Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce putem aplica de la canadieni?

Mesajde vasilefi » 08 Ian 2016, 12:09

teoretic anveloparea retine mai bine caldura nu o creste
un stup fara anvelopare se incalzeste mai repede de la o raza de soare decat unul super izolat
vasilefi

Mesajde cucubau » 08 Ian 2016, 12:27

vasilefi scrie:teoretic anveloparea retine mai bine caldura nu o creste
un stup fara anvelopare se incalzeste mai repede de la o raza de soare decat unul super izolat

Daca stupul ar fi ermetic ti-as da dreptate , atata timp cat interiorul stupului comunica cu exteriorul efectul este invers fata de ce spui tu .
........
cucubau

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2016, 12:56

danmirea scrie:..Si ai grija cui ii spui tu mucos, da?
Ca poate avem ocazia sa ne intalnim vreodata.

Asta este amenintare...sa te fereasca Dumnezeu sa dai ochii cu mine... :oops:
Uite ce ai sa patesti... :lol:
Fişiere ataşate
bataie.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde peterneamt » 08 Ian 2016, 13:29

Canada, tara de bastina a elanilor si siropului de artar, este cunoscuta in lumea intreaga pentru vasta sa intindere salbatica, amestecului unic de culturi, istoriei bogate si ospitalitatii calduroase cu care-si intampina fiecare vizitator. Avand a doua suprafata din lume dupa Rusia, tinutul canadian este modelat de munti semeti inzapeziti, ghetari sclipitori, paduri intinse cat vezi cu ochii, lacuri cristaline si zone de coasta retrase, de cele mai multe ori pictand acelasi tablou natural impresionant prin frumusete si amploare. In zonele urbane si in special in orasele majore, diversitatea culturala binecunoscuta a Canadei este prezenta in tot si toate, de la muzica si arte la bucatarie si vocabular, influentele de peste granita si-au lasat puternic amprenta pe valorile si traditiile inradacinate aici de-a lungul vremii.

Pe scurt, Canada este o destinatie care va ofera o natura dezlantuita la o scara de proportii epice, sansa de a vedea de aproape animale salbatice in habitatul lor natural, circuite si croaziere care parcurg principalele obiective turistice si nu in ultimul rand o primire calduroasa tipica canadienilor.

Clima
Climatul canadian are 4 anotimpuri si este deseori asociat cu temperaturi joase si cantitati mari de zapada, dar in realitate acesta depinde foarte mult de regiunea in care te afli. In timpul verii, temperatura in mijlocul zilei poate atinge 35°C, in timp ce in sezonul de iarna aceasta poate cobori pana la -25°C. Vremea pe parcursul intregului an se prezinta astfel:

Decembrie/Ianurie/Februarie – temperaturi foarte scazute si cantitati mari de zapada, exceptand orasul Vancouver unde de regula ploua.
Martie – temperaturi moderate, sunt recomandate hainele de iarna mai putin groase.
Aprilie – sanse de ploaie, temperaturi moderate in timpul zilei si scazute pe parcursul noptii.
Mai – temperaturi ridicate ziua si scazute pe timpul noptii, fiind recomandate hainele de iarna mai putin groase.
Iunie – vreme calduroasa ideala pentru iesirile in aer liber.
Iulie/August – cele mai calduroase luni ale anului.
Septembrie – zile insorite cu temperaturi placute si noptii racoroase.
Octombrie – apar primele semne ale iernii: temperaturi scazute pe tot parcursul zilei si cer innorat.
Noiembrie – au loc primele caderi de zapada si se instaleaza gerul.
Nu strică să căutaţi fermele apicole dispuse în cerc şi să vedeţi densitatea stupilor...http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=45.88 ... rch=canada , culturi agricole, păduri, lacuri, mlaştini,
Dar ne ajung din urmă :
:(
peterneamt

Mesajde peterneamt » 08 Ian 2016, 13:54

Albinele sunt blonde.....
:D
pregătirea pentru cules...

Când natura oferă polen şi nectar din abundenţă şi de calitate nu mai trebuie să şti apicultură.....albinele se descurcă.... :lol:
peterneamt

Mesajde peterneamt » 08 Ian 2016, 14:14

Aceasta este partea cea mai grea a apicol - colectare miere pe o scară de masă.

Dar pentru oricine este interesat, aici sunt apicultori comerciale din estul Ontario Canada recoltarea culturilor lor miere toamna la aproximativ 2:30 pe 19 septembrie 2014 într-o beeyard doar cateva mile northof Lacul Ontario între Brighton și Cobourg.

În acest film, o echipă de trei om muncește din greu la soare recoltarea fierbinte ce vor fi etichetate și vândute ca "Flori de toamna", dar ceea ce a fost cunoscut anterior ca de aur de miere de la originile sale ca nectar Goldenrod. Un om poartă un aspirator de frunze și lovituri albinele din corpurile de miere (și în aer), înainte de celelalte două lucrători, inclusiv eu, încărcați capacelor pe un camion de așteptare pentru a lua înapoi la honeyhouse pentru extracție. La sfârșitul video, puteți vedea există o mulțime de albine în aer, iar dacă nu am avut costume de protecție ne-ar fi cu siguranță înțepat la moarte într-o chestiune de minute. Am ajuns înțepat? Noi te înțepat o dată, în medie, în fiecare beeyard, de obicei, prin cel puțin un strat de bumbac, ca albinele pătrunde faldurile transpirate de costume noastre sau pentru a obține în cizmele tale între piele și glezna. sau pe gât dacă aveți insuficiență pălărie. Eu de fapt nu am primit nici măcar o dată în timpul înțepat acest film, adevărul trebuie spus ... I didnt a lua înțepat toată ziua. Am primit înțepat cu o zi înainte, când am fost de manipulare camera mea! Camera în sine a fost atacat de multe sute de ori, după cum puteți vedea și auzi în clipul.

Videoclipul începe lent și devine mai bine ca am șterge beeyard. Există aproximativ douăzeci și patru de stupi în fiecare curte și acest lucru este un producător deosebit de bun, cu o mulțime de cutii grele.

Camera continuă de rulare la sfârșitul pur și simplu pentru că nu vreau să atingeți unitatea cu mănușile lipicios, și așa trebuie să aștepte în careu până mă mănușile mele off, care trebuie să aștepte până când există mai puține albine în camion.

Sa o felie de viață; o privire staționar la cele mai dificile treizeci de minute în viața unui apicultor comerciale în Canada. Puteți obține mai multe perspective asupra World Nomads blog-ul meu, http: //journals.worldnomads.com/rober ...

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 08 Ian 2016, 14:41

Dar se poate şi ca în Africa...!
https://www.youtube.com/watch?v=vPoDgrbZakk#t=102 ;)
peterneamt

Mesajde lupu_albinelor » 10 Ian 2016, 23:06

Pe langa antibiotice la greu,sirop cu galetile,si alte chichite,DM foloseste matci rusesti,ceea ce justifica marimea familiilor.
"Nihil sine Deo"
lupu_albinelor

Mesajde luci » 12 Ian 2016, 22:48

Am stat am rumegat si am hotarat cimpiile pline cu lanuri de rapita inflorite in iunie at fi cel mai bun lucru de aplicat din apicultura canadiana.(poate ar mai fi si altele da asta ar da rezultate si la noi)
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde proapis13 » 12 Ian 2016, 23:09

luci scrie:Am stat am rumegat si am hotarat
cimpiile pline cu lanuri de rapita inflorite in iunie at fi cel mai bun lucru de aplicat
din apicultura canadiana.(poate ar mai fi si altele da asta ar da rezultate si la noi)

La noi in Romania,in luna iunie floarea de rapita,datorita climei este deja....istorie... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde daffid mihailov » 12 Ian 2016, 23:39

La noi nu are rost aveloparea. Mai bine face caldura la început de Martie. Hrăniți cu sirop si polen. Tratare toamna daca se poate si ajungem la rezultate satisfăcătoare. Nu avem nevoie de populație mare la iernare. La noi ar roi oricum, pentru ca ar fi prea devreme dezvoltată. Iarna in Canada i-a cam schimbat obiceiul.

Eu zic așa, e bine ca la noi. Sa ne mulțumit cu 100kg decât cu 200 si sa băgam înapoi 100(cheltuieli).
Ultima oară modificat de daffid mihailov pe 12 Ian 2016, 23:43, modificat 1 dată în total.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde gaboreugen » 12 Ian 2016, 23:42

Citesc topicuri si pagini intregi despre cat de marcati pe viata sunt unii colegi (de forum, nuu... de apicultura....ca nu prea au nici o treaba cu ea,cu apicultura) de DM si Dorin sau Dorian sau cum i-o fi chemand . E incredibil pt mine ce citesc!! Oameni care se lauda cu realizariile altora, galeti de sirop, matci nu stiu de care pu..a mea, ca ala e destept si altii prosti, ca el va face asa, ca el stie, ca el drege...etc. Dar in schimb despre ei si apicultura ce o practica si realizariile lor apicole reale....canci ! Zero ! Defapt nu au nici olegatura cu apicultura, vorbesc doar de dragul gargarei si contrelor pe forumuri!
gaboreugen

Mesajde daffid mihailov » 12 Ian 2016, 23:46

Gaboreugen, nu ar fi fost mai util sa te dai exemplu. Auzim: realizări, locative nr stupi?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde gaboreugen » 13 Ian 2016, 00:10

Eu nu ma dau exemplu, nu vreau sa fiu exemplu pt nimeni, practic apicultura pastoral in Romania, nu visez cai verzi pe pereti, veniturile financiare mi-le asigur 80% din apicultura pe care o practic, nu trebuie sa fac eu experimente si sa inventez apicultura pe meleagurile astea, au facut-o altii inaintea mea. Sunt scrise zeci de carti despre ce poate albina asta sa faca si ce nu, despre ce poate sa ofere baza melifera si clima de aici. Eu nu vreau sa pun coada la pruna (nicinu as reusi vreodata), dar raman uimit ca altii vor sa o faca, si culmea...sustin si cred ca vor reusi! :lol:
Si ca sa inchei, pentru mine apicultura din Romania vs apicultura din Canada este cam aceeasi treaba cum este....mancarea cu mancarimea ! Seamana dar sunt diferite,si se petrec in locuri diferite...mancarea in gura si...mancarimea in c*r ! :D
gaboreugen

Mesajde Shrek » 13 Ian 2016, 00:26

Da' mah Gabore, da' canadienii obtin din apicultura 500% venituri de intretinere personale si nu 80% ca tine! Si nah, da bine sa ai prieteni apicultori in strainatate mai ales peste balta! Poate se duc la lucru acolo! N-ai vazut ca acolo au stupi cu canea in spate! Te duci cu borcanul, dai drumu' si curge mierea! Nu furtisag, nu vin albine, nimic! Minune mare!
Si apoi asta este farmecul forumului! Unii cu perituta, altii cu boata, altii cu urzica. Unii cresc albine, altii fac miere si cei mai multi povestesc ce vad la altii!
Shrek

Mesajde lucky5strike » 13 Ian 2016, 00:29

Ca iata, suntem in 2016 si inca unii nu stiu sa citeasca.

S-a pus problema: ce se poate adapta de la canadieni! Nu sa se dea copy/paste... cum ar visa tot romanul puturos.

PS: pt. aflatorii in treaba, daca topicul va dovedeste, puteti sa va abtineti, ca nu se supara nimeni.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR