Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Roi formati pe o rama de puiet

Mesajde nicus » 04 Noi 2015, 23:45

Apai bine ca s a infundat pentru astia mici , ca nu ar putea intelege de ce sa bage rama de puiet fara albina + rama de miere cu albina..
Bai, sa nu uitati de papura, asa cum ati vazut in Canada. ok?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde ignatov andrei » 04 Noi 2015, 23:51

nicus scrie:Apai bine ca s a infundat pentru astia mici , ca nu ar putea intelege de ce sa bage rama de puiet fara albina + rama de miere cu albina..
Bai, sa nu uitati de papura, asa cum ati vazut in Canada. ok?

Eu am spus rama cu hrana (miere si pastura), e un picut de diferenta! ;)
Adica... sa inteleg ca tu stii...?!?
Miram-as!!!
ignatov andrei

Mesajde paul » 04 Noi 2015, 23:51

ignatov andrei scrie:Paulishto, hai sa zic una mica, asa repede!

Se ia una lada cu doua compartimente, sa zicem ... pe zece rame, adica incap lejer 4 rame /compartiment.
Langa diafragma despartitoare se pun (dreapta, stanga) cate una rama puiet capacit fara albina.
Se scutura albina de pe doua rame cu larve.
Se adauga cate o rama plina cu hrana (miere si pastura) cu albina de pe ele. Se aplica cate una diafragma. Se aplica cate una pernuta papura.
Se "administreaza" cate una matca imperecheata.
Cand apar primele larve tinere, apar si primele inceputuri de fagurasi dupa diafragma.
Se introduce rama cu FA la cladit, in locul diafragmei. Se scot pernele de papura. Cand FA este aproape cladita, se adauga cate una rama buna de ouat, intre rama cu hrana si rama cu puiet. Cand rama introdusa este luata in lucru (mai ales daca are si oua), se introbaga rama cu FA intre rama cu puiet si rama introdusa.
Retine... nu trebuie stimulat!
Cand cele trei rame sunt pline cu puiet....
S-a... infundat din nou!
Pe alta data!

Andrei ... MULTUMESC FRUMOS !!! :)
Si mai ales iti multumesc in numele celor care ... au ochi de vazut si urechi de auzit ! :idea: Si carora o sa le foloseasca !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nicus » 04 Noi 2015, 23:57

ignatov andrei scrie:Langa diafragma despartitoare se pun (dreapta, stanga) cate una rama puiet capacit fara albina.

Se adauga cate o [b]rama plina cu hrana (miere si pastura) cu albina de pe ele[/b]. !

Pe langa aceasta intrebare, DE CE una e cu albina una fara albina ?

NU mai bine se mai baga niste albina (d aia care sa ramana acolo, caz ca avem dubii) decat baga paturica, scoate paturica..?
nicus

Mesajde BRUMITA » 04 Noi 2015, 23:59

paul scrie:
ignatov andrei scrie:Paulishto, hai sa zic una mica, asa repede!

Se ia una lada cu doua compartimente, sa zicem ... pe zece rame, adica incap lejer 4 rame /compartiment.
Langa diafragma despartitoare se pun (dreapta, stanga) cate una rama puiet capacit fara albina.
Se scutura albina de pe doua rame cu larve.
Se adauga cate o rama plina cu hrana (miere si pastura) cu albina de pe ele. Se aplica cate una diafragma. Se aplica cate una pernuta papura.
Se "administreaza" cate una matca imperecheata.
Cand apar primele larve tinere, apar si primele inceputuri de fagurasi dupa diafragma.
Se introduce rama cu FA la cladit, in locul diafragmei. Se scot pernele de papura. Cand FA este aproape cladita, se adauga cate una rama buna de ouat, intre rama cu hrana si rama cu puiet. Cand rama introdusa este luata in lucru (mai ales daca are si oua), se introbaga rama cu FA intre rama cu puiet si rama introdusa.
Retine... nu trebuie stimulat!
Cand cele trei rame sunt pline cu puiet....
S-a... infundat din nou!
Pe alta data!

Andrei ... MULTUMESC FRUMOS !!! :)
Si mai ales iti multumesc in numele celor care ... au ochi de vazut si urechi de auzit ! :idea: Si carora o sa le foloseasca !

Multumesc. :idea:
Ultima oară modificat de BRUMITA pe 05 Noi 2015, 00:13, modificat de 2 ori în total.
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde Alex Lazarica » 05 Noi 2015, 00:09

Sa inteleg ca albina de pe puietul capacit este mai batrana si va accepta mai greu matca imperecheata in comparatie cu albina tanara???????...Rame cladite pentru acesti roi am, adica am vreo 3 rame cladite pentru fiecare roi dupa care voi incepe cu FA.
Alex Lazarica

Mesajde ignatov andrei » 05 Noi 2015, 00:20

nicus scrie:
ignatov andrei scrie:Langa diafragma despartitoare se pun (dreapta, stanga) cate una rama puiet capacit fara albina.

Se adauga cate o [b]rama plina cu hrana (miere si pastura) cu albina de pe ele[/b]. !

Pe langa aceasta intrebare, DE CE una e cu albina una fara albina ?

NU mai bine se mai baga niste albina (d aia care sa ramana acolo, caz ca avem dubii) decat baga paturica, scoate paturica..?

Sa zicem ca tu esti un baiat care vrea sa invete si nici nu este ironic...

Albina de pe ramele cu puiet capacit este albina batrana, sau prea tanara (uneori).
Albina de pe ramele cu larve este doica si casnica. Pe ramele cu pastura se afla albine "de toate soiurile" de care avem nevoie in noul lacas.
"d aia care sa ramana acolo" ... :lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde Alex Lazarica » 05 Noi 2015, 00:28

Am inteles...dar daca scutur din cat doua rame de albina pt ca roiul sa aiba culegatoare , nu este un lucru bun?
Alex Lazarica

Mesajde Alex Lazarica » 05 Noi 2015, 00:31

Si Andrei, nu sunt deloc ironic, sunt incepator si am prea multe intrebari, iar in zona mea am apicultori care au stupine mari si nu spun nimic si oameni batrani care inca merg p ideea ca la papadie se mai extrage miere...asa k eu as vrea sa.mi fac un ritm de lucru care sa s preteze apiculturii din prezent.
Alex Lazarica

Mesajde ignatov andrei » 05 Noi 2015, 00:35

Alex Lazarica scrie:Si Andrei, nu sunt deloc ironic, sunt incepator si am prea multe intrebari, iar in zona mea am apicultori care au stupine mari si nu spun nimic si oameni batrani care inca merg p ideea ca la papadie se mai extrage miere...asa k eu as vrea sa.mi fac un ritm de lucru care sa s preteze apiculturii din prezent.

Nu de tine era vorba, Lazarica...
Este un "nene moderator", care ne tot da tarcoale. De el era vorba!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Noi 2015, 00:37

Alex Lazarica scrie:Am inteles...dar daca scutur din cat doua rame de albina pt ca roiul sa aiba culegatoare , nu este un lucru bun?

La ora cand faci roiul, in cat nu ai culegatoare, ai altfel de albina.
ignatov andrei

Mesajde nicus » 05 Noi 2015, 00:41

Daca esti tanar si nu obosesti, poti face tot ce a spus Andrei. Adevarul e ca nici tu nu ai intrebat: cum formati (CAT MAI SIMPLU).

-Deci pe rama de puiet sta albina batrana si pe aia de pastura si miere de toate soiurile. Apai nu stiu ce sa mai zic, ma declar in ceata.
nicus

Mesajde nicus » 05 Noi 2015, 00:43

Era pe aici un nene Ioan Guist, fain si cu multa minte la el.
A transmis una: trebuie sa nu ai albina batrana. Cum scapi de ea e simplu, ca se intoarce la vechea locatie.
Hai sa fim sanatosi si sa speram ca cineva, vreodata, ii poate lua locul!
nicus

Mesajde ignatov andrei » 05 Noi 2015, 00:46

nicus scrie:Daca esti tanar si nu obosesti poti face tot ce a spus Andrei. Adevarul e ca nici tu nu ai intrebat: cum formati (CAT MAI SIMPLU).

Deci pe rama de puiet (capacit) sta albina batrana si pe aia de pastura si miere de toate soiurile. Apai nu stiu ce sa mai zic, ma declar in ceata.

Fii atent la detalii! Uneori aceste detalii fac diferenta.
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Noi 2015, 00:48

nicus scrie:Era pe aici un nene Ioan Guist, fain si cu multa minte la el.
A transmis una: trebuie sa nu ai albina batrana. Cum scapi de ea e simplu, ca se intoarce la vechea locatie.
Hai sa fim sanatosi si sa speram ca cineva, vreodata, ii poate lua locul!

Sa stii ca am si eu o limita...
Esti un nesimtit... MODERATOR!
ignatov andrei

Mesajde nicus » 05 Noi 2015, 00:55

Daca te am suparat Andrei, imi cer scuze!
O seara buna si o noapte linistita.
nicus

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE