Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Noi putem schimba Romania

Mesajde Adi Hodis » 27 Dec 2015, 09:01

http://www.noischimbamromania.org/matem ... ctioneaza/

Sa ne indreptam atentia asupra citatului,

< Dar ne putem reveni dacă avem nişte oameni înţelepţi la cârmă.

Rep: Ce rol are geniul în revenirea viitoare a României?

Florian Colceag: Asta este rolul geniului: revenirea şi recuperarea potenţialelor. Dar rolul politicianului este, în general nu numai la noi, să micşoreze aceasta revenire pentru că, în general, politicienii şi afaceriştii trăiesc generând crizele. Dacă îi aduci pe oameni la flămânzenie şi nu mai au ce mânca, atunci poţi vinde un morcov pe o tonă de apă. Aici este toată istoria.

Ştiţi că în călătoriile lui Magellan sau ale lui Columb se ajunsese să se vândă un şobolan de cala de vapor pe un diamant, pe o piatră preţioasă. Resursele de hrana erau minimale şi atunci vindeau orice să mai supravieţuiască o zi. Dacă noi mergem pe ideea minimală că businessul lor contează, aş vrea să îi întreb şi eu pe aceşti politicieni dacă vor să fie cei mai bogaţi morţi din cimitir. Căci până la urmă tot acolo ajungem. La ce le va folosi? Ei cred că totul e veşnic.

Rep: Vă atrag atenţia asupra unui detaliu: întrebarea dumneavoastră vizează o zonă de inteligenţă superioară necaracteristica acelora pe care îi chestionaţi.

Florian Colceag: Mă bucur că înţelegeţi acest lucru. Aici avem o problemă. Am fost învăţaţi să nu ridicăm inteligenţele superioare în fruntea deciziilor. Romanii au pus la conducere tot soiul de oameni cu inteligenţa lipsită de perspectivă, de orizont. Şi au avut întotdeauna o mare admiraţie pentru hoţi. Hoţii erau şi sunt semizeii locului. Dar acum, cred, s-au săturat de hoţi, care ne-au jefuit în ultima perioadă suficient de mult încât să ne aducă din nou la starea de spirit din 1907. Este un moment semnificativ acum, suntem în ceasul al doisprezecelea. >

In concluzie se pot pune doua intrebari, printre multe altele.
Oare ... vrem ?. Sa schimbam Romania, chiar cu existenta Domnului.
Putem ?.

In acest articol am gasit una dintre bazele existentei vietuitoarelor ... albina/ele.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Re: Noi putem schimba Romania

Mesajde nae » 27 Dec 2015, 12:11

Putem schimba Oltul ?, sa curga in Carpati !?
Cine este Romania ?
Cum sa schimbi ce nu este ?
:roll:
nae

Mesajde paul » 27 Dec 2015, 12:42

Adi Hodis scrie:Sa ne indreptam atentia asupra citatului,

< Dar ne putem reveni dacă avem nişte oameni înţelepţi la cârmă.

Pai ... n-avem ??? :o
Neamtul care si-o luat tara inapoi ... ce-i ? :o
Tehnokktii care conduc Guvernul, tot dupa ce si-au luat inca odata tara inapoi ... ce-s ? :o
Uite o mostra ca neamtu-i intelept ... scrie carti ! :lol: Si-i ... bataie pe ele ! :lol:
http://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu ... 77352.html
LE ... ma intreba cineva pe aici, de cand sunt fan Cristoiu. Sincer, n-am prea stiut ce raspuns sa-i dau. Acum pot sa-i spun ... dupa ce-am citit articolul asta !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 27 Dec 2015, 16:13

Noi putem indrepta Romania. Noi putem face o Romanie mai buna. Fiind constructivi.

Muncesti... si-i faci si pe cei din jur sa munceasca, castigi, si-i faci si pe cei din jur sa castige, zambesti si ii faci si pe cei din jur sa zambeasca...

Ceva de genul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 27 Dec 2015, 17:16

Sa schimbam Romania? Cu ce? Cu Austria, cu Germania, cu Norvegia, cu GB? Deja generatia anilor 90 au inceput sa o schimbe!
O data la patru ani avem puterea de a schimba ceva! Atunci cand avem stampila avem si puterea! Depide de noi cui o dam! Aunci sa judecam la rece si sa nu ne mai certam intre noi ori sa ne uram unii pe altii pentru convingerile politice pe care le avem. Sa nu ne mai lasam amagiti de un pui congelat, o galeata goala ori de "dosare uitate" prin studiouri tv. Dupa ce se termina alegerile, trebuie sa se termine si circul. Iar cei ce castiga alegerile sa fie lasati sa lucreze asa cum au promis! Dupa patru ani, iar avem puterea. Atunci ii putem judeca si sa decidem daca ii mai votam.
Dar la noi, a doua zi dupa alegeri, cei ce au pierdut incep sa inventeze tot felul de solutii morale sau imorale, legale sau ilegale sa le smulga puterea celor care au castigat-o. Si de aici, tot felul de aliante politice contra naturii, legi aberante gen pensiile speciale si tot asa.Credeti ca o formatiune politica aflata la putere de patru ani ar fi indraznit sa propuna astfel de pensii speciale in prag de an electoral? Cu siguranta nu! Dar asa, o alianta aflata in opozitie dar care sustine un guvern de "tehnocrati" profita de aceasta conjunctura si baga pe teava tot felul de legi ciudate, cu dorinta de a-l tranti in primavara ori sa isi asigure "batranetile" parlamentatilor expirati!
Ma gandesc totusi ca sta in puterea noastra, sa propunem o lege prin care, in situatia in care se dovedeste ca o formatiune politica a folosit in campaniile electorale bani negri, ori a castigat voturi prin frauda, respectiva formatiune sa fie desfiintata iar membrii ei sa isi piarda definitiv drepturile electorale. Este o propunere! Nu dati like-uri!
Shrek

Mesajde nae » 27 Dec 2015, 18:09

lucky5strike scrie:Noi putem indrepta. Noi putem face.

Fiind constructivi.
Muncesti... si-i faci si pe cei din jur sa munceasca, castigi, si-i faci si pe cei din jur sa castige, zambesti si ii faci si pe cei din jur sa zambeasca...

L5S , am modificat postarea putin ... ;) , cum o citesti ?
E!?
(Romania , tara, sunt elemente TINERE ; omul e purtatorul de ''ADN'' )
nae

Mesajde lucky5strike » 27 Dec 2015, 18:31

Adica... mai pe sleau... nu Romania, cat romanii? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cucubau » 27 Dec 2015, 21:09

Shrek scrie:O data la patru ani avem puterea de a schimba ceva! Atunci cand avem stampila avem si puterea! Depide de noi cui o dam! Aunci sa judecam la rece si sa nu ne mai certam intre noi ori sa ne uram unii pe altii pentru convingerile politice pe care le avem.

Suntem un popor de condamnati , suntem ca niste bieti mielusei , iar ei precum o haita de lupi , ce sa schimbam ? Sa votam cum am vrea sa fim jupuiti , sau cine sa se inbuibe din truda noastra ?
Candva acest popor avea demnitate , nu se lasa calcat pe gurmaz , acum niste bieti mieluti .
Daca in tarile civilizate profitorii neamului ar indraznii sa se comporte precum ai nostrii ,ar fi exterminati in masa pe cand la noi , spalare de pacate , praf in ochii prostimii , DNA si arest la domiciliu sau mai grav , scutire medicala pentru executarea pedepsei.
Deocamdata votul nu rezolva nimic , vin ai nostri , pleaca ai nostri , noi ramanem tot ca p....
Singura varianta de indreptare ar fi ""solutia braziliana "" ,
........
cucubau

Mesajde Adi Hodis » 29 Dec 2015, 09:36

Colegi,
se pare ca unii nu au citit articolul din link unde, matematicianul Florian Colceag prezinta mai multe realitati decat cele din citatul postat.
In situatia in care minciuna, inselatoria, hotia etc. este la rang de virtute de prea multi ani, atit de multi incat ne-am obisnuit sa vedem acestea la stiri ... incepand cu alesii nostri. Alesi care ar trebui sa dea exemplu de urmat, in sensul bun, desigur.

Schimbarea Romaniei la care m-am referit este defapt a cetatenilor care fura, inseala, mint ...
De exemplu ... cati dintre noi avem curajul sa lasam stupinele in pastoral nepazite ? ... ca s-ar putea sa nu le mai avem.
Mai grav ... nu stim pe cine sa votam ... ca oricine a fost, n-a fost bun.

D-l Florian Colceag, zice ca geniile pot rezolva situatii aparent imposibile. Avem nevoie de genii pentru schimbarea ... necesara ?.
Genii probabil ca avem ... macar unul.
Dar oare ... vrem ?.
Putem schimba ( indrepta ) ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde nae » 29 Dec 2015, 18:57

Adi Hodis scrie:Colegi, se pare ca unii nu au citit articolul din link unde, matematicianul Florian Colceag ...
D-l Florian Colceag, zice ca geniile pot rezolva situatii aparent imposibile. Avem nevoie de genii pentru schimbarea ... necesara ?.

1- nu l-am citit ; sa-l intelegi pe FC trebuie sa ai in cap doua biblioteci judetene = nu am
2-GENIILE :roll: , n-am intalnit , nu stiu ; ''mesteri'' am vazut :)
nae

Mesajde Donbazil » 29 Dec 2015, 23:53

Sal'tare!

Io-s prea batran sa mai incerc sa plec afara, asa ca " voia Domnului"....Raman sa ma imbat cu apa rece si sper ca "odata" ajung la putere cei pe care eu ii simpatizez....Voi, cei tineri aveti mai multe optiuni....Fiecare alege ce crede el ca-i face bine, dar vorba unui banc, daca asta avem in "gena".... :!: :idea: :!:
La asa oameni, asa conducatori....

..."Prima poezioara pe care o invatam este... "Catelus cu parul cret".. care ne invata: "Fura rata din cotet/Si se jura ca nu fura...

A doua poezie semnificativa pe care o invatam este..."Miorita"... care ne invata ca doi romani invidiosi se asociaza si-l omoara pe al treilea care era cel mai productiv in domeniul lor de activitate...

A treia poezie semnificativa pe care o invatam este..."Luceafarul"... care ne invata ca tanara romanca de maritat il aduce pe geniul roman in pragul sacrificiului suprem dar il prefera pe un viclean baiat din flori si de pripas...

Si ne mai miram!"... :cry:
Donbazil

Mesajde Adi Hodis » 30 Dec 2015, 10:23

Of don Bazile ! ... bine a zis, cine a zis ... ,,cine nu are un batran, sa-si cumpere".

Cam la acelasi raspuns vroiam sa ajung si eu, putin altfel.

Nu stiu daca mai exista vre-un popor care sa-si fi ucis atitia conducatori. Aici, parca ( sau poate chiar asa este ) exista in gena chestia asta.
Viitorul ne va arata ...
Adi Hodis

Mesajde Shrek » 30 Dec 2015, 11:54

Pentru don Bazil!
Ca sa inveti ceva nou, niciodata nu este prea tarziu, chiar daca esti convins ca le stii pe toate! Nu incerc sa-ti schimb convingerile politice dar daca ai putea sa mergi sa sa locuiesti/lucrezi in stranate o perioada de timp vei vedea ca se poate trai bine si fara sa fii comunist convins. Asta daca iti place si munca!
In ceea ce priveste poeziile invocate, te contrazic!
Catelus cu parul cret se adreseaza copiilor cu varsta de 1-5 ani si numai pentru a dezvolta abilitatile de vorbire ale acestora!
Miorita, este o capodopera a literaturii populare, iar comentariile literare din perioada cand am studiat despre ea, sustineau ca se refera la acceptarea unui destin, indiferent cat de greu ar fi acesta si adoptarea unei atitudini demne in fata mortii. Unii critici literari sugerau ca destinul ciobanului era chiar o istorie a neamului romanesc sintetizata si imbracata intr-o opera literara!
In ceea ce priveste Luceafarul, Eminescu fiind un geniu, va fi greu de explicat ce a dorit sa exprime! Povestea sa de dragoste cu Viorica Micle? Foarte posibil! Dar cu siguranta se referea conditia ingrata a artistului neinteles de societatea in care traia.
Sintetizand cele scrise mai sus pentru a nu plictisi trebuie spus ca operele literare trebuiesc si intelese, nu numai citite si nu pot fi confundate cu "spam-uri"! Dar pentru a le intelege, ele trebuie citite cu sufletul!
Un an nou fericit va doresc si urari de bine cu ocazia sf.Vasile!
Shrek

Mesajde Donbazil » 30 Dec 2015, 22:51

Shrek scrie:Pentru don Bazil!
Ca sa inveti ceva nou, niciodata nu este prea tarziu, chiar daca esti convins ca le stii pe toate! Nu incerc sa-ti schimb convingerile politice dar daca ai putea sa mergi sa sa locuiesti/lucrezi in stranate o perioada de timp vei vedea ca se poate trai bine si fara sa fii comunist convins. Asta daca iti place si munca!

Sintetizand cele scrise mai sus pentru a nu plictisi trebuie spus ca operele literare trebuiesc si intelese, nu numai citite si nu pot fi confundate cu "spam-uri"! Dar pentru a le intelege, ele trebuie citite cu sufletul!
Un an nou fericit va doresc si urari de bine cu ocazia sf.Vasile!

Sal'tare!

Iubitule coleg - de forum....Pai credeam ca ai vazut pozele puse de mine de-a lungul vremii....Eu prin multe tari straine am fost, ca sa vad, sa ma documentez, sa vizitez, nu la munca - dar asa o zi, doua am lucrat in stupinele unor oameni de la care aveam ceva de invatat....
Pentru mine este deja prea tarziu....Am obosit....( Nu-ti spun cate pastile iau, in afara de faptul ca incerc sa duc o viata "sportiva" si ma alimentez destul de echilibrat, dar GATA!)....Funia se apropie de par!....
Era doar un banc si trebuie tratat ca atare.... :lol:
Cat despre operele literare....In afara faptului ca pot sa citesc pe diagonala, mai pot - inca sa citesc si cu sufletul - si nu doar in limba romana....(Totusi sunt absolvent al unui liceu de filologie-istorie din Timisoara....Chiar daca la seral si la 26 de ani)! :lol: :lol: :lol:

Un an nou cu bucurii si astept o vizita....Ca am promis ca dau de beut.... :)
Donbazil

Mesajde mellis » 31 Dec 2015, 00:54

Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..citat de la o colega de forum..
Schimbarea trebuie sa vina de la fiecare..o mai așteptam...
Sănătate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Shrek » 31 Dec 2015, 21:40

Sal'tare!

Iubitule coleg - de forum....Pai credeam ca ai vazut pozele puse de mine de-a lungul vremii....Eu prin multe tari straine am fost, ca sa vad, sa ma documentez, sa vizitez, nu la munca - dar asa o zi, doua am lucrat in stupinele unor oameni de la care aveam ceva de invatat....
Pentru mine este deja prea tarziu....Am obosit....( Nu-ti spun cate pastile iau, in afara de faptul ca incerc sa duc o viata "sportiva" si ma alimentez destul de echilibrat, dar GATA!)....Funia se apropie de par!....
Era doar un banc si trebuie tratat ca atare.... :lol:
Cat despre operele literare....In afara faptului ca pot sa citesc pe diagonala, mai pot - inca sa citesc si cu sufletul - si nu doar in limba romana....(Totusi sunt absolvent al unui liceu de filologie-istorie din Timisoara....Chiar daca la seral si la 26 de ani)! :lol: :lol: :lol:

Un an nou cu bucurii si astept o vizita....Ca am promis ca dau de beut.... :)[/quote
M-ai dat pe spate deja! Ai dat-o pe bumbi de-acum? Si eu care credeam ca apicultorii n-au nevoie de ei! In ceea ce priveste funia si parul , ce sa-ti spun ...............arunca parul si vezi matale daca se mai apropie!
La comentarii am gresit! Am confundat-o pe Veronica Micle cu Viorica de la Clejani! Asa mi-ar fi spus proful de literatura! Dar ma rog de Luceafar sa ma ierte si ii duc o cotarita de scuze si pareri de rau!
La multi ani!
Shrek

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE