Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Dec 2011, 23:50

l-am remarcat si eu !!! la anul il voi urmari daca il cauta albinele sau nu !!! tinem legatura !!!
ma interesez ce faita este !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi_bujor » 11 Dec 2011, 10:34

Multumesc mult Lucian
Ideea e geniala si solutia e super simpla!
Acuma, fii atent, ca dupa ce am vazut asta la tine a inceput "sa-mi fete si mie mintea"!
Ce parere ai de urmatoarea adaugare:
-Inca o bucata sablon exact ca al tau, plus
-4 traverse din lemn, mai zdravene, mai lungi cu aprox.20cm decat lungimea corpurilor si gaurite la capete, plus
-4 tije de filetate de 10mm, cu cate o piulita si saiba in fiecare capat.
Corpurile se aseaza asamblate, dar fara holtzsuruburi, unul peste altul, intre cele doua sabloane.Traversele sunt doua jos, sub sablon iar celelate doua sus, peste al doilea sablon, iar tijele unesc traversele perechi, cate doua.Se preseaza prin insurubarea piulitelor, dupa care se infileteaza holzsuruburile.
Ce zici, e solutie de puturos sau e mai multa munca degeaba?
Daca ar putea sa vorbeasca si albinele despre noi... Ce ar mai fi la gura lor...
gabi_bujor

Mesajde gabi_bujor » 11 Dec 2011, 10:52

Mi-am adus aminte cand am vazut poza cu pomul care "papa fier"...
Am un mar de vara, numai bun de altoit in despicatura, pe care l-am gasit chiar pe linia uni gard din plasa de sarma.Vecinul legase mai de mult te tulpina lui o sarma de 3mm grosime, "ca sa rezolve mai treburi deodata"!!! Cand l-am transplantat la mine in curte, in toamna asta, sarma era intrata cam 70-80% in tulpina lui, si infasurata de vreo trei ori!!! Initial am vrut sa o desfac, pentru ca e destul de jos amplasata si as fi vrut sa-l tai pt altoit ceva mai sus.
Tu ce zici pot s-o las acolo, sau s-o desfac?
Daca tai tulpina sub acesta sarma raman cu un ciot de 12-15cm.
Numai bine la toata familia!
Daca ar putea sa vorbeasca si albinele despre noi... Ce ar mai fi la gura lor...
gabi_bujor

Mesajde Adi Hodis » 11 Dec 2011, 10:52

gabi_bujor scrie:...
Se preseaza prin insurubarea piulitelor, dupa care se infileteaza holzsuruburile.
Ce zici, e solutie de puturos sau e mai multa munca degeaba?

Salutare
Permiteti o parere ? ... solutia nu este de puturos insa ca sa elimini timpul alocat strangerii cu piulite ( infiletare/desfiletare ) mai valabil este principiul strangerii cu pene din lemn ( icuri ) si adaos de uzura ( leatzuri care vor prelua deformarile rezultate la strangerea cu penele ).
Intre pene si leatzuri, pui putin ulei ca sa alunece.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi_bujor » 11 Dec 2011, 11:01

Salutare si tie, Adi
E o idee care mi-a venit, dar n-am pus nimic in practica...Nu stau bine la capitolul asta!!!
Oricum multumesc si tie pentru interventie.
Si in cazul in care spui tu nu mai folosesc tijele?
Unde se pun acele adaosuri?
gabi_bujor

Mesajde Adi Hodis » 11 Dec 2011, 11:12

gabi_bujor scrie:Si in cazul in care spui tu nu mai folosesc tijele?
Unde se pun acele adaosuri?

Folosesti tijele la care adaugi o traversa prin care intra tijele si cu ajutorul piulitelor reglezi distanta intre traversa si corpurile ce urmeaza sa le stringi.
Adaosurile se pun pe corpul stupului iar penele actioneaza intre adaos si traversa.
Altfel spus ... ceea ce face stringerea cu piulitele, poti sa faci cu penele ... diferenta este ca merge mai repede strangerea.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi_bujor » 11 Dec 2011, 11:19

E in regula! Acum am inteles!
Oricum, ma gandeam ca strangerea cu piulite e mare dar poate sa fie si inexacta! Adica intr-o parte mai mult si in alta mai putin!
Exista riscul sa le presez "strambe"?
Oricum, multumesc pentru sfat. Ramane sa gasesc si timpul si mai ales dispozitia de a le pune in practica!
gabi_bujor

Mesajde dorindafi » 11 Dec 2011, 12:11

proapis13 scrie:
ves.lucian.zabrani scrie: faptul ca am rezistat tentatiei poate fi semnul ca poate am trecut de " febra debutantului " !!!
poate am reusit sa ma transform din debutant in incepator !!!

Mai mult ca sigur,insa dupa aceea pun pariu ca te-ai luptat cu temerile,dovada e ca ai scris aici
salve :D

:mrgreen: a , avut crampe musculare shi mai mult ca sigur sa gandit ca totushi se putea uita :?
dorindafi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Dec 2011, 19:39

gabi_bujor scrie:Mi-am adus aminte cand am vazut poza cu pomul care "papa fier"...
Am un mar de vara, numai bun de altoit in despicatura, pe care l-am gasit chiar pe linia uni gard din plasa de sarma.Vecinul legase mai de mult te tulpina lui o sarma de 3mm grosime, "ca sa rezolve mai treburi deodata"!!! Cand l-am transplantat la mine in curte, in toamna asta, sarma era intrata cam 70-80% in tulpina lui, si infasurata de vreo trei ori!!! Initial am vrut sa o desfac, pentru ca e destul de jos amplasata si as fi vrut sa-l tai pt altoit ceva mai sus.
Tu ce zici pot s-o las acolo, sau s-o desfac?
Daca tai tulpina sub acesta sarma raman cu un ciot de 12-15cm.
Numai bine la toata familia!

daca vrei sa-l altoiesti in despicatura il tai sub sarma si-l altoiesti !!! daca vrei sa-l altoiesti mai sus prima data il altoiesti si eu zic ca dupa ce s-a prins bine poti sa te chinui si scoti sarma afara !!! daca este intrata bine nu stiu cat de tare dauneaza !!!
vezi tu ca viata pomului este tesutul de cambiu !!!
adica acolo unde se termina lemnul si incepe coaja !!!
asta este si singurul secret al altoirii !!! alinierea tesuturilor de cambiu ale altoiului si ale portaltoiului !!!
atentie ca grosimea cojii difera mult la altoi fata de portaltoi !!!
daca vin pe la tine poate mananc un mar din pomul respectiv dupa ce-l altoiesti !!!
poti sa ne pui poze cu reusita ta !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Dec 2011, 21:26

astazi m-am invartit putin pe langa acest topitor solar !!! l-am studiat si ma gandesc ca tare mi-ar trebui unul !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2335.jpg
rsz_4dscn2334.jpg
rsz_2dscn2336.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Dec 2011, 22:10

pe forumul vechi are Adi Hodis poze cu topitorul lui !!! ceva sanatos , nu gluma !!! tare ma gandesc sa-l copiez !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde fanella » 12 Dec 2011, 18:54

ves.lucian.zabrani scrie:pe forumul vechi are Adi Hodis poze cu topitorul lui !!! ceva sanatos , nu gluma !!! tare ma gandesc sa-l copiez !!!

Salut Lucian.
Ieri am fost de la serviciu si abea azi am vazut postarea. Este interesant topitorul si este mai usor cand topesti ceara imediat dupa extractie. Dar eu dintr-o intamplare de acum trei ani nu mai folosesc topitorul si fierb ceara pe foc intr-un tuci de aluminu dupa ce o string de la 2 sau trei extractii. Dupa ce se intareste ceara o curat cu o razatoare in apropierea stupinei mai cu seama in august iar ce rezulta ramine in apropierea stupinei. Tot ce rezulta din curatarea ceri este luat de albina. Binenteles ceara o topesc de cel putin trei ori, dar pe foc nu o tin mai mult de 20 sau 30 de minute si mi se pare mai usor decat cu topitorul.
fanella

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Dec 2011, 21:16

povesteste-mi si mie intamplarea !!! daca doresti bineinteles !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde fanella » 15 Dec 2011, 19:55

Salut Lucian. Cam asa arata dispozitivul pentru rame pe care l-am facut noi, dar care nu prea ma multumit.
Fişiere ataşate
Picture 004.jpg
fanella

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Dec 2011, 20:02

salut , Fanella !!! trimite-mi o poza cu cel care e pe vine !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde fanella » 15 Dec 2011, 20:22

Bine iti trimit o fotografie de la intilnirea de la Caracal in care sunt Dila Daniel.L5S,CornelV,Nea Gica si eu.
Fişiere ataşate
DSCN2689%20(Small).jpg
DSCN2689%20(Small).jpg (21.27 KiB) Vizualizat de 5875 ori
fanella

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?