Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: O Norvegie infricosatoare! Cinci copii rapiti de langa p

Mesajde nae » 23 Dec 2015, 20:03

Pt o cafea amara un BOU omoara un om intr-o benzinarie...
Daca ''boul'' e copilul meu ii duc pachet la puscarie = POTI sa pricepi !?
:(
nae

Mesajde vasilefi » 08 Ian 2016, 13:09

Shrek scrie:
Interventia mea era simpla , de genul ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, chiar daca este vorba de fiul/fiica ta. Si nici nu sunt convins ca, daca parintii isi pun copii sa se roage la nesfarsit si canta cantece religioase tot timpul, copiii vor avea mai multe sanse de a se realiza in viata decat cei care nu se roaga sau canta rock de exemplu!

zicala "ce tie nu-ti place" in ceea ce priveste copiii o consider valabila doar pe jumatate
ca si copil nu mi-a placut munca, ordinea, lectiile, mancarea, medicamentele, somnul etc dar ai mei ma fortau sa le fac
crezi ca parintilor le facea placere sa stea langa mine cu nuiaua sa mananc? sa ma ameninte?
as fi mancat doar macaroane, mamaliga cu branza si cartofi prajiti imbibati in untura daca era dupa mine.
si acum mor dupa cartofi prajiti dar ii fac o singura data pe luna cu un aparat Philips AirFryer care ii prajeste in aburi cu o lingura de ulei
nu exista discernamant si responsabilitate prea mare la copii, de aceea-s copii, dar un parinte cu capul pe umeri nu lasa copilul sa faca tot ceea ce-i place

psihologia moderna (cel putin cea din tarile nordice) spune ca nu avem voie sa spunem NU copilului ci sa negociezi cu el
respect psihologia dar sa nu-mi puna sula in coaste si sa-mi ia statul copiii daca nu fac dupa cum dicteaza ea.
vasilefi

Mesajde Shrek » 08 Ian 2016, 21:39

zicala "ce tie nu-ti place" in ceea ce priveste copiii o consider valabila doar pe jumatate
ca si copil nu mi-a placut munca, ordinea, lectiile, mancarea, medicamentele, somnul etc dar ai mei ma fortau sa le fac
crezi ca parintilor le facea placere sa stea langa mine cu nuiaua sa mananc? sa ma ameninte?
as fi mancat doar macaroane, mamaliga cu branza si cartofi prajiti imbibati in untura daca era dupa mine.
si acum mor dupa cartofi prajiti dar ii fac o singura data pe luna cu un aparat Philips AirFryer care ii prajeste in aburi cu o lingura de ulei
nu exista discernamant si responsabilitate prea mare la copii, de aceea-s copii, dar un parinte cu capul pe umeri nu lasa copilul sa faca tot ceea ce-i place

psihologia moderna (cel putin cea din tarile nordice) spune ca nu avem voie sa spunem NU copilului ci sa negociezi cu el
respect psihologia dar sa nu-mi puna sula in coaste si sa-mi ia statul copiii daca nu fac dupa cum dicteaza ea.[/quote]
Din cele scrise de tine, deduc ca pe tine te"abuzau" parintii pentru a manca ceva anume! Sau pentru a nu manca ceva anume! In memoria ta s-a pastrat aceasta atitudine " violenta" a parintilor! Sunt convins ca in copilaria ta au existat si momente frumoase de care iti aduci aminte cu drag! Dar acestea iti vin in minte mai rar. Orice lucru pe cre incercam sa il impunem cu forta copiilor, va fi perceput ca ceva ostil de mintea lor. Chiar daca din punctul nostru de vedere credem ca ceea ce face este un lucru bun. Nu cunosc varsta ta, dar pot sa iti spun ca atunci cand esti bunic, gasesti cu totul alte solutii de educatie a unui copil, decat atunci cand esti parinte! Si fii convins ca si parintii tai puteau sa nu-ti mai lase mancarea la indemana, decat sa o pazeasca cu nuiaua! Cu toate acestea, tu iti iubesti parinti si acum, nu-i asa! Atunci de ce iti aduci aminte ca te mai "altoiau" din cand in cand!
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 10 Ian 2016, 08:09

DumitruC scrie:http://republica.ro/znu-confundac-i-norvegia-cu-statul-islamic-cazul-bodnariu-explicat-de-un-roman-care-traiec-te-de-8-ani

Să iei 10.000 de copii în 2015 de lângă părinții lor, asta e ceva.
Și copiii și părinții vor fi traumatizați pe viață.

În România (și s-ar putea și în alte țări), dacă omori un om și mergi apoi să faci autodenunț, doar pe baza autodenunțului nu poți fi arestat.
Trebuie ca procurorul să găsească și alte probe, altfel nu te poate aresta.
Aici, pe baza celor spuse de un copil, au fost luați cei 5 copii.
Nu dăm dreptul copilului să voteze, că nu știe, dar, doar pe baza mărturiei lui sunt luați 5 copii de lângă prinți, fără o anchetă serioasă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 10 Ian 2016, 12:28

Dupa un articol al Simonei Tache, destul de partizan si incoerent in logica (parerea mea) au aparut niste sute de comentarii.
Pintre ele si cateva cazuri reale.
1 Copil de 2 ani luat fiinca la o vizita medicala pe fond de raceala s-a considerat ca fiind insuficient hranit
2 Copil luat pe motiv de declaratie din partea copilului cu rasul pe buze cum ca Tata a facut pipi pe sora mea.Sora sarea pe burta tatalui ce era culcat pe canapea.Asta avertizeaza sa nu mai sara ca sare pe burtica si trebuie sa mearga la baie.Intamplarea se produce si totul e interpretat.

Cea mai mare parte dintre noi suntem parinti.Daca exista unul intre noi ce considera ca este parintele perfect, sa ridice mana.Daca nu ridica nimeni mana , faceti bine si sunati la protectia copilului sa vina sa va ridice copilul.Urgent !!
Sunt convins ca daca viata mea ar fi luata fir a par, copii mei ar fi luati si dusi definitiv.
M-am catarat cu ei in copaci, am fost ingropati zub zapada,am alunecat pe pietre, am plimbat copii pe biciclete fara casti, am zbierat la ei, o data cu varsta le-am apostrofat poate cu niste cuvinte nepotrivite.Nu i-am invatat tot ce trebuie si mai mult ,sunt ferm convins ca i-am invatat concepte gresite sau eronate.Am facut ce am putut din iubire.
Am gresit mult in silul de educatie.Sunt si voi ramane insa ...Tata si de fapt taticu.
In stilul educational imperfect al unui parinte poate chiar brutal sau dur ori aspru functie de temperament , intelect si educatie intra (si este de neinlocuit) iubirea de parinte.Educatia nu este doar o suma de concepte si teorii.Nu este un sac (bagaj) de date si informatie.Parintele nu este un Laptop!! Educatia este in primul rand ...spirit.Si asta, cu tarele inerente, o face doar parintele natural.

Cred cu tarie ca spiritul crestin in educatie a dus Europa si occidentul unde este.Chiar si Rusia intra aici.
Aici nu intra doar coercitia fizica sau verbala ci si spiritul de sacrificiu de compasiune si empatie.De mila si iertare.Intra tot ce ne diferentiaza de lumea araba sau de Asia (galbena).
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 10 Ian 2016, 16:29

Statul norvegian are ceva în istoria lui care ne sperie ..
iată mai jos un citat dintr-un articol ...

Norvegia a avut, în 1945, o politică deliberată de închidere în azile psihiatrice a miilor de copii născuți din legătura novegiencelor cu germanii din trupele de ocupație. Copiii au trăit în condiții îngrozitoare – bătuți, torturați, tratați drept „șobolani”. Abia prin 2001, un premier norvegian și-a cerut scuze. Prin 2010, începuseră să primească și compensații bănești, după un lung proces. A trecut mult timp de atunci și nu este relevantă această istorie? Nu cred. Eu susțin că ea arată că nu putem avea încredere în statul norvegian, că acesta a acționat abuziv, totalitar, împotriva copiilor. Și-a schimbat comportamentul acum? Într-un fel, nu. În numele unui „interes superior” intervine în viața familiilor într-o manieră unică în țările democratice. Nici un alt stat nu dă autorității de protecție a copilului o putere atât de mare în raport cu familia naturală. Iar abuzurile sunt inevitabile, după opinia mea.
Restul aici
cristi_vidican

Mesajde DumitruC » 10 Ian 2016, 18:41

cristi_vidican scrie:Statul norvegian are ceva în istoria lui care ne sperie ..
iată mai jos un citat dintr-un articol ...

[i]Norvegia a avut, în 1945, o politică deliberată de închidere în azile psihiatrice a miilor de copii născuți din legătura novegiencelor cu germanii din trupele de ocupație. Copiii au trăit în condiții îngrozitoare – bătuți, torturați, tratați drept „șobolani”. Abia prin 2001, un premier norvegian și-a cerut scuze. Prin 2010, începuseră să primească și compensații bănești, după un lung proces. A trecut mult timp de atunci și nu este relevantă această istorie?

Franta:
http://rarehistoricalphotos.com/french- ... mark-1944/
...si aceeasi situatie o gasesti in tari precum Olanda, Belgia, Italia, etc.
Pricepe ca era un curent de opinie la nivel european in ceea ce priveste colaborarea - de orice natura - cu nazistii.
DumitruC

Mesajde cristi_vidican » 11 Ian 2016, 11:44

Când vezi detaliile, te îngrozești!
Nu sunt un fan al conspirațiilor, dar ... încep să fiu.
cristi_vidican

Mesajde octavianpopescu » 11 Ian 2016, 12:34

https://youtu.be/yEGzBcbYWgw
asa sunt smulsi copii din casele lor
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde vasilefi » 11 Ian 2016, 12:46

Shrek bineinteles ca imi iubesc parintii. Imi aduc aminte de atitudini violente din partea parintilor si de alte lucruri ca inca nu m-a lasat memoria.
Imi aduc insa aminte de mult mai multe momente frumoase decat de cele violente.
Si cand spun violenta ma refer mai mult la un ton ridicat sau urecheli mai mult de forma.
Sunt si eu tata, am copii mici, imi mai pierd rabdarea cu ei.
Faceam cu shimbul noaptea dupa ce s-a nascut baiatul, din ora in ora se trezea si plangea, trebuia sa-i dau lapte... Dupa cateva nopti petrecute astfel, iar ziua cu alte probleme la servici si acasa, simteam ca nu mai judec normal, eram foarte irascibil.
Nu spun ca am procedat sau procedez cel mai bine in toate situatiile dar frate sa ma lase protectia copilului cu ale lor aberatii filozofice in pace.
Sa se ocupe de cazuri adevarate nu de aberatii de genul o palmuta peste fund.

Sa vina in casa sa-i dea in mainile unor straini dupa o palmuta la fund? As fi eu abuziv sau altii spalati pe creier?
https://www.facebook.com/10000999268375 ... 206114734/
vasilefi

Mesajde cristi_vidican » 11 Ian 2016, 14:31

Gândiți-vă ce e în sufletul acelor 2 fete?
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 11 Ian 2016, 17:34

cornelioandanciu scrie:Cine se pricepe sa trimita discutiile de pe acest topic Ambasadei Norvegiei din Romania ?

Stai liniștit că au primit mii de e-mailuri.
Și nu doar ambasadei din România, ci din foarte multe țări.
Problema e că Statul norvegian a creat această Protecție a copilului (Barnevernet) dându-i putere sporite. Nu prea o „poate” controla.
Au dat drumul (intenționat) la câine și acum mușcă tot ce prinde.
Iată o explicație dinăuntru
http://www.jurnaldenord.info/opinii/caz ... a-in-oslo/
cristi_vidican

Mesajde vasilefi » 12 Ian 2016, 04:41

Norvegie tara iubita!
Nu o sa-mi iau niciodata permis de portarma ca nu stiu ce s-ar putea intampla!

http://adevarul.ro/locale/timisoara/nor ... index.html
vasilefi

Mesajde cristi_vidican » 12 Ian 2016, 08:42

Ceva e putred în Norvegia...
Uite, că nu doar pocăiții sunt furați.
Ținta o reprezintă de fapt copiii imigranților care trebuie integrați în societatea norvegiană, lipsită de copii.
De ce în SUA trăiesc mai mulți norvegieni decât în Norvegia?
cristi_vidican

Mesajde vasilefi » 12 Ian 2016, 10:57

statul se implica intr-o singura situatie: la presiunea maselor, a oamenilor
e bine sa stie cat mai multi despre asemenea cazuri
ca daca tacem cat de curand legile "civilizatiei" se vor introduce pe furis si la noi in tara
vasilefi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE