Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde lucky5strike » 08 Dec 2015, 20:00

Intersant, nici n-a mai pus aracet. ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 08 Dec 2015, 20:46

Sal'tare!
Eu faceam doar cu o tabla in forma de " L " pusa in partea inferioara si puneam aracet la ruptura....Acuma am mai invatzat ceva.... :) :idea: :)
Donbazil

Mesajde pustu » 08 Dec 2015, 23:12

yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde lucky5strike » 09 Dec 2015, 16:17

Angellily scrie:Unele locatii produc mai mult iar altele mai putin, totul depinde de cata rapita au binevoit fermierii sa insamanteze si bineanteles de perioada in care isi fac stropirile. Se intampla destul de des sa raman fara albina in unele locatii.

Nelu, la voi sunt permise neonicotinoidele?

Cum se manifesta familiile respective, ce substante chimice sunt in joc, ce masuri luati sa indreptati familiile? Etc.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 09 Dec 2015, 21:44

Nu stiu daca sunt permise, nu stiu ce substante chimice sunt in joc, sa opresc acest fenomen e imposibil, de aia nu imi bat nici capul.
Locatiile afectate le tinem sub observatie, de obicei imi omoara doar lucratoarea si se pare ca moare afara, nu gasesc prea multa albina moarta in fata stupilor. Daca au cules, in timp isi revin, productia de miere e mai mica, asta e singurul dezavantaj.
Angellily

Mesajde andrei_calinescu » 10 Dec 2015, 16:25

Cand faceai apicultura in Romania foloseai antibiotice preventiv(asa cum procedezi in Canada)?
Sunt diverse controverse si aici, de aceea intreb.
Acum daca te-ai intoarce in Ro, ai folosi antibioticele asa cum le folosesti in Canada?
Personal nu folosesc antibiotice si asa cum am mentionat si in ultimul live, in Franta , unde am lucrat destul de mult, nici un apicultor cu care am lucrat(cu mii de stupi), nu foloseau PREVENTIV.
Doar punctual, daca erau cazuri izolate de imbolnaviri.

Multumesc frumos.
andrei_calinescu

Mesajde alin75 » 10 Dec 2015, 16:38

andrei_calinescu scrie:.....
Doar punctual, daca erau cazuri izolate de imbolnaviri.....

Ca informație... ce/cum foloseati?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde nicus » 10 Dec 2015, 16:46

Salut, multumesc si eu pentru raspunsurile oferite si prezenta pe forum.

Mai explica putin, cum faci sa nu ajunga in corpurile de recolta?

-Este suficienta acea luna de zile pentru a nu urca ceva resturi in corpul III si implicit in mierea recoltata ? ("o luna inainte sa pun corpul III nu mai administrez")
-Cele doua corpuri pe care se ierneaza si unde "se lucreaza" nu se amesteca cu cele de extractie (presupun). La ce interval topesti/schimbi ramele de cuib ? Primavara, toamna ?
Multumesc.

Daca o sa consideri necesar, poate ii avertizezi si pe apicultorii nostrii cu ceva genul: NU faceti acasa, TOT ceea ce vedeti aici! ;)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde andrei_calinescu » 10 Dec 2015, 17:04

alin75 scrie:
andrei_calinescu scrie:.....
Doar punctual, daca erau cazuri izolate de imbolnaviri.....

Ca informație... ce/cum foloseati?

Am detaliat in ultimul live de duminica.
In doua cuvinte, aveam amestec de zahar pudra+oxy(permanent in duba) si presaram peste rame,pe sus, cu un dispozitiv special, ca un ciur mai evoluat ce se gasea in comert.
NICIODATA nu administram sirop medicamentos.
- Daca stupul avea multa albina, deci nu fusese furat, scuturam albina in alta lada pe FA. Dupa aceea tratam 3 saptamani, o data pe saptamana, deci inca 3 prize. Nu tratam celelalte familii din stupina.
- DAca stupul era slab(sau slabit), il ridicam si la atelier sulfatam albinele. Tratam familiile de pe acea stupina, in totalitate.

In ambele cazuri, stupii se re-parafinau la atelier.
andrei_calinescu

Mesajde Angellily » 10 Dec 2015, 19:26

[quote="nicus"]Salut, multumesc si eu pentru raspunsurile oferite si prezenta pe forum.

Mai explica putin, cum faci sa nu ajunga in corpurile de recolta?

-Este suficienta acea luna de zile pentru a nu urca ceva resturi in corpul III si implicit in mierea recoltata ? ("o luna inainte sa pun corpul III nu mai administrez")
-Cele doua corpuri pe care se ierneaza si unde "se lucreaza" nu se amesteca cu cele de extractie (presupun). La ce interval topesti/schimbi ramele de cuib ? Primavara, toamna ?
Multumesc.

Nu se regaseste in mierea recoltata, avand populatie, consumul este foarte rapid, daca pun o dalta cu pudra in cateva ore nu mai vezi nimic. . In momentul in care pun corpul 3 sau 4 de obicei nu am cules, pun pentru ca am prea multa populatie si au nevoie de spatiu, asa ca nu au ce sa imi duca sus.

Niciodata nu amestec corpurile de cuib cu caturile. Niciodata nu ma apuc sa extrag rame din cuib, inca am rame in cuiburi care cred ca au pe putin 20 ani, de ani de zile ma tot chinui sa le schimb dar e un proces de durata.
Angellily

Mesajde tuturicius » 10 Dec 2015, 19:51

Intreb din nou, si eu, la cat timp rotesti/topesti fagurii din cuib?
tuturicius

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2015, 19:57

Daca fagurii sunt din plastik,nu se topesc,banuiesc doar ca se razuie si se da un trafalete de ceara... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 10 Dec 2015, 20:02

Angellily scrie:... inca am rame in cuiburi care cred ca au pe putin 20 ani, de ani de zile ma tot chinui sa le schimb dar e un proces de durata.

Pt cei care flambeaza/parafineaza ...
Cati spori /bacili /reziduuri chimice-otrava sunt pe dalta/echipament/lada si CAT in CAMASILE ninfale /ceara!?
Nu e rau sa flambezi cutia dar mai bine sa schimbi ramele , cred -incerc .
nae

Mesajde tuturicius » 10 Dec 2015, 20:19

asta vreau sa pricep si eu exact - ramele au 20 de ani, dar cati ani au fagurii din ele - tot 20?
Parca am retinut ca in cuiburi nu are plastic.
tuturicius

Mesajde Angellily » 10 Dec 2015, 20:48

tuturicius scrie:asta vreau sa pricep si eu exact - ramele au 20 de ani, dar cati ani au fagurii din ele - tot 20?

Ramele din cuiburi sunt majoritatea pe ceara, nu plastic, de asta ma chinui sa tot schimb la ele. As zice ca mai am un procent de 60% rame vechi din ceara in cuiburi. Deci si fagurii au tot 20 de ani, pe putin. Stupina a fost cumparata in in 2001, vreo 900 de familii, si 5000 de caturi, din toate ramele nu cred ca aveam 10% plastic, in cuiburi nici atat.
Angellily

Mesajde tuturicius » 10 Dec 2015, 22:02

Angellily scrie:
tuturicius scrie:asta vreau sa pricep si eu exact - ramele au 20 de ani, dar cati ani au fagurii din ele - tot 20?

Ramele din cuiburi sunt majoritatea pe ceara, nu plastic, de asta ma chinui sa tot schimb la ele. As zice ca mai am un procent de 60% rame vechi din ceara in cuiburi. Deci si fagurii au tot 20 de ani, pe putin. Stupina a fost cumparata in in 2001, vreo 900 de familii, si 5000 de caturi, din toate ramele nu cred ca aveam 10% plastic, in cuiburi nici atat.

OOOOOPS!!! aici e o diferenta mare!!!
In RO orice apicultor iti spune imediat ca fagurii trebuie schimbati o data la cel mult 3 ani pt ca se umplu de germeni, spori etc....
Daca tu ii ai asa de vechi inseamna ca celula e miscorata, inseamna ca albinele tale in mare parte sunt albine mici.
E o teorie care spune ca albina noastra, marita artificial prin marirea artificiala a celulei, are durata de viata mai scurta.
Oare sa ai populatie asa de mare in stupi si din cauza ca ai albine mai mici? Nici eu nu cred ca matcile tale oua pe doua gauri :)

Later Edit
Bine ... nu am uitat ca ai si alta baza melifera ... dar multi suntem curiosi daac si din alte motive ai albine mai multe, in speranta ca poate sunt lucruri care se pot aplica si aici. Ca baza melifera ... numai daca ne-o trimiti prim mail :mrgreen:
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII