Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Hrana de stimulare

Mesajde efloryn » 17 Aug 2015, 15:13

Buna ziua,

Am 2 familii de albine mai slabe la jumatatea lui august.As vrea sa stiu pana la ce data le pot administra stimulente lichide.(sirop, dulcofruct, etc).
Apoi in continuare pot sa le dau turte (neavand faguri cu miere pe care sa ii descapacesc) si daca da, pana la ce data?
As vrea sa intre puternice in iarna.

Va multumesc
efloryn

Re: Hrana de stimulare

Mesajde alin75 » 17 Aug 2015, 15:19

Floryne toti am fost/suntem incepatori, dar intreb si eu ca incepatorul, oare (macar) forumul l-ai parcurs? Avem sectiune dedicata hranire/incepatorii inteaba. Imposibil sa nu fi gasit raspuns!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde jenica67 » 17 Aug 2015, 16:53

Si tari, cate familii ai ??
jenica67

Mesajde Avram » 17 Aug 2015, 22:16

Floryne ....aici este mult de discutat dar asa pe scurt...

- daca familiile sunt fara rezerve de miere faci complectari ACUM .Aceasta complectare va avea si un efect de stimulare .Ideal este ca tot ce dai pentru completare albina sa poata sa si capaceasca .

- vei continua cu stimularile ,ideal portii mici - zilnice .Daca intra ceva polen de afara este bine daca nu bagi ceva proteina .Nu uita pentru a creste puiet albina are nevoie mare de proteina.
Pentru administrare proteine ai mai multe variante - in sirop, in turte ...

- albina care va ecloza in septembrie va duce povara iernii.Aceasta albina nu trebuie sa fie pusa la tras sirop din hranitoare , munca aceasta trebuie sa o faca albina din august care (in zona mea )nu va apuca iarna.Acum poti face niste calcule (pentru zona ta ) pana cand te poti intinde cu stimularile.

Floryne daca familiile sunt slabe te poti gandi si la unificari.Decat doua slabe mai bine una buna.
Mai poti face (daca ai si alte familii mai bune ) egalizari.

Mai poti face ceva .... pune mana pe o carte ca vei avea numai de castigat. :P

Numai bine

-
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde meviusluvx » 06 Noi 2015, 10:34

I can build on this idea, however. What could be more painful.
meviusluvx

Mesajde alin75 » 06 Noi 2015, 10:37

meviusluvx scrie:I can build on this idea, however. What could be more painful.

nenicule da ....... ce vrei sa ne spui? au cand postez "pe afara" chiar daca "nu stiu limba" ma "bag" pe un google translate si tot "rezolva" ceva .....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR