Iertare, dar Omul Nou era "obiectul" muncii la Nietzche si Nae Ionescu. Daca Nietzsche vorbea de fapt de omul nou ca fiind supraomul, Nae Ionescu are o uriasa lucrae exact pe tema asta Omul Nou fara a vedea in el un Supraom. In fapt era doar chestie de nuanta.
Omul fiind socotit o punte intre maimuta si supraom. Altfel spus pleda pentru ideea de progres si obligatia morala de a progresa.
Extremistii au preluat ideile nobile si frumoase in sine -daca nu tii neaparat sa te legi de forma cuvintelor si prinzi esenta- si le-au folosit in interesul lor, terfelindu-le.
Nazistii au preluat ideea de supraom si au stabilit ca ei sunt untermensch. Nemtzii uber alles, adica deasupra tuturor.
Comunistii au vrut Omul Nou, ideea nefiid a lor -cum am spus- ci preluata si sora cu a nazistilor. Ticalosii astia s-au copiat si s-au urat. Omul Nou fiind constiinta intruchipata, parintii soimului Mihaita.
Eu sunt soimul Mihaitza,
Jur cu mana pe olitza
Sa invatz de nota zece
Pe-ntuneric si la rece.Obedienta a existat intotdeauna. Se mai spunea ca nu exista om incoruptibil, ci doar sume insuficient de mari. Ca si treaba aia:
- D-na, sunt gata sa va ofer un milion de dolari. O facem?
- Mmmm, la suma asta...
- Bun, atunci ce ziceti de 50 de lei?
- Hai dom`le ce, ma consideri prostituata?
- Asta am stabilit deja. Acum doar negociam. Lucky, daca e vorba de Omul Regimului...obedient, e vorba de pret. Daca e vorba de cum ar trebui sa fie omul pentru ca societatea sa progreseze, iti spun eu: sa respecte legile. Si asta nu ar insemna obedienta. Dar sa fie valabil pentru toata lumea.
Sa fie cat mai educat, educatia in sine fiind importanta prin prisma votului.
Pe Base l-am apreciat deoarece pe vremea lui a inceput lupta anticoruptie. Imi pare mie sau s-au linistit apele?
Nu l-am apreciat deoarece nu aprecia la randul lui educatia. Cand va scadea drastic coruptia si va fi educatia tratata corect, vom progresa.
LE Acum zi si tu daca sunt on sau off topic.

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)