Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum ne afecteaza noul cod fiscal?

Mesajde Aurel1959 » 03 Ian 2016, 14:44

csaa scrie:
daffid mihailov scrie:
nea.albinutza scrie:in 2014 am fost in zona calamitata pentru albine, dar am platit impozit pe venit + CAS.

cum vine asta ? venit =0 nu trebuia sa fie si impozit =0?

Statul spune ca ciobanii nu au voie sa tina mai mult de doi caini la turma.

Cum vine asta? :evil:

La „turma” nu la „stana”. La stana pot tine cati vor ei, dar cand pleaca cu turma la pascut trebuie sa aibe .....x caini, functie de locatie. Asa era si in legea vanatorii ante-89 si nu se mai supara nimeni.
Legea este pentru protejarea vanatului mic (iepuri, vulpi, prepelite, fazani, etc.) nu pentru favorizarea ursilor si lupilor.

;) Vrajeala de doi bani.Cel mai mare pericol pentru animalele salbatice nu este cainele ciobanuli ci arma vanatorului si chimicalele si utilajele fermierului.Impotriva cainelui are destule instincte inascute si sanse de a scapa, dar de cle doua putine sanse.Lege facuta pentru interes de grup cu motivatii de adormit copii(era sa spun fraierii) In vechea legislatie era prevazut sanctiuni clare functie de situatie si nu mai era nevoie de altele.
Spre exemplu: se putea impusca cainii fara stapan care erau surprinsi aleargand vanatul iar pentru cei cu stapan, in aceasi situatie, era sanctionat stapanul.Dar pentru o aplicare corecta a legii, pazniucul de vanatoare trebuia sa-si faca constiicios treaba si vanatorul sa vaneze legal.Retineti ca singurii care stau pe dealuri si vrand nevrand sant martori in ce priveste vanatoarea in Romania, sant ciobanii si intr-un fel sau altul trebuie eliminati.Le stau in gat mai marilor vanatori ai nemului.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde csaa » 04 Ian 2016, 12:10

Nu e nici o vrajeala, asta e realitatea. Ai dreptate ca braconajul si folosirea "chimicalelor" ucid animalele salbatice, dar pentru asta sunt legi deja in vigoare.
Domnul Mihailov cainele ciobanesc "cat ursul" are aceleasi instincte ca si ala mic "de intors turma" si mananca carnita prospata fara nici o jena.
Eu va spun din ce am vazut si am peste 30 de ani de cutreierat campurile, dealurile si muntii patriei. Prin Delta nu am stat, dar in rest.....
AAAA! Ca sa nu fie nici o confuzie - nu sunt vanator si nici nu am de gand sa devin.
Si cam atat pe subiectul asta in acest topic. Scuze!
csaa

Mesajde lucky5strike » 04 Ian 2016, 12:58

Inapoi la "actualitati": cum ne afecteaza noul cod fiscal?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 04 Ian 2016, 15:52

La multi ani!

Pai cum?....Un fleac!.....Ne-a ciuruit!
Fişiere ataşate
certificat de radiere PFA 001.jpg
Donbazil

Mesajde lucky5strike » 04 Ian 2016, 16:42

din 2004 ... Mai rar... ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 04 Ian 2016, 21:26

La multi ani!

Pai din 2004....Daca m-a pus naiba sa fac primul proiect pe apicultura cu fonduri europene - (fostul SAPARD) din zona mea...
De la asta mi s-a tras si incendierea vagonului si altele....
Da acuma e deja gata....Capitol inchis....Simplu hobbyst intr-ale stuparitului.... :)

Sanatate!
Donbazil

Mesajde talex » 04 Ian 2016, 21:31

pe mine nu ma afecteza in nici un fel. aveam o temere privind sediul social, dar a aparut metodologia si totul e clar, va fi impozitat ca spatiu rezidential in cazul meu. declar sub 75 de familii, deci nu e nimic diferit fata de 2015.
talex

Mesajde lucky5strike » 04 Ian 2016, 21:32

Talexe, detalii cu treaba asta se poate? la ce te ref mai exact?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde talex » 04 Ian 2016, 21:40

pai am un pfa cu sediul social acasa in apartament. si criteriile de impozitare ale cladirilor sunt de anul asta rezidential/nerezidential. nu stiam unde voi fi incadrat. diferenta de bani e uriasa. la gl pt rezidential impozitul a crescut cu 25 %, iar pentru nerezidential de 16 ori. in cel mai rau caz as fi intrat la mixt, dar atat timp cat nu desfasori activitate economica acolo unde ai sediul social, ramai incadrat la rezidential. nu stiu daca am explicat prea bine, dar sunt sigur ca Dvs stiti despre ce e vorba.

http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... locale.pdf

pag 525
talex

Mesajde lucky5strike » 04 Ian 2016, 21:46

Din cate stiu eu, vizate la greu sunt PFA-urile care au sediul in proprietate tot pe ele. La noi este putin probabil sa fie asa.

Oricum, e bine sa centralizam trebile astea.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde sapstel » 05 Ian 2016, 09:49

lucky5strike scrie:Din cate stiu eu, vizate la greu sunt PFA-urile care au sediul in proprietate tot pe ele. La noi este putin probabil sa fie asa.

Oricum, e bine sa centralizam trebile astea.

Exista o diferenta foarte mare pentru impozitare atunci cand utilitatile sunt platite pe firma, chiar daca spatiul este rezidential sau nu. Daca utilitatile nu sunt platite pe firma,platesti impozit marit doar pe una dintre camere, aceea in care ai sediul de firma.Se imparte numarul total de metri patrati la numarul de camere si rezulta media unei camere, camere considerate ca fiind sediu.
sapstel

Mesajde talex » 05 Ian 2016, 13:24

43. Pentru clădirile cu destinație mixtă, aflate în proprietatea persoanelor
fizice, la adresa cărora este înregistrat un domiciliu fiscal, la care nu se desfășoară
nicio activitate economică, impozitul se calculează conform art. 457 din Codul fiscal.
44. În cazul unei clădiri cu destinație mixtă, aflată în proprietatea
persoanelor fizice, la adresa căreia este înregistrat un domiciliu fiscal, la care se
desfășoară o activitate economică, când se cunosc suprafețele folosite în scop
rezidențial și cele folosite în scop nerezidențial, impozitul se calculează prin
însumarea impozitului aferent suprafeței folosite în scop rezidențial, calculat potrivit
art. 457 din Codul fiscal, cu impozitul aferent suprafeței folosite în scop nerezidențial,
calculat potrivit art. 458 din Codul fiscal.
talex

Mesajde talex » 05 Ian 2016, 16:25

talex

Mesajde aurelianpopescu » 05 Ian 2016, 19:32

am inteles ca trebui facuta o cerere ca nu avem activitate economica si astfel ramane impozitul rezindential.dar 10,5% platiti de pfa este obligatoriu si se plateste din norma de venit pt stupi??
aurelianpopescu

Mesajde talex » 05 Ian 2016, 21:00

doar daca ai venit impozabil, adica ai peste 75 de stupi. ca dacai ai sub 75, nu ti se ia impozitul de 16 %, nici 5.5 % (daca il platesti din alta parte) si nu vad cum ar putea lua cas de 10.5. oricum vom vedea. sper sa am dreptate. daca n-am, platim. ce sa facem.
talex

Mesajde lucky5strike » 05 Ian 2016, 21:06

CAS se calculeaza din norma de venit apicol a judetului unde te afli; trebuie sa ai peste 75 de stupi.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA