Salut.
Sa revenim la albine
astazi am fost la tara....am deschis cativa stupi..cei la care nu le-am facut acel adapost

si am observat ca aceea parte din stupina sunt sus pe rame.le-am dat cate o bucata de apifonda peste rame...o fi bine..o fi rau ?!

habar nu am.....colac peste pupaza am fost intepat intr-o zona foarte....sensibila...nu pot pune poze
Cealalta parte din stupina,cea la care am reusit sa adaug o prelata pentru a reduce cat de cat curentii de aer.....am observat ca si aici erau sus...numai 3..cei care sunt primii si nu cred ca au eficienta prelatele ....la ceilalti cu matci facute de mine din salvare...din roire....si dela colegul de unde am luat primii stupi...ce sa vezi..liniste..albinele sunt jos de tot.....chiar nu stiu daca sa dau vina pe matci sau pe curentii de aer...sau e vina mea?
Voi de ce credeti ca sunt sus pe rame?..
primul raspuns cred ca va fi lipsa hranei.....posibil..nu am verificat...dar ultima data cand am verificat aveau hrana destul de multa....cred ca le ajungeau pina in martie....
al doilea sa fie cumva din cauza curentilor?al treilea....sa fie cumva deranjati de catel....sau galagia facuta de acestia"am 4 caini la tara si mai latra fie ziua fie noapte.
al patrulea....??????????ps: mortalitate nu am vazut sa fie in cantitate ingrijoratoare...am gasit la urdinis cateva albinute decedate ..maxim 10 am gasit la unul....am deblocat eu cu o sarma...am coltare din acele de rigips si nu au putut scoate pe acolo albinele decedate.
Nu am facut poze....trebuia sa ma misc destul de repede cu turtitele de apifonda
Astept comentariile dvs si bineinteles criticile....astea sunt de cele mai multe ori "constructive"
Va multumesc pentru raspunsuri si ca a-ti avut rabdare sa cititi aceste randuri
Numai bine si iernare usoara.