Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupi din PVC

Mesajde iunicu » 05 Dec 2011, 21:33

Astazi privind ansamblarea unei usi construita cu panouri de lambriu PVC ma trazneste o intrebare.
Oare nu ar merge construita o lada din astfel de panouri?
Am in pod la taranoaia o stiva de astfel de panouri.
Avantajele care le vad:
In toate golurile poate fi introdusa spuma poliuretanica la sprei pentru o izolatie termica buna.
Panoul este alb si nu se supraincalzeste la soare.
Este dotat constructiv cu nut si feder. Se gasesc diverse accesorii pentru imbinari la 90*(geometrice).
Nu se desprind aschii la colectarea propolisului.
Greutate mica, desi nu ma intereseaza pastoralul.
Fişiere ataşate
lambriu.jpg
lambriu.jpg (6.19 KiB) Vizualizat de 12684 ori
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Re: Stupi din PVC

Mesajde robert gua » 07 Dec 2011, 15:18

Daca aveti materilul, imbinati un stup complet si dati-i in primavara o familie.Ar putea fi o varianta, dar zic eu mai bine faceti capace, podisoare... Daca faceti unul, nu uitati sa postati poze. Iernare usoara!
robert gua

Mesajde Badea. claudian » 07 Dec 2011, 18:20

Mai trebue adaugat geam termopan la stupul pe care vrei sa-l construiesti si esti in top ! profu' Ursu ar fi mic copil :lol:
Stup din PVC CU GEAM TERMOPAN :P .... nu suna rau ce ziceti ?
Badea. claudian

Mesajde un OM » 08 Dec 2011, 09:00

Total de acord cu domnii de dinaintea mea. Stupul de lemn este perfect pentru familia de albine. Şi apoi mai este o vorba: suntem prea săraci pentru, aşa zisele, lucruri ieftine.
un OM

Mesajde iunicu » 08 Dec 2011, 17:15

Vis a vis de coacerea la soare nu-mi fac griji. Din panourile astea socrul meu a construit o mica magazie de 2m/2m si rezista foarte bine in soare. Magazia face in primavara 7 ani si a stat in ploaie, soare, ger.... Daca nu fac rau intr-un fel sau altul albinelor cu un altfel de stup sunt gata sa risipesc materialul pentru a cladi o lada in primavara. Stiu cum lucreaza spuma poliuretanica si ce putere are la expandare pot aprecia ce cantitate de spuma sa aplic in spatii pentru a nu forta materialul.
Am scandura uscata suficienta sa pot construi 100 de stupi dar as vrea sa incerc precum orice novice si alt material precum francezii vezi ovisan
As vrea numai sa fiu sigur ca nu fac nici un rau albinei.
iunicu

Mesajde jenica67 » 08 Dec 2011, 19:45

Este un film pe youtoube, cu niste americani cu roinite din PVC, gen cum ai tu, dar era facuti direct din turnare pt pereti, si aveau avantajul ca ii ansamblai, numai cand aveai nevoie, ca sa nu ocupe spatiu in restul anului. Daca umplii golul cu spuna de lipit polestiren, aia nu mai expandeaza (decat f f putin), ramane cum o pui.
jenica67

Mesajde iunicu » 08 Dec 2011, 20:19

Interesant asta cu spuma de lipit polistirenul. Buna ideia. Multumesc!
iunicu

Mesajde nae » 12 Dec 2011, 23:09

Fata expusa la soare devine casanta . Sunt si placi (waiss_nu sunt sigur ca am scris bine )care au mijlocul umplut cu poliuretan din fabrica . Pret/fiabilitate/...
nae

Mesajde kamy » 15 Feb 2012, 17:07

iunicu scrie:Interesant asta cu spuma de lipit polistirenul. Buna ideia. Multumesc!

am facut nuclee in 98 din bacuri de acumulator de ebonita,cand e cald e prea cald de ti se topesc ramele, cand e frig e prea frig,de 1,5 ani folosesc lazi de polistiren albastru,costa destul de putin,tine vre-o trei ani,singura problama condensu iarna si primavarab devreme
kamy

Mesajde gabimihai » 15 Feb 2012, 21:25

Acest tip de PVC se onduleaza la soare, devine casant si plesneste.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde adriann » 16 Feb 2012, 01:03

