Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Zer sau praf de zer????

Mesajde Alex Lazarica » 27 Noi 2015, 02:19

Buna seara, am citit intr-o carte de apicultura despre zer, insa nu sunt foarte dumerit daca este bun sau nu pt albine si modul de administrare, in plus am gasit si praf de zer, dar la fel nu stiu daca este bun sau nu...in aceasi carte am mai citit si despre praful de oua, care este din galbenus sau albus cat si integral, cel integral avand mai muta proteina si grasimi....daca cineva a folosit si poate sa.mi spuna ce efecte a avut in urma acestei stimulari i.as fi recunoscator.
Alex Lazarica

Re: Zer sau praf de zer????

Mesajde gica.mosu » 27 Noi 2015, 09:38

....Cauta pe forum -reteta cu praf de oua=cozonac si gasesti ce si cum despre praful de oua galbenus-albus(plus n comentari ff pertinente si la obiect)....Cat despre zer,am folosit de vaca cu rez ff buni=primavara...P.S- tb dat=administrat cantitati mici la 2-3 zile..si nu prea mult ca vei avea surprize= miros di "creanga"=roi.....Poate fi inlocuit cu succes de lapte proaspat degresat=1,5% grasimeeeeeeee...Spor la stimulat-G.M :!:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 27 Noi 2015, 09:44, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde thomas » 27 Noi 2015, 10:32

biologia albinei ne cam spune ca ea nu mananca ce mancam noi sau pisicile. Asadar trebuie avut grija cand dam completari si... cozonaci..
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde pvc » 27 Noi 2015, 12:14

thomas scrie:biologia albinei ne cam spune ca ea nu mananca ce mancam noi sau pisicile. Asadar trebuie avut grija cand dam completari si... cozonaci..

Tare mult as vrea sa citesc si eu despre cartea asta despre biologia albinei. Dar se pare ca este f rara si nu o detin decat cateva persoane in tara asta. Sunteti privelegiati cei care o detineti.
pvc

Mesajde pvc » 27 Noi 2015, 12:24

Alex Lazarica scrie:Buna seara, am citit intr-o carte de apicultura despre zer, insa nu sunt foarte dumerit daca este bun sau nu pt albine si modul de administrare, in plus am gasit si praf de zer, dar la fel nu stiu daca este bun sau nu...in aceasi carte am mai citit si despre praful de oua, care este din galbenus sau albus cat si integral, cel integral avand mai muta proteina si grasimi....daca cineva a folosit si poate sa.mi spuna ce efecte a avut in urma acestei stimulari i.as fi recunoscator.

Am folosit eu o reteta cu ingrdientele pe care le enumeri tu, dar am administrat administrat in perioada nepotrivita si nu au luat-o. Era cules bun de polen si pe deasupra am pus pasta in pungi. Cel de la care am luat-o o foloseste cu succes. Toate schemele de tratament si de hranire luate de la respectivul au dat rezultate.Nu au
de ce sa nu fie bune ingrdientele. In toate cartile de apicultura sunt recomamdate aceste ingrediente. Ca tu inlocuiesti laptele praf sau zerul cu izolat este un plus la calitate. Dar si la costuri.Gandeste logic si nu te mai lua dupa crescatorii de pisici.
pvc

Mesajde cristian bh » 27 Noi 2015, 15:31

pvc scrie:
Alex Lazarica scrie:Buna seara, am citit intr-o carte de apicultura despre zer, insa nu sunt foarte dumerit daca este bun sau nu pt albine si modul de administrare, in plus am gasit si praf de zer, dar la fel nu stiu daca este bun sau nu...in aceasi carte am mai citit si despre praful de oua, care este din galbenus sau albus cat si integral, cel integral avand mai muta proteina si grasimi....daca cineva a folosit si poate sa.mi spuna ce efecte a avut in urma acestei stimulari i.as fi recunoscator.

Am folosit eu o reteta cu ingrdientele pe care le enumeri tu, dar am administrat administrat in perioada nepotrivita si nu au luat-o. Era cules bun de polen si pe deasupra am pus pasta in pungi. Cel de la care am luat-o o foloseste cu succes. Toate schemele de tratament si de hranire luate de la respectivul au dat rezultate.Nu au
de ce sa nu fie bune ingrdientele. In toate cartile de apicultura sunt recomamdate aceste ingrediente. Ca tu inlocuiesti laptele praf sau zerul cu izolat este un plus la calitate. Dar si la costuri.Gandeste logic si nu te mai lua dupa crescatorii de pisici.

Te urmaresc cu interes ! :D
N-am gasit nimic din tot ce ai experimentat pana acu, sa deie dat vr-un rezultat. ;)
Fa cumva si gaseste ceva despre biologia albinei si aprofundeaza!
Pe bune ,......iti lipseste de numa numa! :cry:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Alex Lazarica » 27 Noi 2015, 15:37

Eu am stupina situata intr-o zona in care primavara este foarte frig, adica eu anul acesta am plecat cu 3 rame de puiet la rapita la unii stupi la jumatatea lui aprilie...d aceea tot caut solutii, am mai citit si despre invelirea ramelor cu folie pt a-si mentine caldura, acum astept primavara sa incerc aceste lucruri si sa vad c iese
Alex Lazarica

Mesajde thomas » 27 Noi 2015, 16:59

Hai sa fim seriosi, daca mancau albinele zer, ar fi facut lapte, dar evolutia sau Dumnezeu le-a facut sa manance polen si nectar. Zahar si restul le-am dat noi, in ultima suta de ani si nu e de bine.
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar asta e parerea mea, documentata. Toate cartile (bune sau imitatii) contin date despre biologia albinei. Cine vrea sa ia seama intelege, cine nu, poate sa le dea si tarate sau aperitive..
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde joohny » 27 Noi 2015, 17:12

In Biblia Apicultorului este reteta cu zer.Zerul se foloseste numai in sirop 1/1 in general primavara si nu se adauga acizi .Nu se foloseste mai mult de o luna deoarece roiesc.
joohny

Mesajde mellis » 27 Noi 2015, 17:55

Auzi PVC, mai este una "Biblia Apicultorului"...
De ce nu-i spunem pe nume?
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde eno » 27 Noi 2015, 18:14

Au sa devina albinele "obeze" cu atatea prafuri, nu-i soare sa mai iasa si ele la sport :lol: ,tre sa le punem o sala de fitnes :roll:
Folosesc fum numai in cazuri extreme !!!
eno

Mesajde gica.mosu » 28 Noi 2015, 09:37

Mai baieti,un raspuns asa mai serios ...pe cand :?: :oops: ...Vad ca scrieti MS asa la "STOU"....sigur mai si glumim da de scris serios si la obiect=nica:idea: :!: P.S incercati primavara lapte degresat-zer(vaca- oaie) si plantati pomi pt roi :P
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 28 Noi 2015, 10:32

Se stie ca in dezvoltarea albinelor sunt doua - trei sincope pe an in care lipsesc proteinele sau este mare nevoie de ele...toamna cand albinele au nevoie sa-si formeze corpul gras si rezervele de vitelongin,undeva in primavara pana cand apare primul polen si vara cand cade culesul si incepe seceta..
Atunci este nevoie de aport de amnoacizi si proteina...mai pe scurt...pastura..
In lipsa pasturii albina se multumeste cu tot ce prinde incepand de la taratele din troaca porcilor si pana la urina din closetele de la tara si scursorile de la grajdurile animalelor...
In perioadele astea trebuie ca apicultorul sa faca tot posibilul sa asigure acest necesar acolo unde lipseste...
Asa ca apicultorul a suplinit lipsa de proteine din stup cu administrarea zerului.
In momentul cand administram zerul acesta continand o seama de proteine necesare dezvoltarii glandelor hipofaringiene acesta duce la un surplus de laptisor de matca si mai departe...... este chestie de anatomie si fiziologie a albinei despre care nu mai scriu...banuiesc doar ca se cunoaste de catre majoritatea apicultorilor...
Bineinteles ca este mai bun zerul decat praful de zer...preferabil de capra si.....fara sa fie atins de sare... :!:
Aceste aspecte s-au dezbatut la topicul despre hrana artificiala a albinelor...
Nutritia,cartea Dr Popovici colegul nostru te mai poate scoate din impas si studiu lui...
Am folosit cu rezultate satisfacatoare si doar pe perioade scurte primavara...
Am renuntat deoarece zerul se administreaza proaspat si nu am vecin cu capre....
Cunosc pe cineva ce si-a luat capre special pentru zer si bineinteles pentru produsele lor...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde CATALIN » 28 Noi 2015, 11:32

Ia...uite ba pe mine ma mananca caprele la tara si zerul il bea porci....pai din primavara nu dau eu 10l pe zi de stup
Ps. Daaaa branza le place :lol:
CATALIN

Mesajde cristian bh » 28 Noi 2015, 12:52

Capra mananca aproape tot timpul anului din natura,...in special iarna cand rupe muguri lastari,...etc,iar continutul lor se transmite si in lapte,.....implicit in zer!
De asta e de preferat ,,,,,zer de capra,tocmai datorita continutului ce provine din alimentatie!
Eu personal decand incepe sezonul de capra,si pana se incheie aprilie-oct,..consum doar lactate de capra,nefierte!laptele dupa o zi se face singur, sana,.!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cucubau » 28 Noi 2015, 13:28

in primul an de apicultura mai bine zis stupareala, impins de elanul tineretii si de excesul de zel am incercat sa suplimentez in perioada de primavara inaintea infloritului pomilor, cu polen scuturat de pe matisori de alun .Atunci a fost prima lectie pe care mi-a servi-o un apicultor cu experienta care m-a pus sa urmaresc cat polen aduc albinele in timpul respectiv si daca acumuleaza pastura . De atunci am imvatat aceasta lectie si mi-am dat seama ca suplimentarile de polen isi au rostul doar in anumite zone .
........
cucubau

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA