Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bine v-am gasit

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 14:05

UZINA MOBILA.... in repaus
Fişiere ataşate
UZINA MOBILA.jpg
lucian36b

Mesajde Augustin78 » 02 Noi 2015, 15:35

Salut
Bine ai venit in aceasta mare familie,a apicultorilor de pretutindeni.
I-mi place ce vad la tine,deja am salvat cateva poze pentru a putea pune in practica si la mine.
Numai bine....si iernare usoara.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mellis » 02 Noi 2015, 15:44

Bravo Lucian,
Buna treaba cu uzina ;), culori frumoase - faci concurenta sanatoasa(nu numai cu culorile).
Imi plac reducatoarele de urdinis colorate.
Cateva intrebari - sunt curios si vreau sa invat mereu ;):
Peste roi 6 rame ai folie cu pionieze (fain)? Fundul este AV sau doar aerisiri rotunde?
Cum iernezi?
Cu ce transporti?
Ce banda folosesti pentru tratamnent (apare in poza)?
Vrei sa treci pe polistirem pentru a reduce greutatea la transport?
Frumoasa si vatra de iernare cu protectie de vant.
Felicitari si multe succesuri inainte.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 02 Noi 2015, 17:11

felicitari Luciane,chiar imi place ce vad la tine,avem mult de invatat iar tu mai baga poze cu explicatii ca sant utile.o am uitat sa-ti spu bun venit dar e bine si la urma.
FLORINELU

Mesajde pustu » 02 Noi 2015, 18:07

lucian36b scrie:... polistiren extrudat plasticat de 40 mm.

Puteti da cateva detalii ? Ce mai e si asta ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde pustu » 02 Noi 2015, 18:10

lucian36b scrie:detalii sertare culisante....si sprijin

Cati stupi intra pe un sertar din asta ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde petru MD » 02 Noi 2015, 18:30

salutare Lucian se fede ca ai despus multa munca ( daca nai facut proecte) si facut tot cu gust...
spor la treaba mai departe
petru MD

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 19:11

petru MD scrie:salutare Lucian se fede ca ai despus multa munca ( daca nai facut proecte) si facut tot cu gust...
spor la treaba mai departe

Te salut Petru si aici. Ne-am cunoscut ieri pe 01.11.2015 la Iasi la conferinta despre cresterea matcilor. Eu am stat langa tine dar nu m-ai recunoscut:)
Da, este foarte multa munca, dar in primul rand PASIUNE. La modul concret nu e chiar asa multa munca avand in vedere ca tot ce am facut am realizat seara dupa orele 17 si in week-end, deoarece ziua sunt la servici. Dar e drept ca din aprilie pana octombrie nu am week-end si nu ajung inainte de 22 acasa. Ar trebui sa ii fac o statuie sotiei. Fara ea nu as fi reusit ( ma refer la sudtinerea ei morala si ajutorul dat cu copii:)
Cat despre proiecte am o amarata de 141 din care am incasat de doua ori cate 1500 euro.
Am investit in schimb foarte mult in inventar nou si de foarte buna calitate. Incerc sa tratez stupina ca pe o companie si sa investesc pe termen lung chiar daca fac totul cu foarte multa PASIUNE-dealtfel unul din principalele ingrediente ale SUCCESULUI in orice domeniu.
lucian36b

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 19:13

Augustin78 scrie:Salut
Bine ai venit in aceasta mare familie,a apicultorilor de pretutindeni.
I-mi place ce vad la tine,deja am salvat cateva poze pentru a putea pune in practica si la mine.
Numai bine....si iernare usoara.

Te salut si eu. Mult succes.Daca ai nevoie de orice ajutor te rog sa nu eziti
lucian36b

Mesajde joohny » 02 Noi 2015, 19:23

Slut.In prima poza da impresia ca postamentul e la cam 1 m inaltime.Daca da atunci de ce si cum te descurci atunci cind pui ceva caturi mai multe?Multumesc.
joohny

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 19:37

mellis scrie:Bravo Lucian,
Buna treaba cu uzina ;), culori frumoase - faci concurenta sanatoasa(nu numai cu culorile).
Imi plac reducatoarele de urdinis colorate.
Cateva intrebari - sunt curios si vreau sa invat mereu ;):
Peste roi 6 rame ai folie cu pionieze (fain)? Fundul este AV sau doar aerisiri rotunde?
Cum iernezi?
Cu ce transporti?
Ce banda folosesti pentru tratamnent (apare in poza)?
Vrei sa treci pe polistirem pentru a reduce greutatea la transport?
Frumoasa si vatra de iernare cu protectie de vant.
Felicitari si multe succesuri inainte.
Sanatate.

Salutare si bine te-am gasit.
Am sa iti raspund punctual:
Peste roii pe 6 rame am pus folie dar nu prinsa in pioneze. Peste folie pun podisorul si apoi capacul. Folia o mai tin toamna ( pentru a crea efectul de clopot avand in vedere ca in fundul stupului am o gaura cu diametrul de 10 cm)
Iarna scot folia deoarece fundul nefiind complet liber ci avand doar o gsura de 10 cm cand apare puietul se face un pic de condens pe laterale). Pentru a mentine mai bine caldura, in locul foliei pun o plasa din nylon cu ochiuri de 3-4 mm si apoi o folie anticondes care permite vaporilor de apa sa treaca doar intr-un singur sens. In felul asta pastrez caldura si nu apare deloc condens.

Iernez in stupi de lemn, sistem horn, dar cu acea folie anticondes deasupra si o parte in stupi de polistiren pe 6 si 10 rame in sistem clopot

Transport cu o remorca de 5,5 m care o bag sub stelaje, las stelajele jos si le fixez pe remorca. Trag cu un LT28 -duba o super masina.

Tratamentul il fac primavara cu acid formic, apoi in august dupa floare cu fumigatii (taktic sau varachet) iar toamna cu benzi din rasinoase impregnate in klartan care raman peste iarna ( cee ce ai vazut in poza)

Vreau sa trec pe polistiren pentru eficienta iernarii. Nu am gasit in comert un model de stup de polistiren care sa ma satisfaca ( nici Lyson care are peretii de 2,5 cm, nu are hranitor si nici intaritura in partea de sus, nici cei de la Amel care desi sunt grosi la fel nu au hranitor si nici intaritura sus). Ar fi ok cei de poliuretan dar nu au pe 6 rame si sunt cam scumpi. In plus am un poliuretan de 2 ani si deja capacul incepe sa se manance....

Cat despre vatra, este intr-adevar superba. Sunt in mijlocul unei paduri de zeci de mii de hectare, cu foarte mult tei, primavara leurda, alun, si o faneata de cateva zeci de hectare. In pluspe o raza de 5 km sunt aproape singur:doar cativa veciji cu 5-6 stupi ca si hoby. Anul asta am ales sa iernez cu familiile de productie pe stelaje si cu acea protectie de vant dar am ceva emotii. In mod normal iernez cu ei mai jos unde sunt mai feriti de curent ( de asta le las culegatoarele de polen peste iarna sa protejeze la vant.
lucian36b

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 19:41

pustu scrie:
lucian36b scrie:... polistiren extrudat plasticat de 40 mm.

Puteti da cateva detalii ? Ce mai e si asta ?

Salut pustiule. Ce anume vrei sa stii? :)Am pus poze pe pagina ta de pe apiardeal ca aici nu mi le accepta asa mari.Dar pate reusesc sa le micsorez si le pun si aici.
lucian36b

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 19:44

FLORINELU scrie:felicitari Luciane,chiar imi place ce vad la tine,avem mult de invatat iar tu mai baga poze cu explicatii ca sant utile.o am uitat sa-ti spu bun venit dar e bine si la urma.

Salutare si bine te-am gasit. In masura in care o sa am timp am sa incerc sa mai pun poze si sa raspund la intrebari. Deci daca ai intrebari iti raspund cu drag
lucian36b

Mesajde Cristian Chirculescu » 02 Noi 2015, 19:48

Bun...bini di tat....de.acum sa te inarmezi cu nervi de otel.... :D
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 19:49

pustu scrie:
lucian36b scrie:detalii sertare culisante....si sprijin

Cati stupi intra pe un sertar din asta ?

Depinde la care sertare te referi.
Stelajul mai inalt e pentru 60 de stupi pe 10 rame dadant si doua caturi 1/2. Are doua sertare pe care intra cate stupi si la transport se trag pe culuarul din mijloc.

Stelajul mai mic ( Uzina mobila) are doa sertare pe care intra cate 5 stupi cu familie ajutatoare (familia principala pe 12 rame dadant si familia ajutatoare pe 6 rame cu 2 caturi a cate 14 rame de 1/2 pe care le pun in cules peste ambele familii
lucian36b

Mesajde lucian36b » 02 Noi 2015, 19:52

joohny scrie:Slut.In prima poza da impresia ca postamentul e la cam 1 m inaltime.Daca da atunci de ce si cum te descurci atunci cind pui ceva caturi mai multe?Multumesc.

Salutare. Postamentul are cam 1,6 metri si este mult mai lat decat stupul. In partea din spate are o platforma de 80 cm pe care circul prin spatele stupilor si fac lucrarile.
lucian36b

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?