Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde nae » 08 Dec 2015, 21:15

CE !?
60% moarte de insecticide neonice si 40% alte cauze = ce va este clar ca mie nu mi-e ?
nae

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2015, 14:54

Andrei Măruțescu (Syngenta), despre folosirea neonicotinoidelor:
”Dacă fermierul le utilizează corespunzător, nu reprezintă niciun pericol!”

http://agrointel.ro/44426/andrei-marute ... n-pericol/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde peterneamt » 10 Dec 2015, 18:15

Partea urâtă este că fermierii tratează cu aceste insecticide și plantele în vegetație uneori chiar înflorite fiind vizate toate sectoarele ( legumicultură , pomicultură........chiar și pădurile.....).
ps. anii trecuți mi de ciori iernau în Craiova prin plopi și pe blocuri ( veneau de pe câmpurile agricole seara și plecau dimineața în stoluri imense ca într-un celebru film Păsările 1963 The Birds Alfred Hitchcock ), acum, liniște. Nu spun că-mi plăceau,.....spun, că nu mai sunt......dar asta se pare că mă îngrijorează doar pe mine....!
Fermierii cu care am vorbit sunt hotărâți să trateze rapița cu aceste insecticide în cursul lunii martie înainte de înflorit..... pentru a nu mai avea reproșuri din partea apicultorilor că stropesc rapița în perioada interzisă de lege,........și atunci să vezi depopulări.....!
ps. Eu, după două mutări și două luni de cules la floarea soarelui am fost nevoit să unific în două tranșe și acum mai am 50 % din stupii cu care am ieșit din iarna trecută și......Până nu se interzic aceste insecticide eu am să duc albinele mele cât pot mai departe de culturile agricole ......să facă miere de rapiță sau de floarea soarelui cine vrea......mie mi-a ajuns ! :(
peterneamt

Mesajde peterneamt » 10 Dec 2015, 18:47

Albinele sunt pe cale de dispariție, o salvare este la vedere. Este acarianul Varroa mult citat-de vina sau există noi pesticide? Răspunsul este controversată în rândul experților....

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 10 Dec 2015, 19:20

;)
peterneamt

Mesajde Mishu05 » 10 Dec 2015, 23:08

Fermierii cu care am vorbit sunt hotărâți să trateze rapița cu aceste insecticide în cursul lunii martie înainte de înflorit..... pentru a nu mai avea reproșuri din partea apicultorilor că stropesc rapița în perioada interzisă de lege,........și atunci să vezi depopulări.....!
ps. Eu, după două mutări și două luni de cules la floarea soarelui am fost nevoit să unific în două tranșe și acum mai am 50 % din stupii cu care am ieșit din iarna trecută și......Până nu se interzic aceste insecticide eu am să duc albinele mele cât pot mai departe de culturile agricole ......să facă miere de rapiță sau de floarea soarelui cine vrea......mie mi-a ajuns ! :([/quote]

Citesc si imi dau seama cat noroc am putut sa am anul asta la floare..nu am avut depopulari mai deloc...e cam nasoala treaba dupa cum spuneti.
Mishu05

Mesajde nae » 10 Dec 2015, 23:18

peterneamt scrie:...Până nu se interzic aceste insecticide eu am să duc albinele mele cât pot mai departe de culturile agricole ......să facă miere de rapiță sau de floarea soarelui cine vrea......mie mi-a ajuns ! :(

Pt mine parerea dv inseamna mult .
N-am mai fost la FS din '08 , la anul merg . :(
nae

Mesajde tuturicius » 11 Dec 2015, 18:06

Azi m-am gandit sa'l intreb pe socrul meu, agricultor de 300 de hectare, cum e cu samanta tratata cu insecticid. Am avut surpriza sa aflu ca oferta obisnuita de samanta e tratata doar cu fungicid, iar insecticidul este ceva extra, si e destul de scump. Deci si daca se folosesc seminte de la marii producatori, nu e obligatoriu sa fie tratate cu insecticid. Spre exemplu socrul meu nu a tratat cu insecticid pt ca i se pare scump. Eu presupuneam ca io stiu ... Pioneer = neonicotinoid. Se pare ca nu e asa. Acum mi se explica de ce unii au avut probleme si altii nu la FS. La FS 2 am fost la un agricultor de mii de hectare si stupii chiar mi s-au populat, pt ca bagau mai slab deja si nu s-au mai blocat cuiburile. Cel mai probabil samanta nu a fost tratata, si daca omul are utilaje de te sperii de ele si avea semanate doar in satul acela 1400 de hectare de FS, adica agricultor de calibru.
Deci trebuie intrebat daca lanul are neonicotinoid sau nu. De maine iau la rand agricultorii mari din zona si aflu mai multe.
tuturicius

Mesajde Neafiliatul » 18 Dec 2015, 16:31

Iată cum se va reduce poluarea mediului !!! Prin cultivarea de rapiţă tratată cu neonicotinoide.http://agrointel.ro/45046/lupta-impotriva-schimbarilor-climatice-si-a-poluarii-schimba-paradigma-agriculturii-accent-pe-rapita-si-pe-plante-usor-de-intretinut/
Neafiliatul

Mesajde Neafiliatul » 22 Dec 2015, 09:20

La categoria DIN PUŢUL GÂNDIRII :
http://agrointel.ro/45201/andrei-marutescu-presedinte-aisr-tratarea-semintelor-cu-neonicotinoide-este-mai-sigura-decat-aplicarea-pesticidelor/

Dezastrul provocat de un loby foarte interesat şi extrem de agresiv.
Neafiliatul

Mesajde peterneamt » 22 Dec 2015, 10:08

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 22 Dec 2015, 10:39

Pentru că avem oameni în funcţii puşi pe pile sau alte criterii ca de exemplu incompetenţa crasă, rapoartele prezentate la UE. prezintă o Românie idilică în care nu mor albine, nu mor păsări sau animale sălbatice şi în care nu avem poluare de nici un fel. Nu spun că doar ei sunt vinovaţi......mai sunt şi şefii asociaţiilor........şi chiar şi noi apicultorii pentru că nu prezentăm realitatea din teren . Motivele sunt multe ( să moară şi capra vecinului, să nu mă fac de râs faţă de colegi,.....etc. ) pentru care minţim sau ascundem adevărul.... şi sper ca mentalitatea noastră să se schimbe .......să nu ajungem să adăpăm albinele cu apă plată la pet....sau mai rău...... :roll:
peterneamt

Mesajde peterneamt » 22 Dec 2015, 17:01

După porci și bovine, albina este al treilea cel mai important animal. Fără zborul din floare în floare nu ar fi două treimi din hrana noastră, ar exploda prețurile noastre alimentare. Cine altcineva este pomi fructiferi si legume polenizator? Omul, așa cum deja în unele regiuni din China?

Economiști francezi au calculat că lucrătorii mici genera o valoare adăugată în valoare totală de aproximativ 200 de miliarde de dolari și 300 de la nivel mondial. Și totuși, noi nu protejează de albine, dar amenință: de monocultura, cu dăunători periculoase, pesticide - și prea puține apicultori.

Exact-autor Daniel Baumbach se în raportul său cu privire la întrebarea: Ce despre micul nostru agricole în acest moment? Ce le stabilește la cel mai? Cum le putem ajuta? Apicultori, oameni de stiinta, fermieri, ecologiști și reprezentanți ai industriei chimice ajung să aibă un cuvânt de spus. Acesta va fi prezentat mini cipuri care sunt lipite de corp mic pentru a investiga comportamentul de zbor. Camera este în multiplicarea regine aici sau în combaterea acarianului Varroa.

Moare albina moare omul, este un proverb bine-cunoscut de Albert Einstein este creditat. Până în prezent, acesta nu ar trebui să vină

;)
peterneamt

Mesajde mircea_tm » 22 Dec 2015, 19:14

am vorbit zilele acestea cu un "nenea" inginer despre albine. Detine si el X familii de albine si spunea ca...semintele de rapita sunt tratate cu neonicotinoide dar isi pierd din efect pana cand incep florescenta in luna aprilie. Cel mai puternic efect/remanenta sunt in perioada de vegetatie, respectiv 90 de zile... . Cea mai periculoasa este floarea soarelui , in acelasi timps-a recomandat evitarea pastoralului la culesul de floarea-soarelui. Depinde si de fermier. Sunt fermieri care aplica tratamentul cu pesticide si in perioada de vegetatie, amplificanduse efectul nociv asupra albinelor de 30 de ori fata de tratarea cu pesticide/neonicotinoide la seminte!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde kiloz » 22 Dec 2015, 23:44

Ultimele concluzii,aparute recent.Efectul pesticidului cu care sint tratate semintele se amplifica la anumit tip de sol ,dupa o perioada mai secetoase care este urmat de o ploaie de vara,sau in cazul unei posibila roua abundenta.Anul asta au fost urmarite mai multe stupine amplasate in zone diferite si la distante diferite de lanuri de floarea soarelui.Efectul mortalitate sa manifestat cel mai vizibil la stupinele amplasate chiar linga lanul de floarea soarelui.Deci solul,distanta si o eventuala ploaie sau roua, efecte amplificatoare si cumul de otrava.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde peterneamt » 23 Dec 2015, 21:37

Mulţi apicultori dintre cei ce au avut mortalităţi la familiile de albine au trimis probe la Laboratorul Central al Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, dar, până în prezent nu au primit nici un răspuns şi nici nu vor primii .....Au trecut 26 de ani şi am rămas la fel de mincinoşi şi atunci ca şi acum, şi vom face cincinalul în 4 ani şi jumătate şi tot de otrăvuri vom avea parte...... :evil:
peterneamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE