Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pret rama cu albine si puiet

Mesajde oltenasu » 02 Mai 2011, 09:19

Buna ziua,

Saptamana aceasta, cat mai curand posibil, doresc sa achizitionez familii de albine. Cum este moda pe la noi, am aflat ca un batran care nu mai doreste sa se ocupe de apicultura din cauza varseti, vinde familii pe 10 rame cu 400 de RON familia. Deci la pretul de 40 de RON rama, asta in functie si de cat de frumoase sunt, considerati ca este un pret bun (pentru cumparator ma refer)?
oltenasu

Re: Pret rama cu albine si puiet

Mesajde janese » 02 Mai 2011, 13:59

acu trebui stabilit cat dai pe o familie si daca face banii

1. s-au vandut familii cu patru rame puiet toate varstele si albina pe sase0-sapte rame bune cu 2,5 milioane
2. aceeasi putere s-a vandut si cu 3,5 milioane lei vechi....(parerea mea ca 2,5 este o valoare corecta la puterea de mai sus...azi)
3. daca iei o familie pe sase -sapte rame puiet si zece rame de albina doldora...face patru milioane...poate si 4,5.....dar sa te duci cu ea in culesuri...sa-tzi scotzi banii...altfel......
o familie o vezi din ochi daca promite sau nu.....cumparatul ,,la rama" este relativ...pentru ca unei familii pe sase -opt rame...usor ii baga vanzatorul inca o rama si-ii creste pretul cu 400...
eu ash sfatui sa zici...le iau pastea......cat itzi dau pe ele?...nu la rama!
janese

Mesajde oltenasu » 02 Mai 2011, 14:54

Sper ca diseara sa ajung la batran si sa vad familiile si poate revin si cu ceva poze. Intr-adevar, mai greu se gaseste familie de vanzare, unde daca imparti la nr. de rame sa iasa un pret mai mic de 40 de Ron pe rama.
Dar prin PNA, se poate achizitiona material biologic sau este utopie?
In alta ordine de idei, cei doi stupi pe care i-am dus la rapita, sunt corpuri pe 10 rame. I-am verificat aseara, si aveau puiet pe 7 rame. Le-am adaugat la fiecare si restul de trei rame pe care le aveam deja crescute. Credeti ca sambata viitoare, pot muta albina in niste stupi verticali tot pe 10 rame? Asta in cazul in care ii si primesc la timp de la Targu-Secuiesc. De asemenea, in magazia comandata, nu o sa mai am rame crescute sa le pun. Ce trebuie sa le fac? Le pun magazia plina cu toate cele 10 rame cu faguri artificiali? De asemenea, pun de acum gratia Hanemann? Este corect ca in corpul de sus sa pun 2-3 rame cu puiet si albina din cuib?
oltenasu

Mesajde janese » 03 Mai 2011, 07:48

ce marime au ramele de cat???
de nutat le muti in casa noua cand vrei...dar sa fie cutiile noi fara crapaturi...etc.... sa nu te trezestri ca iese albina pe la incheieturi
janese

Mesajde oltenasu » 03 Mai 2011, 08:56

Ramele de cat sunt tot 1/1
oltenasu

Mesajde alt stupar » 03 Mai 2011, 09:09

janese scrie:acu trebui stabilit cat dai pe o familie si daca face banii

1. s-au vandut familii cu patru rame puiet toate varstele si albina pe sase0-sapte rame bune cu 2,5 milioane
2. aceeasi putere s-a vandut si cu 3,5 milioane lei vechi....(parerea mea ca 2,5 este o valoare corecta la puterea de mai sus...azi)
3. daca iei o familie pe sase -sapte rame puiet si zece rame de albina doldora...face patru milioane...poate si 4,5.....dar sa te duci cu ea in culesuri...sa-tzi scotzi banii...altfel......
o familie o vezi din ochi daca promite sau nu.....cumparatul ,,la rama" este relativ...pentru ca unei familii pe sase -opt rame...usor ii baga vanzatorul inca o rama si-ii creste pretul cu 400...
eu ash sfatui sa zici...le iau pastea......cat itzi dau pe ele?...nu la rama!

pai si daca eu iti spun ca actualmente in zona mea nu se mai gasesc de vanzare nici la 400 de lei ???
tot ce-a fost disponibil s-a dat prin martie-aprilie, eu am dat la 400 fara comentarii, ca cel de-a cumparat ramasese peste iarna cu gauri mari pe pavilion, i-am dat in sfarsit de martie si acum omul zice ca deja au un cat 1/2 plin de rapita si e multumit.
stiu ca s-a mai targuit si la 300 da` acolo a cantarit izolarea si lipsa de informatie a vanzatorilor, dar astea s-au epuizat deja.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Bambucha » 03 Mai 2011, 14:03

Am cumparat si eu vreo 10 familii in primavara asta in jur de 15 aprilie. N-am luat la rama ci pret/familie. De la cel neinformat am luat familii pe dadant cu 5-6 rame puiet si 8 rame cu albina la 300 RON/familia pe alese, de la cel informat am luat familii pe ME cu 350 RON bucata tot pe alese pe 6-7 rame cu puiet 8-9 cu albina mai raruta decat dadantul fiindca omul stimula in fiecare zi si avea matci tinere (roi artificiali de anul trecut). Pana la urma este negociere si altfel tratezi cu omul cand vede ca stii cum arata o albina.
Intre timp familiile sunt toate pe circa 9-10 rame de albina si 6-8 rame puiet (la data de 1 mai) am inceput sa dau magazin si am crescut circa 2,3 rame de caciula pe fructiferi. Problema cu astia cumparatii e ca stau slabut la capitolul hrana, insa a inceput rapita.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ciptheman » 06 Mai 2011, 08:04

am trait sa vad si minunea asta, roiuri pe 2 rame vandute cu 3 mil deci 1,5 rama cumparatorul nu prea stia ce si cum iar vanzatorul un om al lui dumnezeu(adventist)la japcuit cum stia el mai bine.
ciptheman

Mesajde Adi Hodis » 06 Mai 2011, 08:36

Roi pe 2 rame la 300 lei ??? :shock:
Vai Dumnezeule mare da' asta-i jecmaneala in toata puterea cuvantului !!! :(
Informatzia costa ... cu varf si indesat ... o sa-si dea seama cumparatorul dar deja e prea tirziu ... asta e, sa fi-i NEINFORMAT.
Dar si vanzatorul e un NESIMTZIT ... o fi el creshtin dar la faza asta s-a facut frate cu scaraotzchi ... SA-I FIE RUSHINE CA A INSHELAT !!! ... HUOOOOO !!! :(
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde antal_bee » 06 Mai 2011, 19:30

ciptheman scrie:am trait sa vad si minunea asta, roiuri pe 2 rame vandute cu 3 mil deci 1,5 rama cumparatorul nu prea stia ce si cum iar vanzatorul un om al lui dumnezeu(adventist)la japcuit cum stia el mai bine.

Parca nu-mi vine sa cred asa ceva, adica INCREDIBIL. De la 35-45 pt familii si 40-50 pt roi astea sunt preturile pe care eu le consider corecte.
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde alt stupar » 08 Mai 2011, 10:27

fara suparare, eu consider ca un pret corect per roi este 180-200 lei max, fara acte . Roiul va cuprinde cel putin:
- matca imperecheata;
- 3 rame cu puiet;
- 2 rame de acoperire, cu pastura si rezerve;
- albina sa acopere bine cele 5 rame.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde tassevasi » 09 Mai 2011, 14:58

Va salut si bine v- am gasit si pe noul forum .
V-am mai spus si pe forumul vechi ca eu am tocmit deja cu un unchi ce creste albine de peste 50 de ani ,15 roiuri pe 5 rame cu 100 lei =(1 milion vechi) ,omul mi-a zis ca numai dupa salcim 2 ,cu matci inperchiate .
Roiurile vor fi pe 3 ram cu puet si 2 cu miere .
Tin legatura mereu cu el, acum e la rapita in prahova .
Sanatate si numai bine va doresc .
tassevasi

Mesajde oltenasu » 13 Mai 2011, 11:28

In sfarsit, diseara ma duc sa mai achizitionez inca 4 familii de albine cu pretul de 40 RON pe rama - 400 RON familia.
Componenta lor este urmatoarea: albine pe toate cele 10 rame (ramele sunt bine acoperite) iar oua, larve si puiet capacit pe sase rame din totalul de 10 rame. Matca este tanara, puietul capacit este prezent pe toata suprafata ramei, fara spatii libere si cu coronita formata in partea superioara a ramei.
Problema de abia acum incepe: un cunoscut, dupa ce a vazut si el familiile, m-a sfatuit sa le dau in doua diseara, in curtea batranului de unde le cumpar, si sa le duc imediat la rapita (unde sunt si restul stupilor). Alt cunoscut, m-a sfatuit sa le dau in doua doar dupa salcam. Voi ce ma sfatuiti sa fac.

Alta problema este urmatoarea: aseara am fost la restul stupilor care cum am spus mai sus, sunt la rapita. O familie, o am intr-un stup vertical, dar din cauza vremii, nu i-am pus inca magazia. L-am deschis aseara, si am vazut cele 10 rame pline de puiet, inclusiv ultima rama, care era plina de miere si cu ceva larve in partea de mijloc a ramei. Am scos ultima rama, am scuturat-o de albina, si am pus-o in alt stup. Am adaugat apoi alta rama, deja crescuta, nu aveam la indemana una cu fagure artificial. Pana diseara, cred ca o umple si pe asta cu miere sau e posibil sa depuna oua matca. In acest caz, ce ma sfatuiti? Sa pun magazia, sau sa il dau si pe asta in doua diseara?
Mentionez ca am doar doua familii puternice, si mai cumpar diseara inca 4 familii la fel de puternice. Deci, mai tentant suna sa fac din cele 6 familii, inca 4 roiuri cel putin, decat sa le tin pentru recolta si sa ajung astfel la 10 familii. Ce parere aveti, sa fac lucrul acesta diseara sau sa astept dupa salcam? Imie frica ca daca nu ma grabesc, intra ele in frigurile roitului
oltenasu

Mesajde Adi Hodis » 13 Mai 2011, 11:49

oltenasu scrie:Alta problema este urmatoarea: ... Ce parere aveti, sa fac lucrul acesta diseara sau sa astept dupa salcam? Imie frica ca daca nu ma grabesc, intra ele in frigurile roitului

Zau asa ... oare nu ti-ar prinde bine sa shtii deja ce shi cum ... cu roii ?.

Topicul asta e pt. preturi rame cu albine si puiet ... nicidecum pt. studiul si dezbaterea ABC- ului apicol.

PS
Sa formezi roi, este foarte indicat sa ai matci imperecheate iar daca nu, macar botci intr-o familie pregatita din timp.

Sa revenim la subiectul topicului.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde oltenasu » 13 Mai 2011, 12:52

Ok,
Mi-am dat seama ca nu era locul pentru a discuta despre roi, dar am vrut ca informatia sa fie mai concentrata.
oltenasu

Mesajde ANITEI » 16 Mai 2011, 21:48

Buna! Eu am cumparat in aprilie 8 familii pe 6 pana la 8 rame cu 250 ron si una pe 10 rame tot cu 250 ron , Ambii vanzatori profesori pensionari. Am extras cate ceva de la toti acum sunt la salcam si la inceputul lui iunie imi vin matcile imperecheate sa fac roii. Cine spune ca nu mai sunt stupi de vanzare greseste , nu departe de mine mai are cineva inca 70 la 400 de ron. Un pensionar de la mine din sat , apicultor bun la viata lui , vinde cu 400 cu tot cu lada si magazin tre sferturi. Unde am fost la rapita un apicultor tanar vindea roi pe patru rame cu botca de roire cu 100 de ron . Pt un incepator e un pret bun orice s/ar intampla cu roiul.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR