Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Angellily » 14 Dec 2015, 09:23

valigorj scrie:in iunie cind se da in 4 ce a rezultat din roiul la pachet cum se procedeaza la voi pt a avea eficienta maxima[timp si cost]?

Eu am spus o cifra aproximativa de 4, din unii se pot scoate mai multi, din altii mai putin,
Anul asta am avut un ajutor de nadejde dar pana anul trecut mergeam eu cu inca 3 oameni, eu faceam roii, unu imi pregatea toate materialele iar 2 mutau roii in alte locatii, totul trebuie facut foarte repede pentru a nu avea timp sa se depopuzeze.
Splituiesc totul fara a tine cont de matca, in cel mult 6 ore totul e terminat. Dupa 24 ore iau un om cu mine si merg sa pun botcile, personal desfac fiecare roi, iar sa ii depistez pe cei cu matca e foarte usor. Eu pun botci si ii marchez pe cei cu matca, iar omul care e cu mine cauta matcile in cei marcati si le omoara,. ( e mai usor sa cauti matca pe o rama cu puiet si albina) . Daca nu tine pasul cu mine nu-i nici o problema, ziua urmatoare il trimit sa puna botcile la cei carora le-a omorat matcile.
Deci.... adunate, nu ar trebuii sa depasesc 9 ore, facut roi, omorat matci si pus botci.
Tot calculul de mai sus, este raportat la 100- 110 roi la pachet. Timpul l-ai aflat, costul, cu exceptia mea, intre 11.53$ si 15/ h.
Am fost destul de elocvent?
Tot respectul.
Angellily

Mesajde Angellily » 14 Dec 2015, 09:33

BUNKA scrie:Intrebare...
Din ce sunt confectionate husele pt iernare, ce material au in interior?

Sincer.... nu stiu cum se numeste nici in romana si nici in engleza. Exteriorul e un fel de prelata impermeabila, interiorul..... vatelina??? Ceva sintetic. O sa fac maine un filmulet cu o scurta prezentare si o sa il pun pe grupul regine pe fb.
Angellily

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 12:02

Angellily scrie:
BUNKA scrie:Intrebare...
Din ce sunt confectionate husele pt iernare, ce material au in interior?

Sincer.... nu stiu cum se numeste nici in romana si nici in engleza. Exteriorul e un fel de prelata impermeabila, interiorul..... vatelina??? Ceva sintetic. O sa fac maine un filmulet cu o scurta prezentare si o sa il pun pe grupul regine pe fb.

E un fel de rafie cred, o țesătură din material plastic, ca sacii aceia de rafie numai ca mai groasa si impermeabila, vatelinasși aia e...protejează de vânt sși de zgomot și tine și cald...
Următoarea întrebare...ventilația se face lăsând deschis jos la urdinis și sus la capac unde se montează placa de tego cred o cu gaura?
Am văzut la Dorianiond pe Sunphoto...cred ca tu ești :)))...Îți analizez pozele de mulți ani...tratament cu oxalic sublimat, fumul se baga pe jos pe urdinis sși iese pe sus pe gaura...asa este???
Mulțumesc mult pt ca ai intrat la noi sa aprinzi un pic lumina !
BUNKA

Mesajde alin75 » 14 Dec 2015, 13:54

aici spuneati asa......
alin75 scrie:
Angellily scrie:Roii. Luna iunie. Fac roii in corpuri de 6 rame. Corpul pregatit, cu 6 rame. 3 rame trebuie sa fie miere si polen daca se poate; merg cu corpul la familia de albine, scot o rama cu puiet in toate stadiile de dezvoltare, ou, larva.......... , o scutur de albina; o pun in centrul roiului, pun gratia h. Deasupra familiei din care am scos rama, pun corpul de roi deasupra familiei, podisorul si am plecat la urmatorul. Sa faci un roi nu trebuie sa dureze mai mult de 3-5 minute.lucrarea asta se face pana in ora 1pm. Dupa amiaza, mergem si ridicam corpurile de roi, fund; podisor,. , se inchide familia de baza si.... pa in cazul in care roiul a acumulat prea multa albina, se scutura si gata.
Roii din prima locatie se muta la urmatoarea locatie si tot asa.

Se da regina imperecheata? Cum procedati?

apoi........
aici viewtopic.php?f=22&t=6266&start=96#p276321 lasati impresia ca este vb. de una imperecheata....
Angellily scrie:....
Splituiesc totul fara a tine cont de matca, in cel mult 6 ore totul e terminat. Dupa 24 ore iau un om cu mine si merg sa pun botcile, personal desfac fiecare roi, iar sa ii depistez pe cei cu matca e foarte usor. Eu pun botci si ii marchez pe cei cu matca, iar omul care e cu mine cauta matcile in cei marcati si le omoara,. ( e mai usor sa cauti matca pe o rama cu puiet si albina) . Daca nu tine pasul cu mine nu-i nici o problema, ziua urmatoare il trimit sa puna botcile la cei carora le-a omorat matcile.
........

Deci....? Bun....... dar ce-i care raman pe vechea vatra si din greseala nu mai au matca...... nu trag una de salvare? Cum sunt depistati/indreptati?
Ultima oară modificat de alin75 pe 14 Dec 2015, 14:04, modificat 1 dată în total.
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde italianu » 14 Dec 2015, 15:33

Da! Oare cum o face? :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde Angellily » 14 Dec 2015, 18:19

alin75 scrie:aici spuneati asa......
alin75 scrie:
Angellily scrie:Roii. Luna iunie. Fac roii in corpuri de 6 rame. Corpul pregatit, cu 6 rame. 3 rame trebuie sa fie miere si polen daca se poate; merg cu corpul la familia de albine, scot o rama cu puiet in toate stadiile de dezvoltare, ou, larva.......... , o scutur de albina; o pun in centrul roiului, pun gratia h. Deasupra familiei din care am scos rama, pun corpul de roi deasupra familiei, podisorul si am plecat la urmatorul. Sa faci un roi nu trebuie sa dureze mai mult de 3-5 minute.lucrarea asta se face pana in ora 1pm. Dupa amiaza, mergem si ridicam corpurile de roi, fund; podisor,. , se inchide familia de baza si.... pa in cazul in care roiul a acumulat prea multa albina, se scutura si gata.
Roii din prima locatie se muta la urmatoarea locatie si tot asa.

Se da regina imperecheata? Cum procedati?

apoi........
aici viewtopic.php?f=22&t=6266&start=96#p276321 lasati impresia ca este vb. de una imperecheata....
........

Deci....? Bun....... dar ce-i care raman pe vechea vatra si din greseala nu mai au matca...... nu trag una de salvare? Cum sunt depistati/indreptati?

Pun botci, normal ca din botca aia eclozioneaza ceva,
Poate ca mai fac si confuzii aici, la vacarii mei din nicaragua, care nu stiu nici engleza le e mai usor sa zica doar queen decat queen cell, si de aceia folosesc termenul de "matca" la ambele, rutina ce sa ii faci, dar daca citesti cu mai mare atentie, cu siguranta o sa iti dai seama ca e vorba de botci.

cei care raman pe vechea vatra si cei care sunt mutati au acelas status. Indiferent daca au matci sau nu. E simplu sa ii depistam pe cei fara matca. Mult prea simplu pentru a ma apuca sa detaliez aici.
Angellily

Mesajde wineto77 » 14 Dec 2015, 18:46

Buna ziua, o intrbare daca se poate..credeti ca in cuib, fagurii din plastic au o oarecare problema in transferul de caldura.S-ar preta mai degraba in magazii decat in cuib.Multumesc anticipat.
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde Angellily » 14 Dec 2015, 19:07

wineto77 scrie:Buna ziua, o intrbare daca se poate..credeti ca in cuib, fagurii din plastic au o oarecare problema in transferul de caldura.S-ar preta mai degraba in magazii decat in cuib.Multumesc anticipat.

Nu au absolut nici o problema.
Angellily

Mesajde wineto77 » 14 Dec 2015, 19:22

Va multumesc .
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde pustu » 14 Dec 2015, 22:17

yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde alin75 » 14 Dec 2015, 22:21

Pun botci, normal ca din botca aia eclozioneaza ceva,
Poate ca mai fac si confuzii aici, la vacarii mei din nicaragua, care nu stiu nici engleza le e mai usor sa zica doar queen decat queen cell, si de aceia folosesc termenul de "matca" la ambele, rutina ce sa ii faci, dar daca citesti cu mai mare atentie, cu siguranta o sa iti dai seama ca e vorba de botci.

cei care raman pe vechea vatra si cei care sunt mutati au acelas status. Indiferent daca au matci sau nu. E simplu sa ii depistam pe cei fara matca. Mult prea simplu pentru a ma apuca sa detaliez aici.

Eu intreb de lucruri simple, care spuse/scrise de cineva, la care o parte din forum incepe sa se uite ca la ZEU (nu merg ...... ca la vacarii de acolo!), deci cu riscul de a deveni plictisitor....... cum poti lua o matca, daca scuturi rama de puiet si apoi pui gratie? Daca familiile sunt pe 2-3 corpuri (deci este ceva populatie, cum sunt depistati cei fara matca...... Chiar daca este prea simplu, detaliati ca pentru ......vacari!
alin75

Mesajde lucky5strike » 14 Dec 2015, 22:30

A zis ca dupa 6 ore de la "darea in patru" pune botcile in fiecare roi. Roiul cu matca va sta calm, in vreme ce celelale vor face scandal.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alin75 » 14 Dec 2015, 22:34

Pai si cu gratia.......... o mai punem sau nu....... Anulez comanda?
alin75

Mesajde Donbazil » 14 Dec 2015, 22:48

SWal'tare!

Sezi bland si fa-ti treaba cum o stii.....Pana la 2000 de stupi - ca sa se impuna sa lucrezi intr-un anumit stil si cu un anumit randament, mai ai putin.... :lol:

Eu am fost "dincolo" si am vazut.....Si nu mi-a convenit.....Stau pe curu' meu bland si frec menta cu 150- 200 de stupi si din astia vreau sa mai dau...Ca mi se par prea multi...
Fiecare-si face treaba dupa cum sunt imprejurarile si - zic eu dupa mintea mea - si dupa cum e randuiala in locul unde sta meseriasu'.....( Cand mi-a povestit Ciobi ce-i prin Noua Zeelanda, am zis ca fabuleaza.....Azi omu' e apicultor, dar....Nu in Romania!)...

P.S. Parerea mea:...Daca o sa-l "frecam" pe olteano/canadian cu multe prostii, o sa se sature si ne paraseste si asta....Haideti sa nu mai fim fitilisti...Care are de intrebat treburi serioase, pe care nu le gaseste in carti sau pe net, sa intrebe, care nu, destul ca citeste......Eu n-am sa mai intervin ca-s prea marunt....Doar citesc!.... :idea: :idea:
Ultima oară modificat de Donbazil pe 14 Dec 2015, 22:53, modificat de 2 ori în total.
Donbazil

Mesajde lucky5strike » 14 Dec 2015, 22:49

Dupa cum se vede, are doua metode, una cu divizarea roilor extratimpurii deveniti familii si alta cu pusul de hanemann, apoi ladita de 6 rame peste paletul in patru sau in sase.
E de rumegat destul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 14 Dec 2015, 23:00

Mai fratilor, hai sa ne intelegem, in ultimile comenturi m-am referit strict la roii la pachet, asta am fost intrebat. Asta am raspuns. Alin 75 , sau cum iti zice, citeste topicul si incearca sa vezi la ce se face referire. Hai sa nu amestecam povestile.
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII