Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: mihai33

Mesajde mihai33 » 17 Dec 2011, 14:40

sper sa va fie de folos
Fişiere ataşate
DSC05485.jpg
DSC05483.jpg
DSC05482.jpg
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde mihai33 » 17 Dec 2011, 14:42

si utilajele pe care le folosim,...facem totul in 8 mp..:))
Fişiere ataşate
DSC05488.jpg
DSC05486.jpg
DSC05494.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 17 Dec 2011, 14:59

cutiile pentru roii de anul viitor inca nu sunt gata
Fişiere ataşate
DSC05491.jpg
DSC05490.jpg
DSC05489.jpg
mihai33

Mesajde jenica67 » 17 Dec 2011, 17:12

Felicitari Miahai, si succes in continuare. Am o intrebare, camd ai avut matci si cand ati facut nucleii ? Eventual, cam cand ai constatat, ca matcile erau imperecheate ? Si o ultima intrebare, cam pe cate rame au acum ? Ms.
jenica67

Mesajde Ciuchi Sorin » 17 Dec 2011, 17:28

Domnule MIhai am vazut ca aveti un abrig de productie ruseasca,pe mine ma interesaza cartea lui tehnica daca o aveti.Cu stima Ciuchi Sorin sorinciuchi@yahoo.com astept raspuns.
Ciuchi Sorin

Mesajde Adi Hodis » 17 Dec 2011, 17:49

mihai33 scrie:...
Vroiam sa ajung la faptul ca nu este vb de vreo cunostinta in plus in materie de apicultura, sau vreun noroc chior de incepator,..ci strict de clima dobrogei, si el a reusit si noi...deci:
Va astept la Constanta, sa va convingeti, sa vedeti cu ochii dvs, ca se poate....sau 0733 523 248
...

Nu e cazul, stiu ce se poate realiza in conditii favorabile ( spre ideal ) ... dar e cazul sa clarific expresia din postarea anterioara " nastrusnica povestea ".
Realmente este ca voi chiar ati incercat acea inmultire de 10 si asta cu micronuclei ... acuma aveti roi la iernat ... si ca aveti nevoie de noroc, sa fie iarna blanda ... altfel, se lasa cu ceva regrete pina in primavara.
Cat o fi ea de Dobrogea, are si ea parte de ierni aspre si vanturi d´alea serioase.

In alta ordine de idei, esenta interventiei mele se adreseaza viitorilor incepatori entuziasti, care vor citi pe aici ... Romania NU ARE CLIMA care sa permita o astfel de inmultire, din 1 fam. sa faci 10 roi care sa ajunga familii apte de a ierna.
Dar sa faci 10 roi slabuti, da, poti dar asta inseamna un risc mare ... niste regrete in primavara.
Ati riscat de-a binelea ... sa speram ca ve-ti castiga.

Sincer, va urez iernare ideala.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mihai33 » 17 Dec 2011, 19:05

jenica67 » Astăzi, , 16:12
Felicitari Miahai, si succes in continuare. Am o intrebare, camd ai avut matci si cand ati facut nucleii ? Eventual, cam cand ai constatat, ca matcile erau imperecheate ? Si o ultima intrebare, cam pe cate rame au acum ? Ms.

Va salut!....a fost in jurul datei de 15 iunie, deja era ponta cu puiet larvar, acum noi am restrans cuiburile foarte mult, la 3 si 4 rame (dadant)...6-8 rame 1/2.
mihai33

Mesajde mihai33 » 17 Dec 2011, 19:21

D-le Adi hodis,
va multumesc mult pentru interventia dvs, noi stim ca dvs vorbiti din experienta.
Cu siguranta noi am fi ajutat roii daca am fi avut cu ce, dar daca nu am avut material biologic alta varianta nu am avut.
Oricum acest an pentru noi a fost un inceput unde am invatat multe lucruri practice, care la anul ne vor fi de ajutor.
Nu contest ca ei au 50% sanse sa treaca iarna, dar mergem inainte.
Chiar daca in primavara o iau de la capat nu imi pare rau,..:)), de dezamagit nu ma voi dezamagi, cumpar familii, inmultesc , si de data aceasta voi avea de unde sa ajut noii roi facuti.Am auzit de metoda canadiana , am citit despre ea, nu am aplicat-o, poate pe viitor cand se va descoperi acel "feromon minune" pe care il foloseste iranianul o vom incerca.
Totusi am sa va rog, cand veti avea dvs timp, cand va veti plictisi rau de tot , si aveti un calculator in fata, sa ne spuneti cu ce probleme ne putem confrunta la familiile adapostite in stupii MER fata de dadant.
mihai33

Mesajde mihai33 » 18 Dec 2011, 19:06

Astazi am mers la stupi!!
Fişiere ataşate
DSC05497.jpg
DSC05496.jpg
DSC05495.jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 18 Dec 2011, 19:17

I-am impachetat mai bine, si anume, i-am pus polistiren expandat,asa am avut, chiar daca o sa il roada in primavara nu este o problema, l-am asezat ca o diafragma dupa ultima rama, dupa care diafragma.
Apifonda a ramas de pe 1 septembrie, exact asa cum o vedeti, din cele 5 gauri pe fund , am redus la 2, urdinisul l-am lasat deschis la maxim,folia cu mici degajari pe capete, podisorul, si salteluta.

De acum, ne rugam sa avem parte de o iarna cat mai blanda.
mihai33

Mesajde mihai33 » 18 Dec 2011, 19:23

si bineinteles nelipsitele bericioaice :))
Fişiere ataşate
DSC05501.jpg
DSC05499.jpg
DSC05498.jpg
mihai33

Mesajde lucky5strike » 18 Dec 2011, 23:14

mihai33 scrie:Astazi am mers la stupi!!

Mihai, la unitati slabe precum aceasta trebuie impachetare dubla, adica in partea cu peretele exterior pui 3-4 foi de ziar si o diafragma, apoi ramele.

In felul acesta familia nu da direct inspre peretele exterior, care-i rece ca gheata si probabil atrage si condensul.

La dezvoltarea de primavara va fi musai.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mihai33 » 19 Dec 2011, 00:08

Va salut!
astazi am vrut sa fac si acest lucru, dar nu am putut, albinele erau in ghem, daca zburau ca acum 5 zile in urma, imediat ii puneam un polistiren si o diafragma, poate mai avem noroc de o zi buna in ianuarie sau chiar anul acesta, si o si fac, am totul pregatit,...daca nu...la primul zbor de curatire. O solutie am si am sa o aplic si anume, voi pune polistiren intre stupi, cum de altfel am facut la primul si la ultimul.
Mi-am dat seama prea tarziu, oricum ma iertati este prima iernare,...:))

Ce imi place foarte mult pe aceste forumuri, este ca aici gasesc oameni deschisi, care daca te vad ca iubesti albinele, si iti dai interesul , esti ajutat cu sfaturi, sfaturi care iti salveaza munca de o vara.
Va multumesc tuturor si astept de la voi orice comentariu.
Cand voi avea si eu cunostintele necesare , promit ca le voi impartasi cu voi.

Va urez Sarbatori Fericite tuturor!...si sa ne vedem pe forum cu bine si la anul!

Toata stima pt voi toti!!
mihai33

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2011, 00:37

Ia uite, tot Golden se bea si pe la voi? Berea asta e un mit pe la Craiova!

Da, prima iarna e cruciala. Cand ma gandesc cum incepeau unii apicultura, cu pavilionul cumparat plin de familii, care in primavara mai ramanea cu un sfert din ele... nu pot sa nu zic ca sunteti niste fericiti voi cei ce incepeti cu forumul...

Aveti cam totul la indemana sa va feriti de asemenea belele... trebuie doar minte, ochi si rabdare.

Sarbatori Fericite de asemenea!

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mihai33 » 19 Dec 2011, 00:43

Bericica era mai buna pe timp de vara, dar si iarna mai merge una..;))...bine ca au inventat-o si fara alcool..;))...
mihai33

Mesajde Adi Hodis » 19 Dec 2011, 04:57

mihai33 scrie:...
Totusi am sa va rog, cand veti avea dvs timp, cand va veti plictisi rau de tot , si aveti un calculator in fata, sa ne spuneti cu ce probleme ne putem confrunta la familiile adapostite in stupii MER fata de dadant.

Pai acum ca am o insomnie ... :)
Mai degraba as putea spune ca-i invers, in dadant sint probleme ce nu sint in MER.
Totusi, are si MER-ul niste chichitze, lada ... nu colonia.
Ceea ce ma incurca pe mine, este pivintza de sub colonie, respectiv fagureii crescuti sub ramele primului cat, intre el si fundul care este fara sita anti varroa.
Lucrand cu caturile, fagureii respectivi pot zdrobi albinele la inversari.
Cand am luat modelul, n-am sesizat ca acel spatiu de 30 mm va genera problema respectiva.
Consider ca ar fi mai benefic ca acel spatiu sa fie adus la 8 mm, cat este intre ramele dintre 2 caturi suprapuse.Astfel albina se poate urca pe rame fara a avea nevoie de fagurei ori punti de ceara precum in cazurile atit de des intalnite la majoritatea tipurilor de stupi.

Inca ceva ... tot legat de lada ... aerisirea pe timpul transportului in pastoral pe canicula.
Foarte important sa aibe stupul dotarea respectiva, atit la fund cat si in capac.
E simplu sa o folosesti la nevoie dar al naibi de complicat sa aibe nevoie si sa nu existe.
Nu cred ca vrei sa simti amarul unor imagini cu albine naclaite de nectar si opartite.

Ca idee, vezi poza ... chit ca e alt model de stup, aerisirea e aceeasi.
Te salut.
Fişiere ataşate
16092011151 (Large).jpg
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?