Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde mircea_tm » 03 Noi 2015, 19:49

ei dau vina pe CCD...
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde cucubau » 03 Noi 2015, 20:19

Vechea problema , apicultor toba de carte , albine cu tratamente la zi (doar despaducheri) adeverinte, certificate toate vizate la zi si totusii se intampla . Oare de ce? Pai CCD .
........
cucubau

Mesajde ignatov andrei » 03 Noi 2015, 20:20

mircea_tm scrie:ei dau vina pe CCD...

Cine este "CCD"...?!? :o
Are legaturi cu vanzatorii de "siroape"...?!?
ignatov andrei

Mesajde csaa » 03 Noi 2015, 20:52

Si la mine in zona un coleg are deja -4 (din 40??????). Confirma intrucatva ipoteza lansata anul trecut cum ca floarea soarelui tarzie (inflorita in septembrie) provoaca depopulari. Eu banuiesc ca ar fi si ceva loca - un coleg de pe forum descria loca spaniola si ”semnele clinice” sunt aceleasi.
csaa

Mesajde cucubau » 03 Noi 2015, 20:58

mellis scrie:
mircea_tm scrie:la mine in zona deja, repet deja, sunt mortalitati masive si depopulari masive...Unii, au pierdut si 50 % din efectiv, si suntem abia in 3 Noiembrie...

Care ar fi cauza? Miere "de calitate"/ hraniri tarzii / depopulari la floare - nereparate din timp?
Sanatate.

Albinele sunt si ele vietati si ca ori ce vietate se mai si imbolnaveste . Daca ele sunt tratate doar cu indiferenta ...
Astfel de situatii fac diferenta dintre apicultori si stupari.
........
cucubau

Mesajde andrei_calinescu » 03 Noi 2015, 21:38

mircea_tm scrie:ei dau vina pe CCD...

Da Mircea, cunoastem, CCD-isit din astia care fac tratamente antivarroua cu frunza de nuc.
Hai sa fim seriosi, daca in debut de noiembrie ti-a murit vreun stup, CCD-ul acela esti tu, apicultorul.
andrei_calinescu

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2015, 00:00

mircea_tm scrie:la mine in zona deja, repet deja, sunt mortalitati masive si depopulari masive...Unii, au pierdut si 50 % din efectiv, si suntem abia in 3 Noiembrie...

Poti da detalii ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde mircea_tm » 04 Noi 2015, 00:38

da. M-am interesat si eu in seara asta mai bine.Am vorbit cu o parte din ei si i-am intrebat, ce-i aia CCD? nu stiau sa-mi spuna concret, ce inseamna-doar ca au auzit si ei ca au CCD la albine! :shock: :shock: :shock: BUN. Tratament contra varooa, nu s-a facut in august, in septembrie- doua , si s-au gandit sa faca in octombrie...3, dar nu mai au la cine...?!!! unul, cu o vechime de 20 de ani in apicultura, mi-am spus ca el nu mai face tratamente contra varooa in toamna, ca sunt destule pesticide si insecticide la rapita, floarea-soarelui si paduchii dispar.... :shock: :shock:
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde mircea_tm » 04 Noi 2015, 00:39

la altu...ramele erau fleasca de la nosema...
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde tuturicius » 04 Noi 2015, 07:55

Am avut stup la care au cazut catre 400 de varozi ... Nici nu m-am obosit sa-i numar precis la ce puzderie erau. Cumnatul a prins un "roi" in pom acum in septembrie :-) Ma gandesc ca tot varroa le-o fi trimis in pribegie ...
tuturicius

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2015, 10:06

... uimitoarea capacitate de autoreglare a naturii ;)
Eu v-am tot spus, de ani de zile. ca va veni momentul/contextul in care vor ramane atatia stupi cati, unde si la cine trebuie...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde andrei_calinescu » 04 Noi 2015, 11:14

"BUN. Tratament contra varooa, nu s-a facut in august,"

Adica au facut ca si anul trecut. Efectele s-au vazut in primavara. Tot aia au strigat: "Nici anul asta n-a mers salcamul."
CCD in capul unora = lipsa tratamentelor anti-Varroua. Restul e folclor.
Axioma: 3 tratamente in august(asa scrie in prospect, nu?) - de inceput, desigur.
andrei_calinescu

Mesajde 7Rame » 04 Noi 2015, 11:21

alt stupar scrie:... uimitoarea capacitate de autoreglare a naturii ;)
Eu v-am tot spus, de ani de zile. ca va veni momentul/contextul in care vor ramane atatia stupi cati, unde si la cine trebuie...

De acord 100%!!
spun asta chiar daca si pe la mine, vad cativa beliti rau de tot...
Ai luat mana de pe ei, sunt mai rai ca si copii, i-ai pierdut. Punct.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde cucubau » 04 Noi 2015, 14:17

Bietul paduche , el este tapul ispasitor pentru toate relele din stupicultura romaneasca.
Relele nu vin nicidata singure , sunt trei cauze care fac ravagii in stupii stupicultorilor , dar ignorate total ,se da vina pe bitul paduche ca doar este vizibil.
Intodeauna cele trei rele vin la pachet , adica in grup (nosemoza , septicemia si LE) si vin frate tocmai cand nu te astepti, vin in perioadele umede si lipsite de cules , cand imunitatea este scazuta datorita si neonicotinoidelor sau FS modificata genetic, etc. :oops: :oops:
........
cucubau

Mesajde tiih » 05 Noi 2015, 11:27

cucubau scrie:Bietul paduche , el este tapul ispasitor pentru toate relele din stupicultura romaneasca.
Relele nu vin nicidata singure , sunt trei cauze care fac ravagii in stupii stupicultorilor , dar ignorate total ,se da vina pe bitul paduche ca doar este vizibil.
Intodeauna cele trei rele vin la pachet , adica in grup (nosemoza , septicemia si LE) si vin frate tocmai cand nu te astepti, vin in perioadele umede si lipsite de cules , cand imunitatea este scazuta datorita si neonicotinoidelor sau FS modificata genetic, etc. :oops: :oops:

Corect!As mai adauga si cele 15 forme de viroze,mai mult sau mai putin periculoase, care ataca sau albina sau puietul larvar(unele!)
Tocmai de aceea estimez ca vor fi pierderi mari in noiembrie-februarie in special in stupinele care au avut pierderi anul trecut in aceasta perioada si la care sigura masura care s-a luat a fost:dublarea nr. de tratamente AV

PS1.Ptr. cumnatul dl Tuturicius:ce a facut cu acel "roi" din septembrie?l-a prins,l-a stimulat,l-a impachetat l-a "crotaliat" sau l-a GAZAT FARA MILA-un vector purtator de boli care pot rabufni in stupina si dupa 6..12luni?

PS2Cei care vor sa se initieze in tainele combaterii si PREVENIRII multor boli la albine ar trebui sa STUDIEZE NEAPARAT minunata carte a lui C.L.Hristea ,,Boala in prisaca" editata in 1971,chiar daca acolo nu se vorbeste de "bietul paduche"
Bolile amitite acolo nu au fost eradicate precum....."poliomelita" :shock:
tiih

Mesajde tuturicius » 05 Noi 2015, 16:08

Asta-i cumva inceputul unui curent de opinie care afirma ca nu varroa este principala problema la noi in tara? :mrgreen: Daca va prinde curentul acesta nu o sa-mi mai fac probleme in ce priveste supraaglomerarea stupilor la noi ;)
In principiu, nosema, virusi etc. sunt germeni oportunisti sau in mare parte oportunisti. Varroa, in efectivele obisnuite de albine, care nu sunt selectionate in ce priveste rezistenta la varroa, merge la sigur, nu are nevoie de oportunitati. De asemenea, una din oportunitatile deschizatoare de drumuri pentru ceilalti patogeni, este infestarea cu varroa. Zic si eu, asa ... o parere.
Nu mai stiu exact ce a facut cumnatul cu roiul. Cred ca l-a afumat.
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR