Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Angellily » 27 Dec 2015, 01:37

ro_geo scrie:Buna seara stupi ii tineti asezati si pe timp de cules cum am văzut in ultimul filmulet sau ii orientati intrun anume fel pentru a crea culoar de zbor.

Ii tin exact asa cum sunt.
Angellily

Mesajde Angellily » 27 Dec 2015, 06:49

La multi ani de ziua numelui tuturor Faneilor de pe forum.
Multa sanatate va doresc ca restul vine de la sine.
Angellily

Mesajde activ » 27 Dec 2015, 10:25

Angellily scrie: Multa sanatate va doresc ca restul vine de la sine.

L I K E !

Ăsta e şi vorba MEA ... de fapt e cel mai mare DAR care-l putem primi de la EL ... şi numai când o pierdem (sănătatea) ... realizăm.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde danipowsoft » 27 Dec 2015, 15:47

Angellily care este diferenta intre siropul de porumb si cel din zahar?
Ai zis ca ai zahar (deci ai dat candva si sirop de zahar invertit/neinvertit) si totusi acum preferi sa nu il dai la albine, care sunt motivele ?
Ultima oară modificat de danipowsoft pe 27 Dec 2015, 15:59, modificat de 5 ori în total.
danipowsoft

Mesajde balu » 27 Dec 2015, 15:50

mircea_tm scrie:daca nenea asta, a avut curajul sa deschida roiul pe 3 rame la minus 2jde grade...https://www.youtube.com/watch?v=krogGzJfsdI

N-am priceput de ce unifica roiurile acum si nu in toamna, sau ce facea acolo! Albinele blinde, am deschis si eu stupi pe frig , dar la mine zburau o gramada, si greu le adunam din zapada!
balu

Mesajde vevidadra » 27 Dec 2015, 18:03

Salutare !
Balu, nenea unifica 2 nuclee care după părerea lui nu puteau să ajungă pînă în primăvară. Făcea lucrul ăsta la ora 15 , dar a zis că cel mai bine se lucrează dimineața la temperaturi de pînă la -6 grade cînd albinele stau grămăjoară. Pe așa timp albinele nu se bat între ele, dar în primăvară ajunge numai o regină. În al doilea caz unifică o familie slăbuță fără regină ( unde se agitau albinele ) cu una în care este regină. Nenea face acest lucru de mai mulți ani și este mulțumit.

Sănătate !
vevidadra

Mesajde nae » 27 Dec 2015, 22:00

cornelioandanciu scrie:In primul rand :Sa le fie rusine celor care l-au atacat pe mp pe Angelilly.
:oops:
Apoi cu deschisul stupului, era necesar pentru multi sa vada acel stup deschis...

BUN , ce ati vazut ?
(n-o sa comentez , SUNT curios )
nae

Mesajde tuturicius » 27 Dec 2015, 22:51

Eu am vazut ca pe frigul ala au puiet si pe el il doare la banana. Un lucru pe care l-am retinut.
tuturicius

Mesajde nae » 27 Dec 2015, 23:05

tuturicius scrie:Eu am vazut ca pe frigul ala au puiet si pe el il doare la banana. Un lucru pe care l-am retinut.

Ca nu frigul e problema ci soba si combustibilul .
Inca una , ca e cald , ce rol are catul de STRANSURA COMUN ?
nae

Mesajde ro_geo » 27 Dec 2015, 23:06

Eu am văzut ca la -30 grade exista puiet la ora actuala.... Dar la 5-15 grade care leam avut săptămâna trecută cat puiet capacit trebuia noi sa avem si cat avem ?
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!
ro_geo

Mesajde janese » 27 Dec 2015, 23:11

BUN , ce ati vazut ?
(n-o sa comentez , SUNT curios )[/quote]

in primul rand sanatate romano-canadianule!
ce am vazut???
cu tot respectul pentru dan margarit dar angelili ,,a dat din casa" in zece postari mult mai mult decat a dat dm-ul in 80 de filme!!

ce am vazut?parerea mea este ca albina lui are durata de viata dublu decat a noastra//asa mi-au iesit mie calculele!
apoi tratamentul preventiv pe care forumul in huleste de ani buni,apoi cele trei saptamani in care apicultorul isi asigura rentabilitatea(ar fi interesanta o balanta financiara la general... ceva de genul scot atata miere marfa o vand cu atata, si dau atatea tone de sirop care costa atata!(nu vreau sa se simta angelili ca il tragem la socoteala...doar ca sa ne facem o imagine...).
ca o concluzie...mi-a placut cum priveste apicultura prin sfaturile pe care ni le-a dat( nu mai despicati firul in patru! etc...etc)
ii multumesc pentru ,,deranjul care l-a facut deschizand pentru noi cele 2 familii!
si totusi am o dilema: sa nu iasa fumagilina,oxitetraciclina la analize??? noi ne-am permite riscul asta??ca la noi se zice ca un procent infim de antibiotic poate infesta tone de miere!.inca o data ,spun cu respect celor doi romani din CANADA...sa fiti sanatosi alaturi de ai vostri!I!!!
janese

Mesajde DoarEu » 27 Dec 2015, 23:38

janese scrie:...sa nu iasa fumagilina,oxitetraciclina la analize??? noi ne-am permite riscul asta??ca la noi se zice ca un procent infim de antibiotic poate infesta tone de miere!...

Cu tot respectul...dar nu asta e marea problema cu antibioticele.Marea problema e ca desi distrug bacteriile "rele" distrug si bacterii "bune" din organismul albinei.Asta ii da "sistemul imunitar" peste cap si o sa fim nevoiti apoi sa bagam an de an antibiotice...nu o sa mai mearga fara.
Doar o parere...
Sanatace!
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde janese » 27 Dec 2015, 23:56

si iar noi romanii despicam firu-n patruuuu!!!! :) grija cere ne freaca este cum face de are atata albina! .... asta admiram si oftam cand il privim!!!
treaba cu ,,antibioticul strica sau deregleaza flora intestinala" o stie toata lumea...dar sa nu uitam ca o strica la generatia care a primit antibioticul nu la generatiile ce vor fi crescute de ,,generatia cu flora dereglata!!! pana la urma admiram la el albina ,,cacalau" pe care o are ??? sau suntem carcotasi si invidiosi? dar in secret oftam pe sub mustata???
la ei rapita da in iunie...la noi in aprilie .... albina noastra ....., ,,selectata de milenii", .....stim ca nu e pregatita de salcam dapai de rapita! doua-trei saptamani avem si noi oferta de rapita in romanica...atunci ce ne lipseste??? poporul de chinezi care sa plece pe camp la lupta!!!! cum il obtinem???
ne zbatem cum ne zbatem pentru ca avem grija de,, flora intestinala"! sau nici macar nu avem grija, doar discutam ,,subiecte d-alea grele: !!!

nu vreau sa stricam prin discutiile noastre topicul omului..este un topic separat...antibioticele da sau nu? si putem discuta acolo desi suntem niste novici in subiectul..sistem imunitar...flora intestinala!!!
janese

Mesajde lucky5strike » 28 Dec 2015, 00:26

Cand intru intr-o prisaca obisnuita, ma prind de ce e acolo fie si doar dupa cum "vajaie" albina in zbor.

Iau o albina din zbor si o tin oleaca intre degete.

E un indicator super.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 28 Dec 2015, 00:31

lucky5strike scrie:Cand intru intr-o prisaca obisnuita, ma prind de ce e acolo fie si doar dupa cum "vajaie" albina pe acolo.

E un indicator super.

...Si daca se umezeste la ambele capete ???...ce ai de zis...? ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde janese » 28 Dec 2015, 00:31

lucky5strike scrie:Cand intru intr-o prisaca obisnuita, ma prind de ce e acolo fie si doar dupa cum "vajaie" albina pe acolo.

E un indicator super.

asa esti tu ,,prins", ma l5s !!
la multi ani!
ia ,, prinde-ma" si pe mine cu o ,,pozulitza" din crescatoria ta de matcutze!!!macar cu stiva de cutii goale in care ai imperecheat asta vara!!!pe care acu bineinteles ca zici ca le ai in magazie!!!ca deh...e iarna!!! :lol:

dupa ce ai postat tu, m-am dus iute in gradina ..sa ma prind si eu" dar cand am ajuns ,mi-am dat seama ca nu mi-ai zis intre care degete!!! :P
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII