Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde Dila Daniel » 30 Oct 2015, 08:33

nu este nevoie.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde taipan » 30 Oct 2015, 08:36

multumesc mult domnule Dila
taipan

Mesajde simplu » 10 Noi 2015, 10:22

Va salut!
As vrea sa ma ajutati cu un sfat. Am cautat pe forum și nu am gasit raspuns la problema mea. Cand am impachetat pentru iarna, am fost nevoi sa scot unele rame care mai aveau miere necapacita. Ce as putea sa le fac pentru a le folosi fara probleme la primavara?
simplu

Mesajde proapis13 » 10 Noi 2015, 11:39

NU trebuia sa le scoti...daca ai facut o impachetare corespunzatoare lasai cate o rama cu miere necapacita dupa diafragma iar albinele stiau ce au de facut...Acea miere necapacita o sa devina indemna pentru consum...se deterioreaza...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mellis » 10 Noi 2015, 11:49

Avem un risc cu rama miere dupa diafragma, daca rama ramane dupa diafragma peste iarna si vine frigul - in zilele calde este posibil ca albimnele sa migreze dupa diafragma si sa ramana acolo. Eu le-as pune langa cuib - departate cu cativa cm de ultima rama.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde proapis13 » 10 Noi 2015, 12:46

mellis scrie:Avem un risc cu rama miere dupa diafragma, daca rama ramane dupa diafragma peste iarna si vine frigul - in zilele calde este posibil ca albimnele sa migreze dupa diafragma si sa ramana acolo. Eu le-as pune langa cuib - departate cu cativa cm de ultima rama.
Sanatate.

DA este posibil...la matele lesinate unde nu s-a asigurat destula miere in cuib...
Am postat la Pagini personale si la Iernarea albinelor foto cu rama dupa diafragma...
...in 15 ani de apicultura,NICIODATA nu mi-a migrat albina dupa diafragma...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mellis » 10 Noi 2015, 16:39

Sunt de acord - dar avand in vedere ca se posteaza la incepatori - nu stim daca vorbim sau nu de matze lesinate / roi sau o familie pe intervale suficiente. Trebuie avut in vedere si acest aspect.
Cartile de apicultura vorbesc de familii - nu de roi. Nu stiu ce are Simplu, dar merita precizat.
Am vazut pe aici de-a lungul vremii ca s-au plans multi de albine gasite moarte dupa diafragma (cei ce au recunoscut).
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde simplu » 10 Noi 2015, 21:31

Familiile au fost strânse destul de mult, de aceea am aceste rame necapacite. Ele fuseserat lasate dupa diafragma in zilele cu vreme buna din octombrie, dar prea putin si-au tras in cuib. Am preferat sa las in stup ramele cu miere capacita. Ce pot face pentru a folosi ramele la primavara? Trebuie date prin centrifuga? Ma gandesc ca mierea aceea necapacita nu este tocmai buna pentru a putea reintroduce fara probleme ramele în stupi.
simplu

Mesajde ignatov andrei » 10 Noi 2015, 21:37

simplu scrie:Familiile au fost strânse destul de mult, de aceea am aceste rame necapacite. Ele fuseserat lasate dupa diafragma in zilele cu vreme buna din octombrie, dar prea putin si-au tras in cuib. Am preferat sa las in stup ramele cu miere capacita. Ce pot face pentru a folosi ramele la primavara? Trebuie date prin centrifuga? Ma gandesc ca mierea aceea necapacita nu este tocmai buna pentru a putea reintroduce fara probleme ramele în stupi.

Centrifuga, singura solutie!
Daca ramele au si zone cu miere capacita, sa nu descapacesti, le dai la centrifuga asa cum sunt!
ignatov andrei

Mesajde Marius Adrian » 10 Noi 2015, 21:54

Ramele necapacite care vrei sa le pui la pastrare, le dai cu zahar pudra. Ramele necapacite din cuib le lasi asa cum sunt, daca nu ai dat sirop dupa 1 octombrie .
Marius Adrian

Mesajde B.K » 11 Noi 2015, 11:10

Marius Adrian scrie:daca nu ai dat sirop dupa 1 octombrie .

Cine recomanda asa ceva ??? :roll:
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde simplu » 11 Noi 2015, 19:44

Multumesc pentru sfaturi. Voi incerca sa rezolv cu centrifuga.
simplu

Mesajde DoarEu » 11 Noi 2015, 22:04

Acuma...tinand cont ca avem temperaturile care le avem...mai are vreo problema mierea din fagurii necapaciti?Mai fermenteaza?
Eu las la rezerva si faguri cu miere necapacita(nu multa) pe care ii las afara in caturi,departati.Primavara ii iau si ii scutur.Iese "apa" de ma face fleasca.Ii bag in stupi dupa 15-20 martie(dupa ce incep sa dau sirop)
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde joohny » 12 Noi 2015, 10:17

Va salut.Cum putem folosi MACESELE in hrana albinelor (turte sau sirop).Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde jon baz » 12 Noi 2015, 13:40

simplu scrie:Multumesc pentru sfaturi. Voi incerca sa rezolv cu centrifuga.

Sau daca ai putine rame cu putina miere necapacita, le duci la vreo 200-300 metri de stupina si le lasi acolo vreo cateva ore, cum e vremea frumoasa sigur vor veni albinele sa care mierea in stup. Atentie: nu langa stupina, ca faci un furtisag de nu te vezi. Rog colegii sa spuna daca e buna ideea sau ar putea sa se intample ceva rau daca aduc albinele in stup miere de afara la timpul asta. Respect!
jon baz

Mesajde pvc » 12 Noi 2015, 13:53

jon baz scrie:
simplu scrie:Multumesc pentru sfaturi. Voi incerca sa rezolv cu centrifuga.

Sau daca ai putine rame cu putina miere necapacita, le duci la vreo 200-300 metri de stupina si le lasi acolo vreo cateva ore, cum e vremea frumoasa sigur vor veni albinele sa care mierea in stup. Atentie: nu langa stupina, ca faci un furtisag de nu te vezi. Rog colegii sa spuna daca e buna ideea sau ar putea sa se intample ceva rau daca aduc albinele in stup miere de afara la timpul asta. Respect!

Tinand cont ca nu este vb de cantitati mari nu e problema. Mierea care ar putea sa o aduca acum in stup o depoziteaza fix acolo unde au nevoie.Adica in cuib.
pvc

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR