Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Zer sau praf de zer????

Mesajde State » 03 Ian 2016, 19:43

Adică punguta cu salcam "inebuneste stuchii"? :roll:
E de ajuns pentru dezvoltarea familiei si pregatirea pentru primul cules?
O fi, n-am incercat dar ma gandesc cand nu da salcamul, de unde iau miere sa stimulez ponta, anul urmator. :roll:
Tot la inlocuitori se ajunge.

Eu deocamdata nu-mi permit, sunt satul de foame.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde gica.mosu » 03 Ian 2016, 23:02

State scrie:Pe mine ma intereseaza un singur lucru si anume: sa dezvolt familiile inainte de rapita. Ca folosesc lapte,zer, cafea, drojdie, bomboane de pom, nu conteaza, atat timp cat familiile se dezvolta si pot culege rapita.
2015 am ratat-o, abia dupa rapita s-au dezmortit si am prins salcamul cat de cat.
Omul din greseli invata, important e sa invete.

...ms,am inteles ca pui catul....dar cum ramani cu perna de aer(de langa galetusa)avand in vederi tem din noptile de primavara....Vrei albina la rapita=stimulezi cu 55-60 zile inainti cu ci ai si ....doamni ajuta :idea: P.s merita citit "stimularea de la A la Z asa fac eu"fila 1..Valbill si pt Fl D...Iar cei ce nu respectati=faceti PCT- 6 e bini sa luati(in pastoral)citiva caturi in pluuuus,asa sa fie :P ...FF important si vremea sa fie cu noi...Spor la toti-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nae » 03 Ian 2016, 23:16

gica.mosu scrie:...ms,am inteles ca pui catul....dar cum ramani cu perna de aer(de langa galetusa)avand in vederi tem din noptile de primavara....

CORECT , problem !
In perioada inactiva volumul mare ajuta ; in primavara o camera mica se incalzeste usor ,cu hrana putina si indivizi putini ...
La multi ani Mosu G .
nae

Mesajde State » 03 Ian 2016, 23:45

gica.mosu scrie:...ms,am inteles ca pui catul....dar cum ramani cu perna de aer(de langa galetusa)avand in vederi tem din noptile de primavara....Vrei albina la rapita=stimulezi cu 55-60 zile inainti cu ci ai si ....doamni ajuta :idea: P.s merita citit "stimularea de la A la Z asa fac eu"fila 1..Valbill si pt Fl D...Iar cei ce nu respectati=faceti PCT- 6 e bini sa luati(in pastoral)citiva caturi in pluuuus,asa sa fie :P ...FF important si vremea sa fie cu noi...Spor la toti-G.M :!:

Daca te referi la spatiul din magazie(gol), acela este spatiul "tampon" intre cuib si capac. Aerul din cuib nu iese prin gaura din folie, pe unde au acces albinele la galetusa. O sa pun o poza sa vezi de ce.
As putea pune niste materiale izolatoare peste folia de peste cuib dar ma complic. Am folosit dar nu mai vreau. Iernez cu folie, podisor facut dintr-o bucata de OSB(6mm) si capac. Urdinisul deschis maxim.Atat.
Anul trecut am avut condens de au mucegait ramele marginase. Nu mai vreau. Am dat vina pe folie dar eu am fost boul.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA