Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

mihai33

Mesajde mihai33 » 15 Dec 2011, 23:32

Salutare !
Ma numesc Mihai, sunt din Constanta, stupina in navodari, impreuna cu fratele meu Cristi, am inceput apicultura in iunie 2011, cu 10 cani de albine si 10 matci imperecheate,...
Am plecat de la 10 micro,micro,micro nuclei,...si am ajuns in toamna cu 8, in septembrie, sa declansat un furtisag si 2 au cazut prada, doar daca dormeam langa ei as fi putut sa ii salvez.
Am folosit sistemul de imperechere al matcilor de la apis puisorul,( fara nici o reclama) , s-a dovedit a fi un sistem care ne-a satisfacut dorintele pentru inceput.
Stupii sunt sistem MER pe 10 rame,confectionati acasa, cresterea nucleilor i-am facut aplicand sistemul orizontalului, ulterior am verticalizat, stupii sunt doar in stationar urmand ca anul viitor sa mergem in pastoral, nu avea nici un sens sa caram lazi goale,...
Albinele au primit apiinvert la 5 zile, sirop de zahar, startovit, apifonda, ultima stimulare a fost facuta pe 20 septembrie, mentionez ca roii nu au primit nici un fel de ajutor cu rame de puiet capacit.
Roii au crescut cate 10 rame de 1/2 fiecare, au miere in jur de 8 kg, cuiburile restranse, iernare stil horn,gratii de soareci, trei tratamente cu varachet, ultimul pe 15 octombrie, pana acum nu am vazut varooa pe tot timpul anului, si nici dupa efectuarea tratamentului pe fundul stupului, mavrirol si protofil inca nu am folosit, si nici nu folosesc in acest an.
Protofilul il voi administra pe la sfarsitul lui februarie.
Pana acum iernarea decurge foarte bine,fara umiditate, inclusiv astazi albinele au zburat, mai ajungem la ele pe 15 ianuarie, sa le administram apifonda.
Utilajele de tamplarie sunt facute de noi, stupii , ramele, hranitoarele la fel,..numai in regim propriu, fara nici un fel de fonduri europene , si nici nu intentionam.
Am confectionat un topitor solar din 2 caturi de 1/2, iar in ianuarie ne apucam de centrifuga, butoiul a fost un cadou de la un amic bine cunoscut pe acest forum.
Prima achizitie pentru la anul va fi o cutie jenter, si o presa de faguri, am vazut prese pe internet dar sunt foarte scumpe, daca nu gasim cu ajutorul vostru pe acest forum mai accesibila, vom cumpara una noua.
Acum sa speram ca roii vor trece iarna, daca nu, la anul cumparam familii..:))...si o luam de la inceput

Bineinteles peripetii au fost multe, in cateva zile am sa vin si cu poze.
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Re: mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Dec 2011, 23:34

bine ai venit !!! sa fi sanatos !!! la mai multe albine !!! toate bune !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 16 Dec 2011, 00:32

rama de iernare
Fişiere ataşate
IMAGE_147.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 16 Dec 2011, 00:35

restrangere cuiburi
Fişiere ataşate
IMAGE_104.jpg
IMAGE_148.jpg
IMAGE_152.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 16 Dec 2011, 00:38

albinele la iernare
Fişiere ataşate
IMAGE_113.jpg
IMAGE_116.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 16 Dec 2011, 00:44

a doua fotografie este de la jumatatea lunii iulie, cei 3 roisori inca nu erau suficienti de dezvoltati incat sa ii verticalizez.
mihai33

Mesajde mihai33 » 16 Dec 2011, 01:59

o fotografie frumoasa
Fişiere ataşate
IMAG0159.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 16 Dec 2011, 05:25

Salut Lucian, maine am sa pun niste fotografii cu topitorul meu solar,...am studiat 1 an de zile problema, si cred ca am gasit o solutie buna..cost 50 lei, timp constructie 1h, ms de urari
mihai33

Mesajde proapis13 » 16 Dec 2011, 10:30

mihai33 scrie:Salut Lucian, maine am sa pun niste fotografii cu topitorul meu solar,...am studiat 1 an de zile problema, si cred ca am gasit o solutie buna..cost 50 lei, timp constructie 1h, ms de urari

Bine ai venit pe forum si astept cu nerabdare foto cu topitorul
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde activ » 16 Dec 2011, 18:56

Bine ai venit Mihai !
Multa sanatate ! ... La multi ani ! ... si la cat mai multe familii ! :D
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde JohnSpatari » 17 Dec 2011, 01:46

mihai33 scrie:o fotografie frumoasa

chiar ceva nemaipomenit,succes in continuare.
JohnSpatari

Mesajde doruuu » 17 Dec 2011, 10:07

Bine ai venit printre noi !!! La cat mai multa albina !!! :D
doruuu

Mesajde CATALIN » 17 Dec 2011, 10:43

bun venit in apicultura virtuala sa ai noroc si sa ne auzim (scriem ) si la primavara cand om iesi cu bine din iarna
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Adi Hodis » 17 Dec 2011, 11:52

mihai33 scrie:Salutare !
Ma numesc Mihai, sunt din Constanta, stupina in navodari, impreuna cu fratele meu Cristi, am inceput apicultura in iunie 2011, cu 10 cani de albine si 10 matci imperecheate,...
Am plecat de la 10 micro,micro,micro nuclei,...si am ajuns in toamna cu 8, in septembrie, sa declansat un furtisag si 2 au cazut prada, doar daca dormeam langa ei as fi putut sa ii salvez.
Am folosit sistemul de imperechere al matcilor de la apis puisorul,( fara nici o reclama) , s-a dovedit a fi un sistem care ne-a satisfacut dorintele pentru inceput.
Stupii sunt sistem MER pe 10 rame,confectionati acasa, cresterea nucleilor i-am facut aplicand sistemul orizontalului, ulterior am verticalizat, stupii sunt doar in stationar urmand ca anul viitor sa mergem in pastoral, nu avea nici un sens sa caram lazi goale,...
Albinele au primit apiinvert la 5 zile, sirop de zahar, startovit, apifonda, ultima stimulare a fost facuta pe 20 septembrie, mentionez ca roii nu au primit nici un fel de ajutor cu rame de puiet capacit.
Roii au crescut cate 10 rame de 1/2 fiecare, au miere in jur de 8 kg, cuiburile restranse, iernare stil horn,gratii de soareci, trei tratamente cu varachet, ultimul pe 15 octombrie, pana acum nu am vazut varooa pe tot timpul anului, si nici dupa efectuarea tratamentului pe fundul stupului, mavrirol si protofil inca nu am folosit, si nici nu folosesc in acest an.
...

Salut Mihai.
Zici ca de la 10 cani de albine & 10 matci, roii au ajuns la ce descrii mai sus, a ?.
Asta fara aport de alt material biologic ?.
Cam nastrusnica povestea ... nu de alta dar aici gasesc confirmarea ( solicitata de unii ) ca din 10 familii se poate face 100.
Eu n-am reusit performantza asta, defapt nici n-am incercat mai mult de 4 roi din 1 fam, dar aia 4 roi au intrat in iarna la nivel de fam. medii.Asta in conditii de formare cu puiet, hrana, rame cladite samd.
Nuclee am facut si eu dar niciodata nu au ajuns la nivelul care au ajuns ai tai.De regula pastram cateva nuclee pt. matci de rezerva.
Nah, ce sa mai zic ... vorba ceea, niciodata n-am sa mai zic ... niciodata. :roll:
Iti doresc succese si impliniri.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mihai33 » 17 Dec 2011, 13:52

Va salut D-le Adi hodis
In mare parte inainte sa ma hotarasc la modelul de cutie,...pe care urma sa il folosesc, pentru ca este o decizie foarte grea si trebuie sa fi foarte atent la decizia luata, v-am citit indelung postarile, cuvant cu cuvant, de la cel mai mic amanunt.
De la dezvoltare in primavara si pana la iernare...asa ca pot spune ca ati fost primul profesor in MER pt mine, ulterior cautand mai adanc am gasit, dar sporadic si alte postari dar care nu m-au convins, asa cum ati facut-o dvs.
Este imposibil ca eu incepator sa am puterea sa fac ceea ce dvs nu ati reusit inca,...totusi cred ca nu este vorba de vreun talent de al meu ascuns, ci strict de clima si de stimularile puternice pe care le-am facut.
Spun de clima, pentru ca la noi si astazi albinele zboara, si suntem in 17 decembrie, unde la munte zapada sta la urdinis, la mine este inca bine, si cred ca nu mai trebuie sa enumar alte avantaje pe care multi le stiu deja.
Micronucleii ii avem de la un prieten foarte bun, apicultor de cativa ani, care are si el 8 stupi,..din cei 8, folosind cutia jenter, a facut 48 de micronuclei, din care 10 i-am primit noi, si i-am dezvoltat pana la ceea ce ati vazut dvs acum. Vroiam sa ajung la faptul ca nu este vb de vreo cunostinta in plus in materie de apicultura, sau vreun noroc chior de incepator,..ci strict de clima dobrogei, si el a reusit si noi...deci:
Va astept la Constanta, sa va convingeti, sa vedeti cu ochii dvs, ca se poate....sau 0733 523 248

Astazi am promis ca vin cu fotografii cu topitorul solar, si am sa ma tin de cuvant.:)
mihai33

Mesajde mihai33 » 17 Dec 2011, 14:37

topitor solar
Fişiere ataşate
DSC05481.jpg
DSC05480.jpg
DSC05479.jpg
mihai33

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?