pvc scrie:cristian bh scrie:Putem continua discutia privind dezvoltarea orizontaliceasca,....fara a fi neaparat versus celelalte ca nu asta e scopul ei?
Bineinteles ca putem continua discutia privind dezvoltarea "orizontaliceasca".Eu am numai 2 bucati in care tin albine.In celelalte cutii tin gaini. Discutia asta fiind despre albine si nu despre gaini astept mai multe postari din partea ta. Tu avand mai multe cutii cu albine automat ai o experienta mai mare si ne poti impartasii si noua.Cine stie poate dau gainile afara din "orizontalicesti" si bag albine. Sunt curios care-i productia ta de miere, medie pe cutie? Pe cate rame ai intrat in iarna?
Experienta nu o da nr stupilor ci practica,....zic ca abia dupa 5 ani poti vorbi din experienta si nu din citite sau auzite.Fiindca tin familii putine,....ma ghidez dupa cele ce sunt varfuri,..si asta urmaresc,sa am mai toate familiile sa tina aproape,Fiind cam departe de zona agricola,....minim 80 km,nu mi se renteaza deplasari pt cules la rapita sau fs,...singurul cules mai bunicel e cel de salcam,dar si aici mereu am o problema cu vremea,intrucat este cu o saptamana mai tarziu decat in zona aflata la 25,30 km de mine iar in acea perioada este acel ciclu de vreme mai rea,Orbanul cun se zice aici,afectand tocmai in perioada de inflorire!Asa ca pe stationar ,in gradina,un 25 de kile media pe an ma multumeste,dar daca imbunatatesc tehnica,sper sa ajung la peste 30 kg!Plus ca,hranirile la mine sunt aproape inexistente,....si albinele consuma tot timpul anului doar miere,
In privinta iernarii,....aici am o oarecare dilema in a aprecia corect cantitatea de albina dintre intervale,tocmai datorita faptului ca ingrosandu-se coronitele s-a creat o distanta mai mare intre spetezele ramelor,fiind posibil ceva mai multa albina pe inteval,...,,,,si am in stupi acum intre 5 si 7 rame ,...
Da,
gainile tale baga oua si prin crapaturile de pe fundul stupilor?
ca na,.cu ochiul la matcile vecine de cotet,(pardon de stup)..totul se copiaza,....stanga ,dreapta....