Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cu sau fara manusi?

Mesajde daffid mihailov » 20 Oct 2015, 20:14

Am observat ca prin video cei mai multi apicultori lucreaza fara manusi. Cand am luat primii stupi de la un mos, lucra si fara masca. Dar avea tuica mereu langa el si injura de toti D-zeii.

Acu, eu ma declar pentru manusi. Eu si echipa mea care gestionam cam 1000. :lol:
Voi?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Re: cu sau fara manusi?

Mesajde paul » 20 Oct 2015, 20:15

Tot in echipa ta ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mausica » 20 Oct 2015, 20:20

La mine doar rapita a fost cu manusi in rest.........numai la peleu gol ;) ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2015, 20:23

Folosesc manusile doar la manevrarea stupilor incarcat-descarcat in pastoral,masca pe figura e nelipsita... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Alexu » 20 Oct 2015, 20:28

Nu-mi place sa lucrez imbrobodit, sunt invatat sa lucrez fara niciun fel de protectie. Daca lucrezi cu manusi, nu mai simti albina, incepi sa le strivesti cu ramele.. Atunci sa vezi razboi.. :shock:
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde dorindafi » 20 Oct 2015, 20:31

Alexu scrie:Nu-mi place sa lucrez imbrobodit, sunt invatat sa lucrez fara niciun fel de protectie. Daca lucrezi cu manusi, nu mai simti albina, incepi sa le strivesti cu ramele.. Atunci sa vezi razboi.. :shock:

da , ai dreptate si eu sunt la fel
dar sa nu uitam ca si noi suntem tot oameni si s-au intimplat cazuri cind stuparii au devenit alergici
dorindafi

Mesajde luci » 20 Oct 2015, 20:39

daffid mihailov scrie:Am observat ca prin video cei mai multi apicultori lucreaza fara manusi. Cand am luat primii stupi de la un mos, lucra si fara masca. Dar avea tuica mereu langa el si injura de toti D-zeii.

Acu, eu ma declar pentru manusi. Eu si echipa mea care gestionam cam 1000. :lol:
Voi?

Cati sunteti in echipa?(echipamentul de protectie in anumite situatii e indispensabil)
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde paul » 20 Oct 2015, 20:41

luci scrie:Voi?

Cati sunteti in echipa?[/quote]
Momentan ... doi ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 20 Oct 2015, 20:54

Fara... dar daca e musai, si cu...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde daffid mihailov » 20 Oct 2015, 20:59

Suntem 4 si toti folosesc manusi. :lol: Nu strivesti albinele daca ai mana formata si daca te obisnuiesti cu manusi. Apoi, si pielea ramane mai fina (daca dai cu miere) :lol:
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Dila Daniel » 20 Oct 2015, 21:02

daffid mihailov scrie:Am observat ca prin video cei mai multi apicultori lucreaza fara manusi. Cand am luat primii stupi de la un mos, lucra si fara masca. Dar avea tuica mereu langa el si injura de toti D-zeii.

Voi?

folosesc des manusile.Functie de situatie,functie de operatiile ce le efectuez
Bineinteles ca nu le folosesc la marcat matci sau transvazari de larve,si mai sunt situatii cand mi-e "lene" sa le pun...
Sunt nelipsite din inventar,ca si masca.
Recunosc ca la inceput,le foloseam rar pana la deloc,din fudulie si sa arat cat sunt de "ciumeg" daca mai era si altcineva de fatza.
Pe parcurs,m-am maturizat... :)

fara gluma acum,recomand tuturor sa nu ia protectia la albine in deradere
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde italianu » 20 Oct 2015, 21:23

Totul e in functie de cite ai ,sau cite vrei sa vizitezi!
150 le am la 100km de casa,daca tre sa le trec prin mina intr-o zi(asta depinde si de ce vrei sa faci ;) ),e c-am nasol sa trebuiasca sa mergi si mîine pentru zece pe care nu ai putut sa le vizitezi!
Manusi, tot timpul ! De cele mi multe ori sa ma apere de propolis!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde popik50 » 20 Oct 2015, 21:38

Cu manusi, e mai bine asa ;)
popik50

Mesajde ignatov andrei » 20 Oct 2015, 21:42

Fara manusi la albine!
Fara manusi iarna, doar dupa -25 grade!

Cu manusi doar la curatat trandafirii si la periat gratarul!
ignatov andrei

Mesajde teinegru64 » 20 Oct 2015, 21:47

Imi amintesc de o faza.Am lucrat in stupina unui prieten.Blindat.Pe undeva am si o foto la volan cu masca si manusi.Ajungem si la stupina mea.De la poarta...colegul da sa se echipeze.-Ce faci ?Intreb eu...
tu crezi ca as mai sta intre vecini... daca lucrez la ele echipat ?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde mellis » 20 Oct 2015, 21:55

In copilarie mergeam la albine cu burta afara si fara masca, dupa cateva incidente in care mi-am luat-o cam urat - am schimbat strategia, costum si manusi, costumul ma apara de linsul cateilor ;), si de rupt haine (de cele mai multe ori trag costumul peste haine), manusile de piele fina - alese pe marime - sunt la hrnbach unele bune pe la 20 ron, m-am obijnuit cu ele - nu strivesc albine - si chiar daca nu sunt agresive de cele mai multe ori, le folosesc mai mereu - chiar si la vopsit matci.. Nu mi se pare o comedie sa porti manusi si nu imi este rusine cu ele.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE