Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Daniel Popovici (dupa dobandirea titlului de "doctor")

Mesajde tuturicius » 30 Aug 2015, 00:15

E bine sa ai prieteni :P
tuturicius

Mesajde proapis13 » 30 Aug 2015, 09:30

Nici eu nu mai gasesc cartea....am imprumutat-o unui coleg forumist....si nu a mai venit pe retur....din pacate vad ca nu mai intra pe forum si nici acel nr de tel nu mai e valabil......poate citeste pe aici si isi aduce aminte de datorie... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 30 Aug 2015, 12:31

proapis13 scrie:Nici eu nu mai gasesc cartea....am imprumutat-o unui coleg forumist....si nu a mai venit pe retur....din pacate vad ca nu mai intra pe forum si nici acel nr de tel nu mai e valabil......poate citeste pe aici si isi aduce aminte de datorie... ;)

Foaie verde, de dai, n-ai
Ia nu da, să vezi cu ai!

P.S. Muzica o pui tu
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Daniel Popovici » 03 Sep 2015, 15:33

Incet-incet ... pana la urma se pare ca se reediteaza. Speram ca pe pasti, acum sper ca pana la craciun - sa avem a 2-a editie.
Daniel Popovici

Mesajde Avram » 03 Sep 2015, 16:28

Ma inscriu primul pe lista pentru editia a 2 a :P
Prima editie a adus (pentru mine) multe informatii noi.Este o carte buna.

Respecte
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde tuturicius » 14 Sep 2015, 10:42

Ceau colega! Am primit de la Ves Lucian cartea ta, am citit-o si mi-a placut. Felicitari!!!
tuturicius

Mesajde vslsilviu » 23 Dec 2015, 22:29

In rezumatul tezei dumneavoastre aveti trecuta aceasta concluzie:

"Fumagilina în doze terapeutice are efect puternic de inhibare a dezvoltării la familiile de albine sănătoase. Inhibarea s-a concretizat în reducerea cu 32,38 % a numărului de larve crescute"

Puteti sa ne oferiti mai multe detalii ?

Multumesc anticipat!
vslsilviu

Mesajde peterneamt » 24 Dec 2015, 10:13

vslsilviu scrie:In rezumatul tezei dumneavoastre aveti trecuta aceasta concluzie:

"Fumagilina în doze terapeutice are efect puternic de inhibare a dezvoltării la familiile de albine sănătoase. Inhibarea s-a concretizat în reducerea cu 32,38 % a numărului de larve crescute"

Puteti sa ne oferiti mai multe detalii ?

Multumesc anticipat!

La fel ca şi la alte vieţuitoare antibioticele distrug pe lângă agenţii patogeni şi flora simbiontă şi astfel procesul de digestie este perturbat. Familiile tratate cu antibiotice se depopulează şi din cauza imposibilităţii acumulării de proteină. Refacerea florei intestinale la albina de iernare se realizează dacă există aport de polen proaspăt. Păstura este un polen care suferă un proces de fermentare acido-lactică în urma căruia mare parte din bacterii mor ( se ştie că acidul lactic este un bun conservant de exemplu murăturile sau varza murată ) şi din această cauză albinele (supuse tratamentului cu antibiotice) ce consumă doar păstură nu îşi pot reface flora intestinală , nu asimilează proteină, nu pot creşte puiet, şi nu îşi formează corpul gras, deci, mor mai repede şi......Aveţi grije când şi cum trataţi..... ;)
ps. este cea mai bună carte de apicultură editată în România din ultimii 30 de ani. Respectul meu autorului pentru efortul depus şi sper să continue munca...... :D
peterneamt

Mesajde vslsilviu » 24 Dec 2015, 12:56

Un link si de la mine: http://naldc.nal.usda.gov/naldc/downloa ... ontent=PDF

Citez: "Package colonies treated with Fumidil B produced 45 percent more honey than untreated colonies"

As dori ca discutia sa fie constructiva si apreciez orice argument pro sau contra.
vslsilviu

Mesajde peterneamt » 24 Dec 2015, 13:59

vslsilviu scrie:Un link si de la mine: http://naldc.nal.usda.gov/naldc/downloa ... ontent=PDF

Citez: "Package colonies treated with Fumidil B produced 45 percent more honey than untreated colonies"

As dori ca discutia sa fie constructiva si apreciez orice argument pro sau contra.

Ca şi la noi oamenii , antibioticele sunt bune în anumite condiţii ........luate după ureche......nu. :D
peterneamt

Mesajde tuturicius » 24 Dec 2015, 15:34

Eu inteleg asa (cifrele sunt aiurea, doar ca exemplu): o albina perfect sanatoasa traieste 40 de zile. O albina cu Nosema traieste 30 de zile. O albina perfect sanatoasa tratata cu fumidil traieste 38 de zile. O albina cu nosema tratata cu fumidil traieste 37 de zile. Beneficiul adus de tratarea pt nosema depaseste mult pierderea pe care o aduce fumidiul ca si chimicala bagata in stup.
Albine libere de nosema e clar ca nu le tratam, dar nu stiu pe unde traiesc alea :mrgreen:
tuturicius

Mesajde nae » 24 Dec 2015, 15:41

Puneti problema gresit .
Tratamentul nu vindeca albina infectata ci stopeaza sporularea ; adulta moare = scade presiunea infectioasa si atat ...
Si tratamentul pt cancer reduce viata :roll:
Si ''munca''reduce durata de viata ;)
nae

Mesajde tuturicius » 24 Dec 2015, 15:51

Eh ... am exemplificat mai simplist. Normal ca pe o albina infectata cu nosema nu as mai paria multi bani.
tuturicius

Mesajde tuturicius » 24 Dec 2015, 15:55

Se ajunge la o familie cu mai putine albine infectate cu nosema dar intoxicate un pic cu fumagilina. Eu zic ca merita. Nu-i perfect dar ... multe nu-s perfecte pe lumea asta.
PS
In afara de mine :mrgreen:
tuturicius

Mesajde nae » 24 Dec 2015, 16:03

tuturicius scrie:Se ajunge la o familie cu mai putine albine infectate cu nosema dar intoxicate un pic cu fumagilina. Eu zic ca merita. Nu-i perfect dar ... multe nu-s perfecte pe lumea asta.

CORECT .
Sun un APICULTOR si-i spun de LE si el imi recomanda oxi ...; ce fac cu mierea intreb eu , el:
-''daca tratezi scapi albinele , cu mierea nu stiu ce faci/daca nu tratezi MOR si miere nu mai faci ''
;)
nae

Mesajde patrascu » 24 Dec 2015, 16:10

nae scrie:-''daca tratezi scapi albinele , cu mierea nu stiu ce faci/daca nu tratezi MOR si miere nu mai faci ''
;)

Nae eu vreau si cu antibiotic in stupi si cu mierea la procesator
Dupa proverbul si cu .....in.... si cu sufletu-n rai
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?