Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fenomenul "Colectiv"

Mesajde paul » 04 Noi 2015, 22:16

nicus scrie:Te rog sa raspunzi cu subiect si predicat de ce a murit tanti aia de a lasat 5 copii, spalatoreasa sau ce o fi fost.

Chiar daca nu face obiectul topicului, iti raspund ... tanti aia este o martira, in sensul propriu al cuvantului. Profunda recunostinta !
Cum martiri sunt si cei care-au murit incercand sa salveze vieti din acel infern !
Poate revenim la ... topic !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nicus » 04 Noi 2015, 22:21

Prin ochii si cu mintea ce le am cu mine azi, cred ca ceea ce se intampla (azi) in tara ii total diferit de celelalte iesiri in strada.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde lucky5strike » 04 Noi 2015, 22:26

Pana acum, este, este ceva diferit!

Bai frate, sa vii la putere daca esti dispus sa ridici nivelul tarii unde te-ai nascut... nu asa... sa ne inghite strainatatea! :oops:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 04 Noi 2015, 22:50

Din gandurile celui ce a fost Adrian Rugina (cititi, cata dreptate avea omul asta)...

http://www.realitatea.net/eroul-adrian- ... z3qYOUrnWh

In contextul în care oamenii ieșiseră în stradă cu ocazia alegerilor prezindențiale din 2014, Adrian Rugină a spus, printre altele, că schimbarea, în România, ”este dură și cere sânge”, prevestind, parcă, cele ce urmau să se întâmple un an mai târziu, după tragedia din Club Colectiv.

”Am fost mereu de parere ca orice exercitiu democratic incepe cu stampila de vot si se termina cu bata in mana. Mai pe romaneste, te duci si votezi, chiar daca, dupa 25 de ani, esti scarbit mereu de a vota fara incredere, doar raul cel mai mic. Apoi stai si speri ca raul cel mai mic nu e asa de rau. Si apoi, daca vezi ca ai gresit, iesi in strada, protestezi, strigi, te lupti, pana ceva se schimba cu adevarat. Si apoi o iei de la capat. Revolutiile nu se intampla pe Facebook, rezultatele nu se obtin la o bere, schimbarea e dura si cere sange, si nu cred ca suntem pregatiti pentru asta.

Tara asta ar trebui sa traiasca minunat doar din agricultura si turism. Stiu ca mitul cu “Granarul Europei Interbelice” e, probabil, mai mult conjunctural, dar asta chiar si asa, potentialul e enorm. Cu mici exceptii strategice, industria in Romania ar fi putut fi doar un hobby dedicat sutelor de minti luminate care parasesc anual tara pentru proiecte de cercetare prin alte tari, dispuse sa investeasca in inteligenta. Pentru ca, de 25 de ani, toti cei care ne-au condus, indiferent de nume sau de culoare politica, au investit exclusiv in prostie. In prostire si in prostime. Pentru ca o tara de oameni inculti, datori si bolnavi, se conduce usor, nu-I asa? Cand la parterele de bloc vom avea si altceva decat shaormerii, farmacii si sedii de banci, atunci inseamna ca, poate, suntem pe calea cea buna. Pana atunci, educatia e ca si inexistenta, sistemul medical e la pamant, si se mai tarasc doar pentru ca, ici colo, mai exista un profesor care nu-si bate joc de meserie sau un doctor pentru care bunul simt si juramantul lui Hipocrate mai au inca o semnificatie. Sistemul de asigurari sociale nu e altceva decat o gluma proasta, si ma intreb inca, si probabil o sa ma tot intreb, daca peste 25 de ani o sa aiba cineva sa-mi plateasca si mie o pensie. SI raspunsul momentan e ca nu. Pentru ca grosul de oameni care vin din urma, viseaza la un BMW, la mana a 6-a, inmatriculat in Bulgaria. Si apoi, stau si scuipa seminte sprijiniti de vechitura fara benzina in rezervor.

