Sincer nu credeam ca apucam ziua cand baza melifera a Romaniei sa nu poata sustine numarul de stupi. Vedeti aici o discutie pe aceeasi tema:
Ministerul agriinculturii din Romania ar trebui sa ne prezinte niste statistici actualizate, care cel putin eu nu le-am gasit. Am gasit doar ceva din 2013.. http://www.madr.ro/programul-national-apicol/situatie-sector.html
Deocamdata consider ca baza melifera accepta stupi mai multi, dar problema e la apicultorii incepatori si la cei calici: se duc toti in zonele recunoscute si cred ca fac miere acolo cu mii de stupi/km patrat.
Foarte rau! Cunosc persoane care au renuntat la salcam in zona x si la tei in zona y (care dealtfel e recunoscuta ca buna si productiva), pe motivul supraaglomerarii. Au mizat pe alte zone mai putin cunoscute si au facut miere triplu fata de cat ar fi facut daca mergeau in zonele x si y.
Din ce am mai observat, stupi nu cred ca sunt mai multi ca anul trecut, e decat supraaglomerare, lipsa mentalitatii de recunoastere si familii pe metru patrat, si multa tendinta de turma, dar in sensul .. mai ingaduitor al cuvantului.