Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: O Norvegie infricosatoare! Cinci copii rapiti de langa p

Mesajde daffid mihailov » 28 Noi 2015, 16:18

Sunt multe paradoxuri in societatea noastra vestica. Se spune ca norvegia are nivelul de trai pe care il are datorita educatiei si se uita de rezervele de petrol si resurse naturale. De prea multe ori se pune egal intre bani si legitimitate. Deaia nimeni nu zice nimic de arabia saudita si emirate cand incalca grosolan drepturi legitime. Sunt si ei un etalon?

Intre stat si individ exista un contract social. Iar limita trebuie tot timpul negociata. Ceausescu a dovedit prin cel mai mare experiment ca statul nu poate sa educe copii institutionalizati.

Psihologic vorbind, numai in cazuri grave de abuz se recomanda instrainarea. Dar trauma poate fi traita de orice copil si nu poate fi izolat total de lumea in csre traieste. Pai asa ar trebui destituiti din drepturi cand un parinte trece printro perioada depresiva.

Intro astfel de dilema morala se alege raul cel mai mic.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde daffid mihailov » 28 Noi 2015, 17:02

Cu toate astea, se pare ca natalitatea in unele tari e o problema de stat. Iata cum sunt incurajati danezii sa faca copii. Desi exportul din tarile subdezvoltate e mai rentabil, costuri de productie mai mici, dar ne asumam riscurile.

https://m.youtube.com/watch?v=B00grl3K01g :D
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde DumitruC » 28 Noi 2015, 20:18

cornelioandanciu scrie: Si acuma ce o sa faca Statul Norvegian cu copiii pe care tocmai i-a rapit de langa parinti ? O sa-i dea spre adoptie unei familii de homosexuali ?

Cate cupluri de homosexuali romani cunoateti?
Atentie!... nu ma refer la homosexuali care intretin relatii pasagere, ci la cupluri durabile.
Cate familii homosexuale norvegiene cunoasteti?
cornelioandanciu scrie: Cum poate Statul sa fie mai bun pentru copii decat parintii acestora ? (Vorbesc de cazuri normale).

Nu spun probabil, ci mai mult ca sigur opinia d-tra are drept punct de reper institutiile romanesti de asistenta a copiilor abandonati, orfanilor si cele de asistenta sociala, insa, credeti-ma, nu se compara cu cele din vestul europei, iar cu cele din nord, nici atat!
Uite, hai sa supozam ca avem un cuplu homosexual roman, in care partenerii sunt unul, medic primar, sef de sectie psihiatrie intr-un mare spital bucurestean, iar celalalt e arhitect, consultant al unui grup de firme. Credeti ca pot fi parinti mai rai decat un cuplu heterosexual, in care el este alcoolic, iar ea cerseste cu cel mic in brate in fata bisericii Sfantul Mina, indiferent de anotimp si de vreme?
Am ales aceste exemple nu la intamplare...
Dar pentru ca tot vorbeam in postul anterior despre diferenta de abordare a educatiei intre nord si sud, am sa continuu:
- Daca la noi si in partea noastra de continent ideea de educatie este aceea ca parintele vorbeste si copilul asculta, in nord copilul e un partener cu drepturi egale in familie. Parerea lui are exact aceeasi valoare cu a mamei sau tatalui, dar si responsabilitatile ii apartin. De mic e invatat sa se descurce singur, sa fie independent, sa aiba partea lui de indatoriri in cadrul familiei. Mama nu ii pregateste pachetelul pentru gradinita, o face singur inca de la patru ani. Adeseori ii vezi prajind painea si asezand gemul pe farfurii la ora sapte dimineata. In replica, orice parinte de la noi ti-ar spune ca e prea mic, ca e o cruzime sa il supui unor sarcini de la varsta asta...
Legat de programa scolara, o alta deosebire majora este aceea ca sistemul norvegian pune accentul pe latura practica, nu pe teorie.
Nu stiu, nu sunt calificat sa ma exprim, dar nu pot sa uit cat am tocit la chimie in gimnaziu si liceu, ca sa invat despre legaturile intre elemente si tabloul lui Mendeleev, iar acum constat ca si fara toate cunostintele astea puteam trai la fel de bine - sau de rau.
Am facut, inca din clasa a patra, doua ore de muzica pe saptamana, invatand despre diezi, solfegii, cheia sol, portativ, note, draci, laci. Dupa atata studiu s-ar presupune ca ii sunt egal lui Motzart, dar adevarul e ca a fost doar timp pierdut.
La materia scolara Desen, niciodata n-am reusit sa fac vreo schita a unei flori care sa semene cu originalul, dar si aici pierdeam cateva ore pe saptamana, nu de drag ci ca sa iau o nota acceptabila. Toate astea nu mi-au folosit nici mie, nici profesorilor, nici familiei de mai tarziu, nici statului care, chipurile, a investit in educatia mea.
Vad ca se fac referiri la petrolul norvegian, dar lucrurile stau la fel si in Finlanda, iar astia n-au. Suedia, o alta tara de top in privinta nivelului de trai, nu se bazeaza pe resurse, ca tot suntem in regiune.
Elvetia, pe de alta parte, a dus o politica la fel de restrictiva privitor la drepturile copilului si la integritatea familiei, pana in urma cu douazeci-treizeci de ani. Era inimaginabil ca in anii '70-'80 sa existe o mama singura crescandu-si copilul sau daca era vreun caz, sigur venitul si/sau pozitia sociala o situa cu mult, foarte mult peste medie. Familiile disfunctionale, cu parinti alcoolici, fara venituri, fara domicilii stabile, nu aveau dreptul prin lege sa-si ingrijeasca copilul, care era imediat preluat de agentiile statului si dat nu spre adoptie, ci in ingrijira altora. Cazurile sunt arhidezbatute astazi.
Va intreb: cati dintre d-tra vedeti copii folositi la cersit, trimisi sa spele parbrize, sa-si asiste parintii "parcagii"? Toti provin din familii normale, daca heterosexualitatea e un criteriu, insa ce fel de educatie primesc si cum sunt pregatiti pentru viata si integrare sociala, e deja o problema, una grava.
DumitruC

Mesajde daffid mihailov » 28 Noi 2015, 21:07

Ai amintit de elvetia. Da, au avut un astfel de program imediat dupa razboiul mondial dar abia acum ies la iveala abuzurile. Ferme izolate adoptau copiinluati de la parinti pentru forta de munca ieftine. Au fost atatea abuzuri sexuale. Sunt si cateva focumentare. Vreau sa zic ca nu totul e bun de luat din afara. Pt ca sofismul aici e sa pleci de la un exemplu bun, in sistemul de educatie, si sa tragi concluzia pt sistemul social de adoptie printro falsa analogie.

Pai psihioterapeutul el insusi recunoaste ca un copil are nevoie de un tata normativ si o mama disponibila. Socializarea se nu inseamna educatie, ci paternuri care sunt mostenite in mare masura incostient. Deci categoric as lasa copilul intro familie dezorganizata decat in una cu doi tati.
daffid mihailov

Mesajde DumitruC » 28 Noi 2015, 22:13

cornelioandanciu scrie:Adica ce vreti sa spuneti cu "parinti parcagii " ?

Domnule, regret ca nu m-am facut inteles si fara voia mea v-am lezat anumite sensibilitati.
Cand am spus "parcagii", m-am referit la o categorie de indivizi din tara, nu din strainatate, care isi agonisesc traiul taxand soferii prin parcari, dar in tara, repet.
Exista din astia peste tot, i-am intalnit si in Italia, in Franta, in Elvetia (culmea, erau tot romani!... :D ), dar la noi sunt ceva mai multi si mai agresivi.
Legat de homosexualitate, recunosc, eram cam la fel de homofob, insa contactul cu mediul vestic european m-a facut sa fiu ceva mai ingaduitor, ca sa nu zic chiar ca ii accept ca pe o normalitate.
Acum, ce as vrea sa fim lamuriti: nu fac apologia culturii vest-europene, a multiculturalismului, a liberalismului si a politically correctness; ce vreau sa subliniez sunt diferentele de abordare intre nord si sud, a educatiei, a stilului de viata.
Am spus deja ca am trait si am muncit trei ani in Norvegia, nu m-am putut adapta, nu m-am simtit nici o clipa acceptat de ei si nici eu, la randul meu, nu mi-am dorit sa ma transform intr-atat incat sa ma integrez, motiv pentru care nu mi-am adus familia si n-am vrut sa raman.
De la relatiile interumane, la cele sociale si de ce sa n-o spun?... chiar si sexul cu norvegiencele era diferit fata de ce cunosteam si imi doram eu.
In trei ani, o singura data am fost invitat la masa gazdelor, dar nu cu ocazia vreunui eveniment familial, vreo aniversare sau ceva de genu', ci in ziua cand sarbatoreau castigarea unui litigiu judiciar.
In trei ani nu pot sa afirm ca mi-am facut vreun prieten printre ei.
La seviciu, in trei ani, nici macar o data n-am purtat si eu, ca omu' (roman, nu-i asa... :D ), vreo discutie despre familie, despre fotbal, politica, curve, bautura sau ce se mai poarta pe la noi.
Am avut mereu senzatia (neplacuta!) ca traiesc printre roboti, printre indivizi lipsiti de sentimente si fara nicio urma de empatie.
O chestie care m-a socat, de-a dreptul, in perioada de inceput, a fost faptul ca o lucrare nu au terminat-o, au preferat sa o intarzie cu posibilitatea platii unor penalizari, desi cu putina inventivitate ar fi scos-o la capat, Toata treaba implica adaptarea unui alt subansamblu, insa oricere abatere de la plan era de neconceput. A nu se intelege ca ar fi implicat riscuri sau scaderea calitatii, totul se rezuma la o prindere in cinci suruburi in loc de patru, cu o gaura in plus si un filet.
DumitruC

Mesajde cristian bh » 28 Noi 2015, 22:49

DumitruC scrie:
cornelioandanciu scrie: Si acuma ce o sa faca Statul Norvegian cu copiii pe care tocmai i-a rapit de langa parinti ? O sa-i dea spre adoptie unei familii de homosexuali ?

Cate cupluri de homosexuali romani cunoateti?
Atentie!... nu ma refer la homosexuali care intretin relatii pasagere, ci la cupluri durabile.
Cate familii homosexuale norvegiene cunoasteti?
cornelioandanciu scrie: Cum poate Statul sa fie mai bun pentru copii decat parintii acestora ? (Vorbesc de cazuri normale).

Uite, hai sa supozam ca avem un cuplu homosexual roman, in care partenerii sunt unul, medic primar, sef de sectie psihiatrie intr-un mare spital bucurestean, iar celalalt e arhitect, consultant al unui grup de firme. Credeti ca pot fi parinti mai rai decat un cuplu heterosexual,

Acu,...daca tot ne-ai pus sa supozam,...si uite io nu reusesc,..zi-ne tot matale,..caruia din cei doi sa-i zica copilul mami??????. :shock: .......Sau in aceeiasi masura tati???? :shock:
Insinuezi cumva ca gaura cheii ar oferi vr-un indiciu??? :shock: :oops: :oops:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde daffid mihailov » 28 Noi 2015, 23:16

Ma bucur ca exista nuante in discurs. Au multe lucruri de bune, dar tot atatea minusuri.

Cunosc personal un caz, o fam cu cinci copii care sunt abuzati. Dar..dar, religia e doar paravanul dupa care se ascunde patologicul. Obsesivul compulsiv care pune copii sa ingenunche ore in sir pt ca se roaga, va gasi in lipsa religiozitatii o alta forma de abuz. Vedeti dragilor, nu religia e problema principala, ea e doar o forma pe care o ia boala. O alta forma e corectitudinea nordica. O alta poate fi vegetarianismul excesiv. Sunt multe forme de abuz de care noi insine nu suntem constienti. Si tot asa...

Si atunci ma intreb, in ce familie sa pun acel copil? Minunea e ca desi traim intro lume imperfecta si determinata social psihologic, nu iesim toti niste antisociali sau mai rau. Asadar fiecare isi va evalua la o varsta mostenirea sistemului de valori.
daffid mihailov

Mesajde DumitruC » 28 Noi 2015, 23:46

cristian bh scrie:Acu,...daca tot ne-ai pus sa supozam,...si uite io nu reusesc,..zi-ne tot matale,..caruia din cei doi sa-i zica copilul mami??????. :shock: .......Sau in aceeiasi masura tati???? :shock:
Insinuezi cumva ca gaura cheii ar oferi vr-un indiciu??? :shock: :oops: :oops:

Nu iti ofer un raspuns, pentru ca nu am unul la indemana care sa te multumeasca.
Dar de cu nu lasi patima si prejudecatile de o parte si sa te intrebi: unde este mai evidenta promiscuitatea? Intr-o familie disfunctionala, cu parinti alcoolici, traind de pe o zi pe alta, intr-o camera insalubra, claie peste gramada, poate cu cinci-sase copii, toti suferind o forma sau alta de abuz fizic, emotional, fortati sa munceasca nu in scop educational, ci ca sa intretina viciile parintilor, unde sexul nu mai e demult o chestie intima, odata ce se petrece in acelasi spatiu restrans si mizer sau in cealalta? Acolo ai doi indivizi cu o educatie si pregatire mult peste medie, ba chiar din elita, intamplator ambii de acelasi sex, dar retine ca in cazul lor tot ce tine de latura asta se desfasoara in dormitor, nu in vazul copilului.
Nu fac aici expunerea unui scenariu, ci redau crampeie de realitate. Atat primul caz cat si al doilea exista.
Ca betivului ii spun copiii tata si betivei mama, nu inseamna mai nimic, mult mai important e sa-si indeplineasca indatorirea de parinti, indiferent sub ce nume ar face-o.
DumitruC

Mesajde DumitruC » 28 Noi 2015, 23:52

daffid mihailov scrie:Ma bucur ca exista nuante in discurs. Au multe lucruri de bune, dar tot atatea minusuri.

Nu pot fi de acord.
Motivul e mai mult decat evident atunci cand testezi pe propria-ti piele ambele concepte.
Ceea ce pentru noi reprezinta un plus, la ei da cu minus si invers, dar asta nu inseamna ca noi avem dreptate si ei gresesc.
Pur si simplu suntem diferiti si asta e tot.
De aici incolo e simplu: cineva trebuie sa se adapteze si cum noi mergem la ei, tot noi trebuie sa ne adaptam, nu ei sa se schimbe.
Cred eu...
DumitruC

Mesajde octavianpopescu » 30 Noi 2015, 20:02

Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde daffid mihailov » 30 Noi 2015, 21:08

Eu inteleg ca se afla in paradigme institutionale diferite. Asa e. Darmpe principiul asta, al diferentelor culturale, atunci vestul sa nu mai zbiere cand sunt mutilate femeile in africa, cand sunt incalcate drepturi in orient si taiate maini sau biciuiti. Deci unde suntem cu intelegerea antropologica a omului? La nivelul inchizitiei? Oare?

Din articol observ ca nu au dreptul la vizite la cei mari. Chiar asa?
daffid mihailov

Mesajde octavianpopescu » 01 Dec 2015, 17:40

octavianpopescu

Mesajde octavianpopescu » 03 Dec 2015, 10:54

"Lui Ruth I s-a spus de catre PC sa dea o declaratie in care sa spuna ca Marius este violent si o bate, iar daca va da aceasta declaratie ii vor da bebelusul si pe ceilalti copii. Dupa ce au insistat in sensul acesta, Ruth le-a spus ca nu poate sa faca asta pentru ca este o minciuna. Ce se urmarea prin asta, bunastarea copilului sau distrugerea familiei? Marius si Ruth au primit informatii despre copii ca le este dor de ei, ca au scris scrisori pentru parinti, barnevernet continua aceeasi placa, nu este adevarat, nu le este dor de voi si nu intreaba de voi, si nici nu au dat parintilor vreo scrisoare de la copii!"

ttps://popaspentrusuflet.wordpress.com/ ... -bodnariu/
octavianpopescu

Mesajde teinegru64 » 04 Dec 2015, 11:37

http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 04 Dec 2015, 21:02

teinegru64 scrie:http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2015/12/pastor-petru-lascau-parazitul-mostruos.html

In general, am o problema cu ... pastorii ! ;)
In fata acestuia (Petru Lascau) ... plecaciune ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde octavianpopescu » 05 Dec 2015, 11:15

octavianpopescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE