oroles scrie: Mai e unul pe aici care zicea ca daca dai sirop cu Protofil si clorura de Cobalt si vitamine complex se urca direct in pom.
Dupa S2 citesc un anunt: lichidez stupina, tra-la-la. Fiindca era ceasul 1, trimit mesaj ca sunt interesat si vreau sa vorbim.In 2min primesc raspuns. Dimineata la 6 eram la Giurgiu.
Incarc stupii, magazii, rame, etc.
Cand sa-mi iau la revedere de la om, imi zice: "stai ca mai am ceva, am uitat". Se duce si vine cu o punga. Printre alte maruntisuri scoate o cutie galbena pe care scria Startovit si zice: "Da-le din asta in sirop, mai ales primăvara, oua de rupe, dar nu exagera ca patesti sa te cateri dupa ele".
N-am dat importanta, obosit, drum lung la intoarcere...abia asteptam sa plec spre casa...
La 2-3 zile zic sa incerc "minunea". Vrei nu vrei, bea Grigore aghiasma. Da-le sirop, startodraci din ala, si asteapta...
Nu se intampla nimic spectaculos. Ma asteptam sa vad ramele full de oua.S-a terminat cutia, rog un prieten sa-mi ia alta. O iau si eu de la capat, sirop, benoclat prin rame, etc.
Ce observasem eu atunci, cladeau rame intregi 1/1 foarte repede. Intr-o zi,caram rame din casa sa bag in stupi.
Vad multe albine pe primul rand, zburau prin fata stupilor. Eu ce gandesc...ia-uite Grigore, a iesit puietul la zbor, he-he ce frumos. Ba chiar m-am asezat in iarba si filmam cu telefonul. Fumez si o tigara, mi se falfaia.
Nu trec 5min si vad o falfaiala de albina intr-un mar. Deja mi se sculase parul pe picioare. M-am apropiat si am constatat ca era exact ce nu-mi doream: un roisor.
Adu repede roinita, apa, baga-le, cauta Regina, etc.
In fine, am gasit si stupul de unde plecase. Ramasesera cateva albine in el dar fara botci.
La alte cateva zile, mai observ o chestie. Nu mai aveam reginele marcate, pe care le stiam eu prin stupi. La altii au aparut botci. In conditiile in care spatiu aveau destul, magazii puse, etc.
Acum stiu ce am de facut pe viitor.
Din ce tin minte, pe cutia de startovit scria 0,1% clorura de Cobalt/5gr. Alea 5gr se dizolvau in 10L sirop.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.