catalingiurgila:
Frumoase poze Bravo!! Mai este nevoe uneori si de relacsare.
cristi_vidican:
Nu mai stiu unde ati spus ca, desi erati un sustinator 100% al stupului Dadant, doriti in viitor sa treceti pe multietajat, dar cu rama de 1/2. Ce va determinat?
Puteti detalia putin cum se lucreaza cu acest tip de stup?
Ma intereseaza asta pt ca intentionez sa-mi mai construiesc niste lazi si conteaza ce sistem aleg.
Multumesc!
cristi_vidican a scris:
Nu mai stiu unde ati spus ca, desi erati un sustinator 100% al stupului Dadant, doriti in viitor sa treceti pe multietajat, dar cu rama de 1/2. Ce va determinat?
Puteti detalia putin cum se lucreaza cu acest tip de stup?
Ma intereseaza asta pt ca intentionez sa-mi mai construiesc niste lazi si conteaza ce sistem aleg.
Multumesc!
balanescuadrian:
Vreau sa va felicit pentru alegerea cu camion + macara.... o alegere viabila, atat economic(puteti extinde numarul de stupi fara sa va faceti griji de manipulare etc ... ajungand pana la realizarea unui punct de extractie acasa) dar si d.p.v. al sanatatii... degeaba aveti bani si stupi daca sunteti nevoit sa renuntati la ei..ptr ca nu va mai permite sanatatea.... ).. sa il conduceti fara incidente neplacute.
NU stiu daca azi este ziua dv. dar eu tot va zic La Multi Ani!!!
outrade:
Dl Pupemea,
Va rog sa postati niste poze cu masin de descapacit si niste detalii despre ea.
Multumesc
outrade:pupemea a scris:
Parerea mea.
Daca vrei sa lucrezi pe intensiv, esti obligat sa reduci la maxim si catre simplu toata tehnica si sistemul de lucru.
La hoby (nu ne opreste nimeni sa avem si o vatra sau 10 de hoby) se poate lucra cu migala si atentie.
Pe intensiv este musai ceva compromisuri in ceea ce priveste atentia pe fiecare albina,regina,rama etc.
Sistemul de me 1/2 ,pentru mine asigura mai multa mobilitate decat 3/4.In rest principiile de lucru sunt ~ la fel si sunt dezbatute pe forum.
Trecerea masiva inca nu am inceput-o.
Avem doar cateva familii in studiu la iernat si pentru acest sezon.
Este muuult de lucru si vrem sa evitam pe cat posibil cucuiele.
Lucrurile sunt complicate deoarece poate trecem si pe bio cu aceasta ocazie.Totusi nu cred.
Deasemenea in calcul tinem cont si de extractia acasa,transport paletizat,;inia de extractie ce trebuie adusa etc etc.
D-le Pupemea,
Cati stupi aveti in prezent?
Multumesc
balasbebe:
Pun pariu ca nu i-a numarat. Din cati are unu tot s-a dus, cel putin o matca, si chiar ca nu stie.
Eu cred ca cel care are 2-3 nu poate sa stie, mai ales daca au fost mai slabuti.
Pe pupe, daca-l intrebi cate sute are poate sa-ti raspunda. Cand da cu zecile, este deja o problema.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori