cristi_vidican scrie:Angellily scrie:Se pare ca circula pe aici un caracter infect, un anume marian sima, care copiaza citate din ce spun si posteaza pe un anumit grup apicol. Nu ma deranjaza actul in sine ca nu am nimic de ascuns dar atitudinea lasa de dorit atata timp cat l-am blocat pe pagina mea de fb.
Ai dat și tu de el
Întreabă-l pe Dan Mărgărit
Dă-i ignore!
Toată stima pt răbdarea care o ai.
Legat de mătci ...
Dan Mărgărit zicea că ei când cumpără mătci pt prasilă, cumpără foarte scump, undeva la 1000 $.
El zicea că și acesta este un factor foarte important în cantitatea de miere obținută de ei/stup. ei fac cam 200 kg.
El zicea că și la ei în zonă ceilalți fac 100 kg/stup, având aceeași bază meliferă.[/quot
Da. Si eu il cunosteam chiar inainte de a ma lovi de el.
Chiar D. Margarint m-a pun in garda. M-am straduit sa il suport si am crezut ca pot. Nu m-ar deranja dar..... neavand suficienti neuroni la servici, incearca sa-mi rastalmaceasca cele spuse de nu le mai intelege nimeni.
Nu il contrazic pe dan si este adevarat ca face productii de peste 200kg/ familie. Nu stiu ce matci foloseste, am mai spus-o, cand ne vedem nu discutam prea mult despre apicultura, de apicultura suntem satui amandoi banuiesc.
Fiecare face apicultura cum crede ca e mai bine pentru el. Eu nu cumpar matci. Am cumparat la inceputuri cativa roisori din care sa fac matci pentru a schimba rasa asta italiana cu care mult am mai avut de patimit.
Am mai spus pe undeva, am dus si noi 4 locatii in zona aia si am fost uimit de productia ce am facut-o. Abia atunci l-am crezut pe d.m. culmea e ca pana in luna iunie dezvoltarea era la fel ca a stupilor de aici, nimic deosebit, dupa..... au inebunit. Nu stiu de ce pentru ca si baza melifera parea a fi ca cea de aici. Ma rog.... distanta mare...... anul urmator a trebuit sa ii aduc acasa. Nu e placut cand te suna proprietarul in decembrie sa te duci sa muti stupii ca vrea sa darame padurea.
Deci...... matcile le fac din stocul pe care il am. M-am linistit si cu productia lui dan m. Si nu mai dau vina pe matcile si materialul biologic pe care il am.