mellis scrie:Avem un risc cu rama miere dupa diafragma, daca rama ramane dupa diafragma peste iarna si vine frigul - in zilele calde este posibil ca albimnele sa migreze dupa diafragma si sa ramana acolo. Eu le-as pune langa cuib - departate cu cativa cm de ultima rama.
Sanatate.
simplu scrie:Familiile au fost strânse destul de mult, de aceea am aceste rame necapacite. Ele fuseserat lasate dupa diafragma in zilele cu vreme buna din octombrie, dar prea putin si-au tras in cuib. Am preferat sa las in stup ramele cu miere capacita. Ce pot face pentru a folosi ramele la primavara? Trebuie date prin centrifuga? Ma gandesc ca mierea aceea necapacita nu este tocmai buna pentru a putea reintroduce fara probleme ramele în stupi.
Marius Adrian scrie:daca nu ai dat sirop dupa 1 octombrie .
simplu scrie:Multumesc pentru sfaturi. Voi incerca sa rezolv cu centrifuga.
jon baz scrie:simplu scrie:Multumesc pentru sfaturi. Voi incerca sa rezolv cu centrifuga.
Sau daca ai putine rame cu putina miere necapacita, le duci la vreo 200-300 metri de stupina si le lasi acolo vreo cateva ore, cum e vremea frumoasa sigur vor veni albinele sa care mierea in stup. Atentie: nu langa stupina, ca faci un furtisag de nu te vezi. Rog colegii sa spuna daca e buna ideea sau ar putea sa se intample ceva rau daca aduc albinele in stup miere de afara la timpul asta. Respect!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 6 vizitatori