janese scrie:nu trebuie multi ma!!!ai in stupina acum macar un ghem ca angelili??? o poza maine???sau daca nu de la tine macar in stupina icda-ului!!!nu conteaza,numai sa vad ca avem si noi romanii macar unu!!!
proapi scrie: ultima treime de poze...
...
Eu am inteles ca albina lor mananca DOAR hrana artificiala, adica sirop. Dupa marele si unicul cules de 3 saptamani se pune in cap galeata cu sirop. Iar inainte de acest cules, se pune de asemenea galeata cu sirop, aproape pana la blocarea cuibului pentru a fi sigur ca albina va duce mierea in caturile de stransura. Asta a povestit Dorian intr-un live la Pustu.proapi scrie:...ei au o albina cu o longevitate mai mare, pe care eu o pun pe baza hranirii naturale din perioada formarii albinei de iernare...
Gemelu scrie:. Iar inainte de acest cules, se pune de asemenea galeata cu sirop, aproape pana la blocarea cuibului pentru a fi sigur ca albina va duce mierea in caturile de stransura. Asta a povestit Dorian intr-un live la pustu.
Angellily scrie:Daniel P.
Incepand din luna aprilie cand albina iese la zbor, au substitutul de polen asigurat pana incepe natura sa dea.
Dupa care vine culesul principal de unde bineanteles colecteaza si polen. Dupa incetarea culesului principal, raman cu colectarea polenului de la flora salbatica (dich flowers) , intotdeauna este ceva, daca nu este natura este substitut.
Da sunt situatii , de obicei primavara, la papadie, cand uneori chiar blocheaza cu polen.
De obicei raman cu suficient polen pentru iarna, luna aprilie este limita, daca iarna se prelungeste pana in mai, cum sa mai intamplat si nu pot sa pun substitul in aprilie, problema devine vizibila, caderea e destul de brusca.
Respectele mele si scuze pentru intarziere.
proapi scrie:Cum spuneam, sezon scurt, pamant si flora specifica unei regiuni mai aproape de perioada geologica ca fiind acoperita cu gheata, fata de noi, parca si albina simte ca o asteapta o iarna lunga si putin spus friguroasa, rezista numai in populatii mari, poate 3-4 kg, grija apicultorului pentru tratamente la timp si nu in ultimul timp ca albina ierneaza pe rezerve din belsug.....fara nici un deranj timp de mai multe luni, 5-6....
Gemelu scrie:Eu am inteles ca albina lor mananca DOAR hrana artificiala, adica sirop. Dupa marele si unicul cules de 3 saptamani se pune in cap galeata cu sirop. Iar inainte de acest cules, se pune de asemenea galeata cu sirop, aproape pana la blocarea cuibului pentru a fi sigur ca albina va duce mierea in caturile de stransura. Asta a povestit Dorian intr-un live la Pustu.proapi scrie:...ei au o albina cu o longevitate mai mare, pe care eu o pun pe baza hranirii naturale din perioada formarii albinei de iernare...
Despre o longevitate diferita la albine nu am auzit sau citit nimic.
State scrie:Gemelu scrie:. Iar inainte de acest cules, se pune de asemenea galeata cu sirop, aproape pana la blocarea cuibului pentru a fi sigur ca albina va duce mierea in caturile de stransura. Asta a povestit Dorian intr-un live la pustu.
Acum ceva vreme a scris asta si D2006 daca nu ma insel. Unii spuneau ca nu e bine, ba ca urca siropul in magazie, ba ca n-are unde sa oua matca.
Acum daca a zis Dorian... inseamna ca asa e bine!
Tind sa-l pup pe Janese, zau!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 80 vizitatori