Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: rame cu mucegai

Mesajde duma » 13 Dec 2013, 09:53

un OM scrie:Din momentul infloririi pomilor fructiferi, in familiile puternice, cu ceva stimulare, pot fi introdusi primii faguri artificiali.

In ciuda faptului ca mi sa spus ca , cand incepe ponta sa introduc usor si cand trebuie cate o rama din cele scoase in urma restangerii cuibului m-am gandit sa bag si una noua la cladit dar nu o data cu cea gata cladita .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde ApiCosmin » 17 Noi 2015, 15:38

gasind pe forum subiectul am zis sa adaug si eu vreo 2 poze ca sa ma ajutati cu un raspuns. daca este mucegai ce am de facut cu privire la ramele respective.
Fişiere ataşate
rama2.jpg
rama1.jpg
Acolo unde toti gandesc la fel, nimeni nu gandeste prea mult. Walter Lippmann
ApiCosmin

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2015, 15:42

ApiCosmin scrie:gasind pe forum subiectul am zis sa adaug si eu vreo 2 poze ca sa ma ajutati cu un raspuns. daca este mucegai ce am de facut cu privire la ramele respective.

Stai linistit,NU ai mucegai acolo...!!! ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ApiCosmin » 17 Noi 2015, 15:46

proapis13 scrie:Stai linistit,NU ai mucegai acolo...!!! ;)

Multumesc de raspuns.
Am cateva rame populate bine care se prezenta ca si in imaginea respectiva.
ApiCosmin

Mesajde Ovidiu123 » 17 Noi 2015, 15:55

De curios,nu m am confruntat cu asa ceva,ce este acolo?| :?:
Ovidiu123

Mesajde ignatov andrei » 17 Noi 2015, 16:03

Ovidiu123 scrie:De curios,nu m am confruntat cu asa ceva,ce este acolo?| :?:

La temperaturi mai scazute, dar si daca e mai "veche", ceara naturala face "mucegai"... adica e foarte bine!!!
Acea zona mai alba ("mucegaita") este capacita cu mult timp inainte, poate fi si de anul trecut.
Nu stiu cum se numeste "mucegaiul", dar e un semn ca e de bine...
ignatov andrei

Mesajde ApiCosmin » 17 Noi 2015, 19:08

ma scuzati ptr off topic, ptr ca mi'e cam teama ca au cam mancat in perioada asta calda, oare e ok sa dau o turta de apivit, ptrc a mierea din cuib sa fie pastrata ptr perioadele mai reci
ApiCosmin

Mesajde vslsilviu » 17 Noi 2015, 22:51

ApiCosmin scrie:ma scuzati ptr off topic, ptr ca mi'e cam teama ca au cam mancat in perioada asta calda, oare e ok sa dau o turta de apivit, ptrc a mierea din cuib sa fie pastrata ptr perioadele mai reci

Renunta la gandul acesta.Urmeaza o perioada grea pentru tine in care o sa ai 1000 de ganduri, te vor manca degetele sa umbli la ele... provocarea este sa nu le deranjezi!
Albinele mi-au trasmis un mesaj pentru tine: "amana turta pana la inceput de luna martie (dupa primul zbor de curatire)"
vslsilviu

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR