eu am avut ocazia de a vedea asa ceva, dar din pacate nu am cantar sa vad exact cum sta treaba...
avem multe de invatat de la albinutze ! ;)
victor s

Mesajde akmm » 23 Aug 2011, 14:21

Bee Happy scrie:
victor s scrie: banuiesc ca raspunsul este ...'inainte de ploaie" cand se strang toate albinele in stup la adapost.

Ai dreptate Victor. Am urmarit stupii dusi la rapita. Desi norii nu acoperisera soarele, albinele au inceput sa vina gramada, in valuri. Nu razbeau sa intre pe deschiderea mare a urdinisului. In aprox. 5 min au ajuns majoritatea. Au un depistator (aparat de depistat vremea rea :lol: )performant.
Peste alte 5 min. a inceput ploaia. Pana sa ajung eu la masina, m-a cam murat. :mrgreen:

Sunt si cazuri de roi care se aseaza pe spatele altei lazi.Sigur creste mai mult de 1,5 kg si mai repede de 5 min.
Treaba e cam trasa de par.Cantarul se tareaza seara cand sunt toate albinele in stup nu cand sunt plecate.Altfel avem spor in caiet si deloc in rame.
Dar daca e vorba de albinele altor stupi, atunci e adevarat.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde fotoklipa » 09 Oct 2011, 21:55

alt stupar scrie:Acum un an, in primavara, a fost la fel (dupa spusele unei indoliate)
Bun.
Ipoteze: ce avem acolo ?
Ce se poate face ? Ce merita facut?
Astept pareri si comentarii (de la cat mai multi tineri) pana la sfarsitul acestei saptamani, cand incercam o sinteze.
Hai, intrazniti !

La bunica mea(Mama,tatalui meu,am gasit asa ceva),la cimitir,intr-o teava,in care era infipta crucea,acum 1 an,am extras un roi ,mic si fara seansa de trecere peste iarna,si nu a trecut. :cry:
fotoklipa

Mesajde alt stupar » 30 Oct 2011, 11:12

-------------------------------------
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 30 Oct 2011, 11:16

Intrebare de sezon.
Avem:
-colonie de putere medie, rezerve ok;
- lada verticala Dadant;
- fund fix, clasic;
-bloc urdinis pe pozitia de vara, gratie contra rozatoarelor montata;
-lipsa diafragma;
-podisor clasic, dintr-o bucata;

Stuparul tine neaparat sa ierneze cu folie peste rame.
Cand si cum o va introduce in lada ???
alt stupar

Mesajde proapis13 » 30 Oct 2011, 13:04

La cei slabuti pe 5 rame deja am facut-0 dar fara ordinis pe toara suprafata
La cei puternici urmeaza dar numai atunci cand temperaturile diurne sunt
aproape egale cu cele nocturne si viespea nu mai zboara
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alexandrucucu » 30 Oct 2011, 15:24

Daca pune folia si nu are sita la fund face stupul piscina :lol:
alexandrucucu

Mesajde alt stupar » 30 Oct 2011, 17:11

mda, sa precizam ca fundurile lazilor sunt cele clasice, fara sita.
alt stupar

Mesajde alt stupar » 30 Oct 2011, 17:15

alexandrucucu scrie:Daca pune folia si nu are sita la fund face stupul piscina :lol:

si totusi... doua unelte care (aparent) se exclud reciproc pe timpul iernii: fundul plin + folia.
Cum ar trebui sa jongleze folia pentru a nu face "sauna" ?
alt stupar

Mesajde paul » 30 Oct 2011, 17:32

Eu cred ca daca se pune folia si se lasa o fanta de vreo 3-4 cm pe toata lungimea stupului ,peste ceva textile absorbante ,urdinisul deschis la maxim (bineinteles cu gratiile puse),nu se va forma condens.In a doua parte a lunii februarie (pt. zona mea )se acopera cu folia tot spatiul ocupat de rame ;chiar daca se va forma putin condens ,acesta va fi folositor albinelor in cresterea puietului .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 30 Oct 2011, 17:36

paul scrie:Eu cred ca daca se pune folia si se lasa o fanta de vreo 3-4 cm pe toata lungimea stupului ,peste ceva textile absorbante ,urdinisul deschis la maxim (bineinteles cu gratiile puse),nu se va forma condens.In a doua parte a lunii februarie (pt. zona mea )se acopera cu folia tot spatiul ocupat de rame ;chiar daca se va forma putin condens ,acesta va fi folositor albinelor in cresterea puietului .

Sa nu se inteleaga gresit (am uitat sa pun virgula dupa ...peste ).Deci folia peste rame ,cu fanta aferenta si deasupra foliei material textil din bumbac .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde dorindafi » 30 Oct 2011, 19:46

:mrgreen: am iernat familii slabe cu folie peste rame shi fund plin la stup
partea din fatza [ urdinis ] shi spate a ramelor ne fiind acoperite in totalitate,urdinishul redus sub un cm.
nu au fost probleme. dar la familiile mai tari condensul shi toate cele nu sau lasat ashteptate
dorindafi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR