Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Caz dubios...pentru mine !

Mesajde dorindafi » 17 Dec 2011, 19:24

:mrgreen: pinule
sarea e comestibila shi ,shade de milioane de ani
varachetul nu am auzit pe nimeni sa-l consume. deci nu-i comestibil

Totusi, este real acest termen de valabilitate sau ......... , daca nu crezi nu-i greu sa te convingi :mrgreen:
dorindafi

Mesajde gh.pana » 17 Dec 2011, 19:49

D-le pin, exemplu dimitale cu sarea nu tine .Sarea de pe piata este prelucrata adaugandu-i-se iod.
Este deci o sare alimentara iodata si este normal sa aiba un termen de valabilitate calculat de chimisti
pana la evaporarea iodului cand sarea devine la starea sa naturala. Mentinand logica, varachetul este un produs
farmaceutic ( chimic )care are una sau mai multe substante active. In timp , asemeni sarii iodate compozitia chimica a varachetului
se degradeza,pierzandu-si caracteristicile initiale fie prin separarea elementelor componente ,fie prin descompunere chimica.
In concluzie, musai sa tinem seama de termenul de valabilitate al produselor si mai ales al celor farmaceutice.
gh.pana

Mesajde pin » 17 Dec 2011, 22:17

Intrebarea mea era daca termenul de valabilitate este real sau "comercial". In momentul in care iti asumi un termen de valabilitate cu siguranta produsul va fi "in parametri" cel putin inca 30% din perioada de valabilitate. Pentru siguranta orice termen de valabilitate se pune mai scurt decat real. Cam cat o fi insa "mai scurt"? Exista insa si posibilitatea ca producatorul sa "scurteze" intentionat termenul de valabilitate. Mai ales daca are monopol pe piata iar la farmaceutice astia isi cam licentiaza produsele si nu au probleme de concurenta. Mai sus zicea Nelu ca l-a folosit si dupa 6 luni. Ma gandesc ca la varachet e simpu de aflat. Numeri paduchii si vezi daca mai e bun.
pin

Mesajde balasbebe » 18 Dec 2011, 08:08

Liviu Ceman scrie:Buna ziua tuturor !

Sunt nou venit in grupul dvs. si bineinteles incepator.
Ieri am fost la stpina in vizita (au fost 14°C) si am costatat disparitia unei familii !! Ultima data era totul in regula,acum cca. 10 zile...
Am gasit pe fund 3 albine moarte,mancare mai era pe cca. 3 rame...

Poate sa-mi spuna cineva care este cauza? Mentionez ca era cea mai puternica familie... :(

Cum adica disparitie? Nu mai erau decat cele 3 albine moarte?
balasbebe

Mesajde pescaru » 18 Dec 2011, 14:33

cazul similar s-a mai discutat pe forumul vechi , baza disparitiei sant paduchii iar albina a,,sterso ''din stup ,nu a mai putut rezista la intepaturile paduchilor ,personal am patit-o. :D
pescaru

Mesajde jenica67 » 18 Dec 2011, 14:57

Domnul pin, daca nu ma insel pe forumul vechi, cineva spunea, ca a folosit varachet expirat si i-au cam murit matcile. Dar ca sa fi sigur, poti sa incerci anul viitor.
jenica67

Mesajde teinegru64 » 18 Dec 2011, 19:10

Liviu Ceman scrie:Da,am facut 3 tratamente cu Varachet in intervalul 1 sept-25 oct.
Mentionez ca la fel am procedat si anul tecut...

Conteaza mult si daca lazile sunt etanse.Candva am patito si eu .Noroc ca am aflat la timp ca crapatura e de vina....chiar daca eu nu o vedeam ...ea era acolo. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde alt stupar » 18 Dec 2011, 19:18

Liviu Ceman scrie:Ok,nu reluati aici acest subiect...dar daca vreti, puteti sa faceti o trimitere mai clara pentru a ma documenta.
Oricum domnule "alt stupar", nu ma asteptam la o atitudine chiar asa de transanta,va multumesc.

Ia zi Liviu, ce materiale ai gasit intre timp despre oxalic ?
Te-a impiedecat cu ceva "atitudinea transanta :D " ?
vezi ca in se apropie momentul "stop joc" pentru oxalic, ca pe alocuri va aparea puietul. Si paduchele-si va rade-n barba !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Cipri S » 19 Dec 2011, 20:49

Liviu Ceman scrie:Buna ziua tuturor !

Sunt nou venit in grupul dvs. si bineinteles incepator.
Ieri am fost la stpina in vizita (au fost 14°C) si am costatat disparitia unei familii !! Ultima data era totul in regula,acum cca. 10 zile...
Am gasit pe fund 3 albine moarte,mancare mai era pe cca. 3 rame...

Poate sa-mi spuna cineva care este cauza? Mentionez ca era cea mai puternica familie... :(

Cand vremea iti permite fa un tratament cu acid oxalic si nu vei avea probleme.Eu am facut saptamana trecuta pentru ca n-apucasem sa fac ultimul tratament cu varachet in octombrie!
Cauta pe net despre acidul oxalic la albine.Hai ca se poate. "Alt stupar" iti vrea doar binele,de asta te pune sa citesti!
Toate bune!!
Cipri S

Mesajde proapis13 » 19 Dec 2011, 20:54

Liviule ia-o usor cu oxalicul daca ai sita pe fundul stupilor
incearca ceva mai,,domestic'';mavrirolul sau altceva....
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Liviu Ceman » 21 Dec 2011, 20:51

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am citit despre acid oxalic. Toate discutiile de pe forumul vechi,am vazut si filme pe youTube. Va multumesc inca odata. Astept sa prind o zi mai calda si am sa aplic acest tratament.

Am fost la cateva farmacii si s-au uitat la mine ca la extraterestrii :D
Stie cineva de unde sa-l iau ?
Liviu Ceman

Mesajde Cipri S » 21 Dec 2011, 23:16

Liviu Ceman scrie:Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am citit despre acid oxalic. Toate discutiile de pe forumul vechi,am vazut si filme pe youTube. Va multumesc inca odata. Astept sa prind o zi mai calda si am sa aplic acest tratament.

Am fost la cateva farmacii si s-au uitat la mine ca la extraterestrii :D
Stie cineva de unde sa-l iau ?

Farmaciile care prepara medicamente,cele care au laboratoare proprii sigur au.
Cipri S

Mesajde horia_ch » 22 Dec 2011, 10:20

Liviu Ceman scrie:Stie cineva de unde sa-l iau ?

Caută pe Anunţuri!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2011, 20:34

Liviu Ceman scrie:Stie cineva de unde sa-l iau ?

De la cel mai apropiat magazin de peste granita ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR