Shrek scrie:De ce trebuie sa cautam mereu eroi din randul celor care la randul lor au ucis alti semeni? Indiferent care ar fi motivatia, uciderea unui om ramane o crima. Spunand ca au atacat si au ucis forte de ocupatie, colaborationisti ori mai stiu eu ce fel de reprezentati ai unui regim, nu au facut decat sa isi satisfaca un impuls criminal. De ce sa nu ne gandim la un Brancusi, un Coanda, un Eminescu, un Cantacuzino, un Cioran (acestia imi vin in minte si nu este o ierarhie) , romani care nu au ucis pe nimeni dar pe care ii cunoaste multa lume. Nu cred ca violenta ne caracterizeaza pe noi, romanii, ci modul in care ne adaptam la incercarile istoriei, fie chiar si printr-un umor simplu. Chiar nu inteleg domnule C.I., care nu suporti vanatoarea ca sport, considerand ca este violent, iti faci un titlu de glorie aducand din discutie biografii de acest gen.Iti place violenta? Apuca-te de box!
Toate cele bune!
de ce tii tu musai sa amesteci lucrurile?
sacrifiiul unora ca cei prezentati mai sus face ca noi sa fim ceea ce suntem acum .... ca lucrurile au fost facute si altfel decat la modul diplomatic si artistic este de regretat dar greu de spus ca ar fi si de neevitat ..... o natiune subzista si mai ales se dezvolta daca are capacatiatea (tehnica dar mai ales umana) de a se apara si mai important de a descuraja agresiunea ... iar ptr asta nu ai cum face altfel decat avand la randul tau potential agresiv.
Este o mare diferenta intre a fi capabil de agresiune si a agresa efectiv ....
Nu vad iarasi de ce musai aduci in discutei vanatoarea sportiva .... ce are a face placerea sadica a unora de a ucide alte fiinte cu faptul ca uitam sacrifiile facute de inaintasi pentru a ne proteja pe noi de agresiunea altora?