Mircea_63 scrie:Din neamul metadonei
L-au folosit pilotii britanici, surprinzator, la sfarsitul misiunii, pe drumul spre casa si in mod oficial. Va povestesc mai multe deseara.
Asadar... misiuni de lupta deasupra teritoriului inamic. Stres urias. O buna parte din pierderi se datorau erorilor de pilotaj la intoarcerea din misiune, fie cand mai aveau foarte putin pana "acasa", fie la aterizare. Analize... psihologi... concluzii: cata vreme ii tinea stresul si adrenalina in priza, erau superatenti. Cand treceau "maneca" si erau ca ajunsi acasa, se "decuplau" psihic de la misiune si deveneau neatenti, pana intr-acolo incat urmau erori de pilotaj. Pierderile din aceasta cauza erau serioase.
Remediu? Pastila de metadona. Efect? De milioane.
Dupa razboi ar fi ramas printr-un depozit. Pastila trecuse cumva intr-un con de umbra si uitasera de ea. Ajuns depozit parasit, copiii din zona si-au gasit loc de joaca. Cum necum ar fi ajuns sa ia pastile si sa le placa. Au aparut problemele... elevi, copii pierduti de subcontrol, probleme grave de disciplina, scandal. Din nou studii si investigatii. S-a ajuns la cauza si metadona a ajuns din nou in atentie si... a ramas in atentie.
Este folosita ca medicament pentru dureri mari si ca suport in sevrajul provocat de drogurile ce dau dependenta rapida si mare, cum ar fi heroina. Metadona nu afecteaza atat de grav sanatatea si nu provoaca o dependenta atat de mare.

Zice-se ca in unele tari ar mai fi folosita de catre unii studenti inainte de examene. Fizic si mental toate energizantele sunt zero fata de ce e in stare metadona. Dai tot cu un randament incredibil, insa dupa aceea zice-se ca esti stors ca lamaia.
Povestile le stiu si eu din folclorul de specialitate, ca fiind reale. Mai departe...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)