Dragos2006 scrie:Iisus Hristos a venit pe pamant si a promovat domnia iubirii . Problema e ca doar cu iubire nu poti sa stapanesti masele . Atunci niste baieti destepti si extrem de bogati au inceput sa promoveze domniia fricii . Si se vede ca treaba le merge foarte bine , tocmai brandul Coca-cola a depasit in popularitate pe Iisus Hristos.
Dragoș,
creștinismul adevărat s-a răspândit în lumea aceasta prin iubire, ducând Evanghelia oamenilor ca să fie mântuiți. Așa a ajuns și la noi.
Când Petru a scos sabia să-L apere pe Domnul, Domnul a refuzat să fie apărat în acest fel.
La început creștinismul era foarte persecutat. Și, cu cât îi omorau mai mult, cu atât ei se înmulțeau mai mult.
Ai auzit despre sângele martirilor care este ....
În România și în occident oamenii se îndepărtează de Hristos și de Biserică. În Siria și în Irak sunt tot mai mulți creștini.
Asta nu înseamnă că de acum mă mut cu familia în Siria. Am responsabilitatea să o apăr.
Dar, atitudinea de genul: „ochi pentru ochi” nu are de-a face cu învățătura creștină
Matei 5:44 Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, 45 ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
Un creștin se luptă să trăiască ce scrie în aceste versete.