valigorj scrie:in iunie cind se da in 4 ce a rezultat din roiul la pachet cum se procedeaza la voi pt a avea eficienta maxima[timp si cost]?
Eu am spus o cifra aproximativa de 4, din unii se pot scoate mai multi, din altii mai putin,
Anul asta am avut un ajutor de nadejde dar pana anul trecut mergeam eu cu inca 3 oameni, eu faceam roii, unu imi pregatea toate materialele iar 2 mutau roii in alte locatii, totul trebuie facut foarte repede pentru a nu avea timp sa se depopuzeze.
Splituiesc totul fara a tine cont de matca, in cel mult 6 ore totul e terminat. Dupa 24 ore iau un om cu mine si merg sa pun botcile, personal desfac fiecare roi, iar sa ii depistez pe cei cu matca e foarte usor. Eu pun botci si ii marchez pe cei cu matca, iar omul care e cu mine cauta matcile in cei marcati si le omoara,. ( e mai usor sa cauti matca pe o rama cu puiet si albina) . Daca nu tine pasul cu mine nu-i nici o problema, ziua urmatoare il trimit sa puna botcile la cei carora le-a omorat matcile.
Deci.... adunate, nu ar trebuii sa depasesc 9 ore, facut roi, omorat matci si pus botci.
Tot calculul de mai sus, este raportat la 100- 110 roi la pachet. Timpul l-ai aflat, costul, cu exceptia mea, intre 11.53$ si 15/ h.
Am fost destul de elocvent?
Tot respectul.