Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 03 Ian 2016, 22:52

Va salut D-le Mircea
din regulamentul forumului

"Ce puteti trimite pe FORUM :
1 - Intrebari si raspunsuri legate de subiectul "apicultura"
2 - Informatii despre tehnici si materiale apicole,subiecte de genul: "cum procedez eu..." ; deplasari pastoral ; management apicol si tot ce va trece prin cap , numai apicultura sa fie.
3 - Poze si videoclipuri apicole
4- Tot ce este legat de apicultura
5 - Postarea de lincuri care fac trimitere spre tehnici apicole este permisa, insa trebuie sa tineti cont de un aspect foarte important. Acesta se refera ca in principal toate discutiile sa se desfasoare pe forum . Alte trimiteri trebuie sa vina in sprijinul discutiei respective, doar ca o completare si numai in cazul in care pot aduce o contributie personala sau originala.
6 - Alte mesaje care se incadreaza in tematica subforumurilor."

Am vazut acum despre cei vorba.... :roll:
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 09 Ian 2016, 16:12

Salut.
Sa revenim la albine ;)
astazi am fost la tara....am deschis cativa stupi..cei la care nu le-am facut acel adapost :( si am observat ca aceea parte din stupina sunt sus pe rame.le-am dat cate o bucata de apifonda peste rame...o fi bine..o fi rau ?! ;) habar nu am.....colac peste pupaza am fost intepat intr-o zona foarte....sensibila...nu pot pune poze :D
Cealalta parte din stupina,cea la care am reusit sa adaug o prelata pentru a reduce cat de cat curentii de aer.....am observat ca si aici erau sus...numai 3..cei care sunt primii si nu cred ca au eficienta prelatele ....la ceilalti cu matci facute de mine din salvare...din roire....si dela colegul de unde am luat primii stupi...ce sa vezi..liniste..albinele sunt jos de tot.....chiar nu stiu daca sa dau vina pe matci sau pe curentii de aer...sau e vina mea?
Voi de ce credeti ca sunt sus pe rame?..
primul raspuns cred ca va fi lipsa hranei.....posibil..nu am verificat...dar ultima data cand am verificat aveau hrana destul de multa....cred ca le ajungeau pina in martie....
al doilea sa fie cumva din cauza curentilor?
al treilea....sa fie cumva deranjati de catel....sau galagia facuta de acestia"am 4 caini la tara si mai latra fie ziua fie noapte.
al patrulea....??????????
ps: mortalitate nu am vazut sa fie in cantitate ingrijoratoare...am gasit la urdinis cateva albinute decedate ..maxim 10 am gasit la unul....am deblocat eu cu o sarma...am coltare din acele de rigips si nu au putut scoate pe acolo albinele decedate.

Nu am facut poze....trebuia sa ma misc destul de repede cu turtitele de apifonda

Astept comentariile dvs si bineinteles criticile....astea sunt de cele mai multe ori "constructive"

Va multumesc pentru raspunsuri si ca a-ti avut rabdare sa cititi aceste randuri
Numai bine si iernare usoara.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mellis » 10 Ian 2016, 01:03

Ai fund AV deschis si vant puternic?
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Augustin78 » 10 Ian 2016, 17:02

Salut.
Da,sunt si cu fund av dar sibarul este bagat.....si sunt si curentii de aer.... :oops:
Numai bine.
Augustin78

Mesajde cobi » 10 Ian 2016, 20:18

Augustin78 scrie:....

Salut
Se poate vedea daca mai este miere, macar coronite folosind dalta. Daca ai matci tinere si poate unele au inceput ouatul ca la Cristi C. (fiind din aceeasi zona), este posibil sa fie pe terminate rezerva in ghem. Oricum sa tii cont si de consumul dat in literatura/luna/kg de albina, care este mic acum si ar trebui sa te linisteasca. Daca stii cam pe cata miere i-ai lasat (macar 6-7 kg), ar trebui ca luna asta sa le dai pace. Ce temp era cand i-ai verificat, pentru ca este posibil sa fi fost un ghem putin afanat ? Nu mereu, un ghem ridicat arata lipsa hrana.
cobi

Mesajde Augustin78 » 10 Ian 2016, 21:27

cobi scrie:
Augustin78 scrie:....

Salut
Se poate vedea daca mai este miere, macar coronite folosind dalta. Daca ai matci tinere si poate unele au inceput ouatul ca la Cristi C. (fiind din aceeasi zona), este posibil sa fie pe terminate rezerva in ghem. Oricum sa tii cont si de consumul dat in literatura/luna/kg de albina, care este mic acum si ar trebui sa te linisteasca. Daca stii cam pe cata miere i-ai lasat (macar 6-7 kg), ar trebui ca luna asta sa le dai pace. Ce temp era cand i-ai verificat, pentru ca este posibil sa fi fost un ghem putin afanat ? Nu mereu, un ghem ridicat arata lipsa hrana.

Salut
ultima data cand am verificat aveau hrana destula...estimam eu ca pina la sf de februarie chiar inceput de martie...insa acum nu am verificat sa vad exact cat mai au.
Cert e ca le-am dat punga cu apifonda si au tabarat pe ea....bucatile au fost taiate mai groase...si sta podisorul putin ridicat...am pus eu niste anvelope vechi insa nu stiu daca sau lasat incat sa inchida ermetic...oricum la prima zi cu temperaturi peste 11 grade...as vrea sa-i verific pe toti si sa mai adaug rame celor cu nevoie urgenta...
ce ma derutat este ca ijn partea cu acel paravand nu sunt asa....si am si familii puternice si cativa roi care sunt jos....am saltat eu podisorul si atunci sau saltat cateva albine sa vada ce se intampla,pentru ca trosnise propolisul folosit la etansare.
In fine,acum sunt linistit...deocamdata....astept timp favorabil pt o mica verificare..insa trebuie sa fiu si acasa..sa nu fiu la serviciu.
de maine as fi liber dupa orele 15:30...deja incepe sa se raceasca dupa ora asta..poate saptamana viitoare..atunci pina la 13:30 as putea interveni... ;)
am insa o nelamurire.....sa fie cumva si din cauza galagiei?Am niste caini in curte care tot latra fie zi sau noapte...

Multumesc tuturor.numai bine.
Augustin78

Mesajde DoarEu » 10 Ian 2016, 22:00

Augustin78 scrie:sa mai adaug rame celor cu nevoie urgenta...

Daca ai rame cu miere, eu te-as sfatui sa le pui peste ghem(in cap) nedescapacite.Faci din niste resturi de lemn cateva "distantiere" de 3-4 cm(sa aiba rama loc...umerasul la rama normala e de 38mm) si le pui.
Sanatate!
Le:foto preluata de la nea Marin Lelea din Serbia(mmlm64)
Fişiere ataşate
untitled.JPG
Rama pusa in "cap"
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde gica.mosu » 10 Ian 2016, 22:05

...Augustineee, caini latra -ursu mergi :D ...va creste consumul,de la zgomot....(temperatura),va creste puiet... si :idea: ...pt viitor muta stupii s-au caini-sporG.M :!: :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde mellis » 10 Ian 2016, 22:16

Ai făcut o mare prostie daca ai pus turte groase si bate vântul pe lângă ele.
Daca nu ai verificat clar ca este închis podișorul peste tot nu e bine deloc.
Trebuia sa le încălzești si nivelezi cu sucitor înainte.
Sa nu mai spun de sigiliul de propolis ce l-ai rupt - ai văzut cum este propolisul la temp scăzută - beton.
Nu mai lipește ca vara..
Trebuie verificat !!!
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde DoarEu » 10 Ian 2016, 22:41

gica.mosu scrie:...Augustineee, caini latra -ursu mergi ...va creste consumul,de la zgomot....(temperatura),va creste puiet... si ...pt viitor muta stupii s-au caini-sporG.M

Asa este!!!
Cainii sunt buni in feb-martie cand o trebui stimulare :lol: :lol:
Pana atunci... :mrgreen:
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde Augustin78 » 10 Ian 2016, 23:40

mellis scrie:Ai făcut o mare prostie daca ai pus turte groase si bate vântul pe lângă ele.
Daca nu ai verificat clar ca este închis podișorul peste tot nu e bine deloc.
Trebuia sa le încălzești si nivelezi cu sucitor înainte.
Sa nu mai spun de sigiliul de propolis ce l-ai rupt - ai văzut cum este propolisul la temp scăzută - beton.
Nu mai lipește ca vara..
Trebuie verificat !!!
Sanatate

Salut.
Nu bate chiar vantul...am capac telescopic si acopera cumva diferenta dintre podisor si corp..nu stiu daca ma intelegi....am pus un sac din rafie sa acopere cumva ...voi merge maine sa verific si sa vedem ce si cum....

DoarEu scrie:
gica.mosu scrie:...Augustineee, caini latra -ursu mergi ...va creste consumul,de la zgomot....(temperatura),va creste puiet... si ...pt viitor muta stupii s-au caini-sporG.M

Asa este!!!
Cainii sunt buni in feb-martie cand o trebui stimulare :lol: :lol:
Pana atunci... :mrgreen:

sper ca maine/saptamana asta sa fie mai cald.....maine voi merge sa vad cum se prezinta.

Multumesc tuturor.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 11 Ian 2016, 18:33

Salut
astazi am tras o fuga la tara....m-am linistit...sunt ok...au hrana suficienta..nici nu au ajuns la coronitele de sus.....la doi am bagat cate o rama cu miere din depozit :D
La cei care am pus turtele nici nu sau apucat de ele...unuia i-am luat turta si i-am dat o rama cu miere.
Ma speriasem degeaba.....am vazut si albine moarte scoase la urdinis... intre 2 si 10 cel mai mult....ca or mai fi scos ele pina sa ajung eu,e altceva.
In fine....e totul ok
Am vazut si putin condens...dar e ok
Numai bine.
rsz_2016-01-11_153302.jpg

rsz_2016-01-11_153642.jpg
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 11 Ian 2016, 18:34

si...

rsz_2016-01-11_153647.jpg

rsz_2016-01-11_153652.jpg
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 17 Ian 2016, 21:30

Salut
vad ca de cateva zile avem iarna pe care nu am mai vazut-o din copilarie...ce vremuri....ce frumos era....Doamne....ce departe mi se pare ;)
maine sper sa ajung si eu la tara..pentru cateva poze de ansamblu...asta fiindca se poarta :)
Sanatate.
Augustin78

Mesajde Avram » 18 Ian 2016, 22:05

Augustin78 scrie:maine sper sa ajung si eu la tara..pentru cateva poze de ansamblu...asta fiindca se poarta :)

Augustin ... grije mare la poze .Grija mare la modul cum lucrezi cu stupul !Ce nu mi-a placut la ultimele poze...

ce cauta turta aia la aceasta data in stup ,cand tu iernezi familia pe 8 rame ? Ce ai lasat din toamna in acele rame de ai fost nevoit sa le dai turta in 11 ianuarie ?

cand montezi manerele la stupi ... grija mare la ce holzsuruburi folosesti ... daca sunt mai lungi(si la tine sunt ) decat grosimea peretilor te poti zgaria urat in ele .

cand cumperi ramele ...grija mare la calitatea lor ,ai in cuib rame de toate natiile.Cand le cumperi , scoate din pachet 1-2 rame casca ochii bine la ele ,studiaza-le , imbinarea trebuie sa fie cu strangere - sa nu ai joc ... la urma urmei sunt banii tai .

cand iernezi cu familia pe mijlocul urdinisului ...parerea mea , trebuia sa delimitezi stanga - dreapta cuibului cu doua diafragme etanse .

Augustin , sa nu ma injuri :D , asta am vazut in poze si asta am scris!

Hai cu urmatoarele poze ! Sa fii sanatos!
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Augustin78 » 19 Ian 2016, 00:33

Avram scrie:
Augustin ... grije mare la poze .Grija mare la modul cum lucrezi cu stupul !Ce nu mi-a placut la ultimele poze...

ce cauta turta aia la aceasta data in stup ,cand tu iernezi familia pe 8 rame ? Ce ai lasat din toamna in acele rame de ai fost nevoit sa le dai turta in 11 ianuarie ?

Salut. Nu e pe 8 rame...daca te uiti mai atent vei vedea diafragme"cele pe care nu e acel A"..Turta am pus-o sa fie,daca are nevoie se ocupa de ea,daca nu,NU.

cand montezi manerele la stupi ... grija mare la ce holzsuruburi folosesti ... daca sunt mai lungi(si la tine sunt ) decat grosimea peretilor te poti zgaria urat in ele .

Aici ai dreptate,insa atunci din alea am avut si au ramas asa...esti ager :D

cand cumperi ramele ...grija mare la calitatea lor ,ai in cuib rame de toate natiile.Cand le cumperi , scoate din pachet 1-2 rame casca ochii bine la ele ,studiaza-le , imbinarea trebuie sa fie cu strangere - sa nu ai joc ... la urma urmei sunt banii tai .

[b]Daca te referi la cele care se imbina..da...aici iar ai dreptate....nu e vina mea....ca nu respecta fabricantul cotele....am luat teapa :oops:
[/b]
cand iernezi cu familia pe mijlocul urdinisului ...parerea mea , trebuia sa delimitezi stanga - dreapta cuibului cu doua diafragme etanse .

[b]Au diafragme,sunt bagate in rame.
rsz_2014-09-02_131858.jpg
diafragma in rama fara folie

rsz_2014-09-02_192210.jpg
diafragma in rama cu folie

Augustin , sa nu ma injuri :D , asta am vazut in poze si asta am scris!

Multumesc,nu ma supar.gresesc ei cei cu experienta,dar noi incepatorii.

Hai cu urmatoarele poze ! Sa fii sanatos!

Asemenea si tie si familiei tale si familiilor de albine iernare uscata.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?