Din weis ar merge facuti, nu costa f. mult o placa si rezista si la soare( placa de weis este aluminiu-polistiren-aluminiu), nu cred ca propolizeaza
lambriul de pvc in mod sigur rezista la soare (UV) daca este pt. exterior, nu trebuie umplut neaparat tot canalul cu spuma poliuretanica ci doar sus si jos ( sa nu circule aerul din afara inauntru (cate 1 fas in fiecare capat), aerul este un bun izolator termic.
daca ai panourile alea poti sa faci o incercare, umerasii de la rame poti sa ii faci din niste profile de lemn de 10/10 sau mai mari.
Din sticla termopan......numai daca o vopsesti in negru, placata cu osb.... sa asiguri intuneric in familie....sticla o poti lipii cu silicon de acvarii....durabilitate...pana la prima loveala de ceva dur dupa care alergi cat te tin picioarele.

stupii poti sa ii faci si din caramida si beton(tencuiala)...daca faci stationar... ca nu i mai misti de pe postament si rezista 100 de ani.

cel mai ieftin cred ca ies din extrudat...sa mai treaca zapezile si ma apuc sa fac cativa.
adriann

Mesajde proapis13 » 16 Feb 2012, 09:06

kamy scrie:
iunicu scrie:Interesant asta cu spuma de lipit polistirenul. Buna ideia. Multumesc!

am facut nuclee in 98 din bacuri de acumulator de ebonita,cand e cald e prea cald de ti se topesc ramele, cand e frig e prea frig,de 1,5 ani folosesc lazi de polistiren albastru,costa destul de putin,tine vre-o trei ani,singura problama condensu iarna si primavarab devreme

Daca vrei sa scapi de condens pune-le sita pe 20% din fund ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 16 Feb 2012, 21:47

adriann scrie:Din weis ar merge facuti, nu costa f. mult o placa si rezista si la soare( placa de weis este aluminiu-polistiren-aluminiu), nu cred ca propolizeaza
lambriul de pvc in mod sigur rezista la soare (UV) daca este pt. exterior, nu trebuie umplut neaparat tot canalul cu spuma poliuretanica ci doar sus si jos ( sa nu circule aerul din afara inauntru (cate 1 fas in fiecare capat), aerul este un bun izolator termic.
daca ai panourile alea poti sa faci o incercare, umerasii de la rame poti sa ii faci din niste profile de lemn de 10/10 sau mai mari.
Din sticla termopan......numai daca o vopsesti in negru, placata cu osb.... sa asiguri intuneric in familie....sticla o poti lipii cu silicon de acvarii....durabilitate...pana la prima loveala de ceva dur dupa care alergi cat te tin picioarele.

stupii poti sa ii faci si din caramida si beton(tencuiala)...daca faci stationar... ca nu i mai misti de pe postament si rezista 100 de ani.

cel mai ieftin cred ca ies din extrudat...sa mai treaca zapezile si ma apuc sa fac cativa.

eu am facut dupa ideea cuiva de pe forum vre-o 120 de lazi din polistiren albastru cu cateve am facut pastoral dar le-am pus pe camioneta peste lazi de scandura,iarnez a doua iarna in polistiren,prostia mea am facot doar la o singura lada aerisire pe fund .4 gauri cu burghiu de doze la rigips si am lipit sita,la mine lada de 12 rame este impartita in 4 cu canale taiate in peretii fata spate,dar musai sa puneti la faltul pt reme coltar de aluminiu pt glet altfel ramele propolizate la desprindere rup din polistiren.
mi se pare ca am socotit pretul pe lada fara capac si fara manopera iese pe la 23 lei/bucata,unele albine mai rod polistirenul la urdinis,si zilele trecute s-au cam dat pitigusii dar i-am trimis la loc cu verdeata cu pusca.
eu intentionez sa ajung la 150 de lazi de polistiren pt nuclee,chiar daca rezista doar 3 ani face banii.
kamy

Mesajde codrinic » 06 Feb 2013, 19:25

de ce nu incerci sa faci din panel pvc weiss? iesi mai ieftin decat unul din lemn si cred ca rezista 50 de ani
codrinic

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE