Trantorul@ scrie:Asa-i una am vrut si uite unde s-o ajuns ...
Chestia cu roi pe o rama ma gandesc ca se intelege ca nu o fost sustinuta de mine doar am adus-o in discutie in contextul respectiv ... o sa urmeze sa primesc si io imediat recomandarea de a ma lasa ca-s cu pluta si probabil altele ...
P.S. SI ca sa stie lumea ce rugaminte am avut sa nu isi inchipuie cine stie ce ... dupa ce am zis ca inchei am rugat adminul daca se poate sterge tot ... da na nu am primit nici un fel de raspuns ... cred ca mai tre un pic sa ne ... sa se inrosesca teava !
Bun, hai sa mergem mai departe cu dezvoltarea pe orizontal vs vertical.
Limita sa fie la 100 de stupi, da ?.
Dar dumneata parca ai cu mult mai putini, orizontali, pe astia ... apasam,
Dintre astia putini ... toti au ajuns la 10 - 11 rame cu puiet ?. Da' puiet compact pe rama/e, nu rasfirat, ca asa nu se pune ... apasarea.
Si apoi, din 100 de orizontali, tare mult as vrea sa vad eu ca ajung toti pe 10 rame cu puiet compact ... da' nu cred. Ca ar fi cam 10% ... da. Procentul asta se gaseste si in alte stupine dar sint ... varfuri. Nu toti.
Si acuma eu, ce sa zic ? ... ca si de-ar fi asa, mi-ar fi potriviti pe sistemul industrial ?.
Ma gandesc ... sa gasesc varianta in care sa pot sa fac 200 de roi intr-o zi si sa termin cu roii in 3 zile ( in viitor ) ... dar inca n-am gasit-o.
Ba da, uite o varianta. Sa folosesc orizontalii doar pentru a dona material biologic in scopul fructificarii culesului. Mai pe scurt, sa le iau culegatoarele la ... dans !.
PS
teava ... se poate si raci.