In mod normal, intr-o tara normala, n-ar trebui sa-mi fac griji pentru pensie. O mica afacere, condusa corect, ar trebui sa produca suficient, sa-mi permita sa pun deoparte fie si un minim care sa nu-mi dea depresii cu 25 de ani inainte sa am nevoie de el. Ei bine, nu e tocmai asa. Statul roman nu stie sa-si sustina decat propriul buzunar. In rest, te ingesuie cu zeci de controale, popriri nesimtite, suprataxare, birocratie, lipsa de interes. In paralel, statul si-ai lui reprezentanti, pe care i-am votat si apoi i-am lasat sa-si faca de cap, sau pe care nu i-am votat pentru ca ne era scarba sa mergem la vot, si-au batut joc de orice0. Au furat tot ce era de furat, au dat tunuri peste tunuri. Lucrurile au transpirat intotdeauna, dar nimeni n-a luat atitudine. Stirile au aparut in presa, noi am dat de doua ori Share pe Facebook, ultragiati nevoie-mare intre doua cafele, si povestea a trecut. Nesimtirea a proliferat an de an, pe fondul unei prese controlate, directionate, care in cea mai mare parte ai ei (incerc cu greu sa nu generalizez), n-a facut decat sa distribuie rahat prin toate canalele, in orce forma, totul orientat catre intoxicare, prostire, dezinformare.

Ce se va intampla cu dosarele existente, cu anchetele mai vechi si mai noi, cu cei appx 250 de politicieni care urmeaza a fi anchetati in dosarele care urmeaza sa fie deschise, sau daca asta se va mai intampla vreodata, depinde de noi. Nu depinde de ei. Dar stiu ca, in primul rand, aceasta caracatita monstruoasa, pusa pe furt si imbuibare, numita PSD (si in toate formele de la FSN incoace) trebuie sa moara. Trebuie distrusa si spulberata. Asta nu inseamna ca toti ceilalati, cu Basescu sau Constantinescu, cu Boc sau Antonescu, si tot neamul lor, sunt mai presus. Istoria n-o sa-i consemneze vreodata pe nici unul dintre ei ca vreun sfant, vreun erou sau patriot. Avem doar 25 de ani de minciuni, furt si proliferare sistematica a bataii de joc. Nici unul dintre ei nu merita sa se spuna despre el ca “a fost mai bun decat celalalt”, ca “ a facut”, ca “a incercat”. Romania trebuie schimbata sistemic. Total, la scara mare.

Toate problemele de mai sus nu se vor rezolva doar cu alegerea unui presedinte, dat fiind rolul constitutional al acestuia, fie el si cel mai frumos si mai intelept dintre toti. Dar e un prim pas, care trebuie facut atent si urmarit si mai atent, fie si doar pentru ca taica Putin si-a mobilizat niste multe tancuri la o aruncatura de bat de urnele noastre de vot. Din pacate, mi-e teama ca, in doua saptamani de acum, Facebook-ul va fi din nou plin de poze cu pisici. Dupa cea mai scarboasa campanie electorala din istorie, cu cel mai urat dintre candidatii pe care i-am avut vreodata, care a reusit sa atraga o ura si un dezgust fara precedent, oamenii se vor relaxa. Vor avea nevoie sa schimbe subiectul, indiferent de cine castiga. Si usor-usor, lucrurile se vor raci, poporul va incepe sa uite, televiziunile vor difuza de doua ori mai multe mega-productii de doi bani, ca sa ne “ajute”.

Cam atat. Acum ma duc la vot. Dupa care imi scot bata din dulap si o pun frumos langa usa.
Imi doresc din tot sufletul ca raul cel mai mic sa fie chiar un bine. Sper, ca de fiecare data, sa nu ma insel. Pana acum, m-am inselat de fiecare data. Sau ei mi-au inselat asteptarile.

Daca se intampla din nou, povestea aia cu plecatul din tara nu e, la modul realist, o optiune. Cel putin, nu pe scara larga. Multi dintre noi vor alege, constient sau nu, sa ramana aici.

Daca tot ramanem aici, n-ar fi indicat sa ne creasca si noua niste co**e? Sa ne obisnuim ca trebuie luata atitudine?
A te obisnui sa fii calcat in picioare e usor. Ba chiar poti sa ai impresia ca duci o viata buna, amagindu-te pana cand mizeria te loveste iar si iar si nu mai poti s-o ignori."
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 04 Noi 2015, 22:55

Cornele... asa gandea el acum un an, Domnul sa-l odihneasca.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 04 Noi 2015, 23:49

Sal'tare!

Unul dintre cei mai tari bloggeri :

AKRITAS : "Clubul mortii a gazduit un ritual satanic in Saptamana Patimilor! S-au dat foc la cruci intoarse si s-a facut baie in sange de animal! A fost invocat Diavolul

00:05, 03 Noiembrie
31 de tineri au murit in incendiul din Colectiv! A fost oare un accident? Poate ca da, cu toate ca multi inclina sa creada ca la un astfel de numar de victime, nu se mai poate vorbi despre un simplu accident.

S-a cantat cu o cruce intoarsa in care a fost infipt un craniu de tap. Solistul a recunoscut ca e satanist convinsIn noptea tragediei si chiar si dupa aceea, au fost destui cei care s-au gasit sa-i judece pe tineri si sa-i numeasca “satanisti” sau “drogati”. Asta pentru ca se intalnisera in noaptea aceea la un concert de rock. Iar rockul este un curent usor de caracterizat in acest mod, pentru ca are unele forme de manifestare destul de violente.Solistul a efectuat un ritual satanic

Ceea ce s-a intamplat in club Colectiv cu mai multe luni inainte de tragicul eveniment depaseste cu mult ceea ce se numeste arta. Pe scena clubului Colectiv s-au ars cruci cu capul in jos pe care erau infipte capete de tap iar oamenii care au fost in sala au fost stropiti cu sange de animal. S-a intamplat intr-o zi cand crestinii sarbatoreau Saptamana Patimilior, pe 7 aprilie, la concertul trupei suedeze de Black Metal, Watain. Membrii trupei sunt autoproclamati satanisti si se lauda ca in concertele lor se efectueaza ritualuri pagane in toata regula.Clubul Colectiv nu a ars atunci, cu toate ca s-au aprins focuri adevarate in sala

“Watain se autocaracterizeaza ca fiind satanisti tezeisti. Toate versurile sunt scrise de solistul Erik Danielsson, care spune ca temele abordate se bazeaza pe religia satanista, iar ei nu trebuie considerati niste simpli adoratori ai Diavolului”. Danielsson crede ca toti membrii trupei trebuie sa impartaseasca aceeasi credinta pentru a realiza ceva atat de personal precum muzica. Trupa Watain este o sustinatoare a Ordinului Misantropic Luciferian, un cult infiintat de Jon Nodtveidt, asociat cu abuzurile si uciderea de animale”, se arata pe pagina de Wikipedia dedicata trupei Watain.

Formatia suedeza a devenit cunoscuta in toata lumea dupa ce cunoscutul site tabloid TMZ a publicat imagini in care solistul trupei arunca sange de porc peste spectatori, in timpul unui show din Statele Unite. Cei prezenti in sala au fost socati de faptul ca nu era vorba de o substanta care sa imite sangele: era real, pentru ca mirosea si avea gust de sange. De altfel, solistul trupei suedeze a marturisit intr-un interviu ca in timpul concertelor obisnuieste sa sacrifice animale. Momentul cu sangele a existat si la Bucuresti, in debutul piesei ”Devil’s Blood”.

Cu siguranta nu vom sti niciodata daca intre ritualul satanic din Saptamana Mare si tragedia din noaptea de Halloween exista vreo legatura. Stim, insa, ca multi dintre cei care au stat in primele randuri la concertul trupei Watain a fost in sala si la “Goodbye to Gravity”. Si ca multi dintre ei au murit in chinuri groaznice. „Am vazut iadul, mama”, spunea un tanar de 22 de ani, care a reusit sa iasa viu din infernul de la Colectiv"... :cry:
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 05 Noi 2015, 00:10

Donbazil...hartia suporta multe.

1.Ma indoiesc ca informatiile prezentate sunt corecte.
2.Nu cred ca D-zeu este piroman si tortionar razbunator. Iar daca este, unde naiba a fost in timpul Auschwitzului si a altor nenorociri similare. Daca imi raspunde cineva ca necunoscute sunt caile Domnului, ma intreb atunci de unde naiba stie ca asta e mana Domnului si nu a altcuiva?

S-a simtit Domnul lezat in orgoliu si mandrie? OK, atunci care e diferenta intre el si "celalalt". Puterea si atat?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 05 Noi 2015, 00:27

Mircea_63 scrie:Donbazil...hartia suporta multe.

1.Ma indoiesc ca informatiile prezentate sunt corecte.
2.Nu cred ca D-zeu este piroman si tortionar razbunator. Iar daca este, unde naiba a fost in timpul Auschwitzului si a altor nenorociri similare. Daca imi raspunde cineva ca necunoscute sunt caile Domnului, ma intreb atunci de unde naiba stie ca asta e mana Domnului si nu a altcuiva?

S-a simtit Domnul lezat in orgoliu si mandrie? OK, atunci care e diferenta intre el si "celalalt". Puterea si atat?

Pana raspunde Donbazil incerc eu ...
1.Este arhicunoscuta apetenta unor formatii rock pentru ... elementul satanist !
2.Dumnezeu nu este piroman si nici tortionar razbunator! Dar, nu este nici etern ingaduitor, chiar daca este indelung rabdator! Pur si simplu, in vinerea neagra Dumnezeu a lipsit din ... colectiv ! Cand Dumnezeu lipseste, altcineva ii uzurpa locul si-si ia ceea ce considera ca i se cuvine ! :idea:
Domnul nu se simte lezat nici in orgoliu si nici in mandrie ! Doar ca ... aseaza lucrurile la locul lor. Fiecare lucrusor la locul si pe treapta lui !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mellis » 05 Noi 2015, 00:35

Vorbim de copii nevinovati ce au murit pentru ca au iesit in oras sa se distreze tot aud/citesc diverse scenarii din filme de nebuni, sa fim seriosi - sunt multi tacaniti in tara aceasta si in lume - dar mai tacaniti si satanisti (inclusivi mai marii bisericii - ce ar trebui sa aduca liniste si alinare in sanul celor ramasi) - sunt cei ce-i judeca pe cei morti si nu ii lasa sa se odihneasca-n pace - mai ales presa si multi altii.
SI animalele manifesta sentimente de compasiune si se ajuta intre ele..noi suntem fiinte superioare "prin definitie"..
Mi-am amintit un film de a lui DM - a decis sa emigreze pentru ca a murit fratele sau intr-un accident prostesc - un excavator a cazut de pe o remorca peste el
Adevarul este ca spiritul nostru creator - ce ni-l ingradesc altii - este cauza multor accidente.
Suntem inventivi dar nu vedem drobul de deasupra capului - orbiti de bani cat mai multi, scaldati in coruptie crunta, nepotisme, 300 parlamentari votati ce au ajuns 600, se doreste o schimbare - sa schimbam hotii intre ei?
Imi amintesc o declaratie a unui PSDist inainte de a pierde alegerile , "cum sa ne interogheze, acum cat suntem la putere" - este de referinta..sunt curios daca ar fi castigat "demisionatul cu onoare" alegerile - cate dosare si cati ar fi fost audiati..
Speranta unei tari conduse de oameni cu simt de raspundere - nu poate pierii..
Declaratia unui mare om politic dupa primul razboi - aveti o tara frumoasa - dar un mare defect - clasa politica...
Inca mai exista speranta..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Shrek » 05 Noi 2015, 01:37

UDupa ce am chibitaPt si ne-am dat cu parerea la justitia divina, la ritualuri demonice si metode de a educa copii nostri, constatam ca in noiembrie incepe marea revolutie din octombrie. Luati de valul schimbarii , miticii au cerut si au obtinut demisii. Dar nu este de ajuns. Mai vor si altele, doar incepe luna cadourilor! In acest iures de ura si euforie, scapam din vedere ca langa noi se pune in practica un film de prost gust, la care intrarea este libera dar iesirea este imposibila. Vom avea si noi in Bucuresti un "euro maidan"? Cu siguranta nu! Dar clasa politica, isi va da vartos la gioale in dorinta de a apuca ceva din ciolanul puterii scapat din mana de Ponta. Chiar nu vede nimeni, asa cum spunea un coleg de forum ca ursul nu doarme? Nu vrea sa intre la hibernare dar daca isi va gasi un loc de odihna in gradina noastra (a se citi Republica Moldova), va hiberna mult si bine si nimeni nu va indrazni sa-i tulbure somunl, nici macar unchiul Sam. Tot acest circ seamna a intoxicare si la sfarsitul filmului, ne vom uita mirati dece la frontiera cu Moldova avem nevoie de traducator iar indicatoarele sunt cu scriere chirilica! Asta daca nu se muta frontiera pe crestele Carpatilor.
Sincer nu inteleg de ce cand a fost incendiul la maternitatea Giulesti unde au murit bebelusi, bucurestenii nu au iesit in strada sa se revolte impotriva sistemului. De ce restul tarii nu a reactionat asa cum reationeaza acum? Atunci nu si-a dat nimeni demisia si nu a fost nimeni cuprins de ura fata de sistem. Doar sunt aceeasi oameni care manifesta pe strazi. Acum asistam la o manipulare si o intoxicare a mediului online fie de persoane care stiu ce fac, ori de catre persoane care habar nu au pe ce lume traiesc.
Mi-asi fi dorit ca Ponta sa isi dea demisia cand a fost acuzat de plagiat. Basescu sa isi dea demisia cand fratele sau a fost arestat. Parlamentarii sa isi dea demisia cand se cere ridicarea imunitatii. Funtionarii sa nu ceara spaga. Noi toti ceilalti sa nu dam spaga si sa nu inceracam sa rezolvam lucrurile "altfel". Sa nu ne mai uram intre noi pentru ca avem orientari politice de stanga sau de dreapta, ca avem meserii mai mult sau mai putin iubite de public si sper sa traiesc sa vad ca oamenii se vor respecta iar ce 'sapte ani de acasa" nu sunt vorbe in vant.Si sunt convins ca si voi va doriti asta.
PS. Imi cer scuze dar m-a luat valul si pe mine.....
Shrek

Mesajde daffid mihailov » 05 Noi 2015, 01:42

Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde daffid mihailov » 05 Noi 2015, 02:15

http://lamaruta.protv.ro/video/la-16-si ... oazei.html

Spuneti-le lor...daca aveti puterea(sa va uitati)!

Cate prejudecati de ev-mediu, cu vrajitoare arse pe rug...

Si cu asta am incheiat pe acest topic, pentru ca oricum n-am scris pentru cei care oricum "le stiu pe toate". Ci pentru cei care o sa citeasca si pentru memoria lor, si adevar.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Dragos2006 » 05 Noi 2015, 08:04

Drama petrecuta in club cred ca va fi musamalizata si ca la romani ”mortul este de vina” . Sunt multe semne de intrebare in legatura cu incendiul si daca nu sunt adusi criminalisti superprofesionisti nu se va afla adevarul niciodata. Initial procurorul general a spus ca de deschide dosar pentru omor CALIFICAT , acum este deschis dosar pentru omor DIN CULPA . De ce s-a schimbat procurolul peste noapte ???
Ultima oară modificat de Dragos2006 pe 05 Noi 2015, 08:05, modificat 1 dată în total.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde paul » 05 Noi 2015, 08:04

Shrek scrie:UDupa ce am chibitaPt si ne-am dat cu parerea la justitia divina, la ritualuri demonice si metode de a educa copii nostri, constatam ca in noiembrie incepe marea revolutie din octombrie. Luati de valul schimbarii , miticii au cerut si au obtinut demisii. Dar nu este de ajuns. Mai vor si altele, doar incepe luna cadourilor! In acest iures de ura si euforie, scapam din vedere ca langa noi se pune in practica un film de p***t gust, la care intrarea este libera dar iesirea este imposibila. Vom avea si noi in Bucuresti un "euro maidan"? Cu siguranta nu! Dar clasa politica, isi va da vartos la gioale in dorinta de a apuca ceva din ciolanul puterii scapat din mana de Ponta. Chiar nu vede nimeni, asa cum spunea un coleg de forum ca ursul nu doarme? Nu vrea sa intre la hibernare dar daca isi va gasi un loc de odihna in gradina noastra (a se citi Republica Moldova), va hiberna mult si bine si nimeni nu va indrazni sa-i tulbure somunl, nici macar unchiul Sam. Tot acest circ seamna a intoxicare si la sfarsitul filmului, ne vom uita mirati dece la frontiera cu Moldova avem nevoie de traducator iar indicatoarele sunt cu scriere chirilica! Asta daca nu se muta frontiera pe crestele Carpatilor.
Sincer nu inteleg de ce cand a fost incendiul la maternitatea Giulesti unde au murit bebelusi, bucurestenii nu au iesit in strada sa se revolte impotriva sistemului. De ce restul tarii nu a reactionat asa cum reationeaza acum? Atunci nu si-a dat nimeni demisia si nu a fost nimeni cuprins de ura fata de sistem. Doar sunt aceeasi oameni care manifesta pe strazi. Acum asistam la o manipulare si o intoxicare a mediului online fie de persoane care stiu ce fac, ori de catre persoane care habar nu au pe ce lume traiesc.
Mi-asi fi dorit ca Ponta sa isi dea demisia cand a fost acuzat de plagiat. Basescu sa isi dea demisia cand fratele sau a fost arestat. Parlamentarii sa isi dea demisia cand se cere ridicarea imunitatii. Funtionarii sa nu ceara spaga. Noi toti ceilalti sa nu dam spaga si sa nu inceracam sa rezolvam lucrurile "altfel". Sa nu ne mai uram intre noi pentru ca avem orientari politice de stanga sau de dreapta, ca avem meserii mai mult sau mai putin iubite de public si sper sa traiesc sa vad ca oamenii se vor respecta iar ce 'sapte ani de acasa" nu sunt vorbe in vant.Si sunt convins ca si voi va doriti asta.

SHREK ... MAXIMA CONSIDERATIE !!! :idea:
Asta inseamna sa ai mintea acasa la tine si o judecata dreapta! :idea:
Ca, de minte de imprumut e plina lumea ! :oops:
paul

Mesajde Bambucha » 05 Noi 2015, 08:13

Spiritul acestor tineri este cel mai frumos lucru care-l poate dezveli societatea noastra, personal ma bucur ca exista, desi este bombardat din toate directiile de tot felul de interese, forte si pareri din tribuna, spargatorii de seminte.

Sa nu ne amagim insa, schimbarea catre niste oameni mai buni, mai cinstiti, mai rationali, va incepe din interiorul nostru, iar asta la nivelul unei intregi societati se traduce in timp odata cu cresterea nivelului de trai si a educatiei. Odata ajunsi aici se vor schimba si varfurile de la sine!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde paul » 05 Noi 2015, 09:29

Bambucha scrie:Spiritul acestor tineri este cel mai frumos lucru care-l poate dezveli societatea noastra, personal ma bucur ca exista, desi este bombardat din toate directiile de tot felul de interese, forte si pareri din tribuna, spargatorii de seminte.

Cand au murit bebeii, unde era "spiritul" acestor tineri ? La Vama Veche ... cumva ? :oops:
" Revolutiile spirituale" se fac in sezonul toamna iarna ! :oops:
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE