Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pozitionare ghem la aceasta data

Mesajde lucky5strike » 12 Ian 2016, 21:07

paul scrie:Un Gica (profesor in apicultura) spunea ca vara se stupareste, iarna se fac alte ... diverse lucruri ! ;)

Aia o faci cand esti suficient de bun apicultor si ti-ai facut treaba suficient de bine in toamna.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 12 Ian 2016, 21:11

lucky5strike scrie:
paul scrie:Un Gica (profesor in apicultura) spunea ca vara se stupareste, iarna se fac alte ... diverse lucruri ! ;)

Aia o faci cand esti suficient de bun apicultor si ti-ai facut treaba suficient de bine in toamna.

Eu zic ca Hive si-a facut-o. Cel putin ce se vede din poze ... ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 12 Ian 2016, 21:27

Pare o unitate mica. Ce te faci daca a dat in puiet?

Paradigma: sa arate asa dupa 1 februarie... iar ghemul sa apara oleaca mai lungit pe interval, daca tot s-a facut stramtorare.

Atunci nu mai trebuie turte.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 12 Ian 2016, 21:34

lucky5strike scrie:Pare o unitate mica. Ce te faci daca a dat in puiet?

Paradigma: sa arate asa dupa 1 februarie... iar ghemul sa apara oleaca mai lungit pe interval, daca tot s-a facut stramtorare.

Atunci nu mai trebuie turte.

Paradigma ... depinde la ce temperatura exterioara a facut pozele !
O sa te rog sa pozezi niste ghemuri la -10* C si ... mai vorbim ! :P
Intr-adevar, putin cam micute unitatile, dar ... cred ca n-o sa aiba probleme. Poate nu ai observat dar colegul Hive e din Salaj si pe acolo iernile nu-s chiar asa crunte .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 12 Ian 2016, 21:36

Da bre, am mai scris de trebsoara asta.

La -10 deja m-am conformat, expres pentru nea Bebe. :D

Hai tu cu ceva completari ... asa, pe la -20.

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde eno » 12 Ian 2016, 22:04

hive scrie: .La asa vreme se poate scutura o rama goala-inlocuita cu alta de la rezerva,si de ce nu facut o reorganizare a cuibului :idea: dar mare grija la cei care au puiet :shock: :!:

azi am umblat si io la roi ....si aveau si ceva puiet..la ce v-a referiti???
Folosesc fum numai in cazuri extreme !!!
eno

Mesajde gica.mosu » 12 Ian 2016, 23:05

Eno,esti mai nou pe forum...Intra pe pag pers a mea pag pers fila 7-8 si citeste atent(vezi cum fac eu)+ n pareri pro-contra....Si atentie...Cand au puiet si sunt temp de-5-20*....pa..., albina nu parasesti PUIETUL pt a se deplasa in spate(uita de dinamica ghemului)....acolo crapa pe puiet :mrgreen: Asa ca mai bine,in 2-3min rezolvi tb si-i pui ce ai (o turta s-au rama'ncap)decat sa-l gasesti tapan :idea: :shock:P.S cititi pe ac topic fila 4-7...Spor G.M....
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde eno » 13 Ian 2016, 11:07

gica.mosu scrie:Eno,esti mai nou pe forum...Intra pe pag pers a mea pag pers fila 7-8 si citeste atent(vezi cum fac eu)+ n pareri pro-contra....Si atentie...Cand au puiet si sunt temp de-5-20*....pa..., albina nu parasesti PUIETUL pt a se deplasa in spate(uita de dinamica ghemului)....acolo crapa pe puiet :mrgreen: Asa ca mai bine,in 2-3min rezolvi tb si-i pui ce ai (o turta s-au rama'ncap)decat sa-l gasesti tapan :idea: :shock:P.S cititi pe ac topic fila 4-7...Spor G.M....

Multumesc mult Nea Gica, ;)
Folosesc fum numai in cazuri extreme !!!
eno

Mesajde hive » 13 Ian 2016, 11:09

Pozele au fost facute la +6 C
hive

Mesajde FlorinPlopsoru » 14 Ian 2016, 13:00

gica.mosu scrie:Eno,esti mai nou pe forum...Intra pe pag pers a mea pag pers fila 7-8 si citeste atent(vezi cum fac eu)+ n pareri pro-contra....Si atentie...Cand au puiet si sunt temp de-5-20*....pa..., albina nu parasesti PUIETUL pt a se deplasa in spate(uita de dinamica ghemului)....acolo crapa pe puiet :mrgreen: Asa ca mai bine,in 2-3min rezolvi tb si-i pui ce ai (o turta s-au rama'ncap)decat sa-l gasesti tapan :idea: :shock:P.S cititi pe ac topic fila 4-7...Spor G.M....

Va salut cu respect!!! Am o mare problema!!! Detaliile sunt cam stufoase,va rog sa aveți răbdare! Unei prietene de familie i a murit bunicul acum trei ani si a lasat in urma 80 si ceva de stupi. Aceștia au ramas in grija fratelui ei,care nu avea experiența apicola. A facut doar niște cursuri. Ghinion sau nepricepere ( nu ca eu as fi mai breaz) acum mai are 16 ,pe care a decis sa ii aducă la mine,neavând posibilitatea sa ii mai îngrijească. De dragul lor am acceptat chiar daca nu sunt expert. Asta s a întâmplat inainte de Crăciun. Am explicat riscurile transportului dar am avut noroc si sunt vii... Mie mi a spus ca le a lasat f multă hrana.ieri,la o verificare am observat ca sunt in nr f mare pe spetezele ramelor si sunt f agresive. Am pus o turta si am închis la loc. Stupii sunt cu cat 1/2 si nu se pot demonta si sub podisor nu e loc sa pui cine stie ce si nici sa umblu in cuib nu imi permite temperatura. Întrebarea mea e următoarea: daca ii pun o rama cu miere in cap( am destule la depozit) si apoi etanșeizăm peste ea ar fi Ok? Si cum o pun,capacitate sau necapacita? Ce am pus eu sub podisor imi da maxim o săptămana răgaz! Menționez ca in aceeasi curte sunt si stupii mei ,dar la absolut niciunul nu am avut albina pe speteze sus,deci nu pun pe seama căldurii. Sau poate finii asta o cauza datorită catului care e deasupra si are saltea de paie? Lipsa de experiența ...
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde un OM » 14 Ian 2016, 13:35

Detaliati: stupii au catul de 1/2 deasupra cuibului Dadant si nu poate fi luat?
Albina ierneaza in ramele de cuib Dadant sau si pe ramele de 1/2 din magazie?
un OM

Mesajde Florin Dobre » 14 Ian 2016, 16:39

Pozitia ghemului azi...4-5 grade... :idea:
Fişiere ataşate
rsz_20160114_134206.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FlorinPlopsoru » 14 Ian 2016, 18:16

[quote="un OM"]Detaliati: stupii au catul de 1/2 deasupra cuibului Dadant si nu poate fi luat?
Sunt stupi de zece rame 1/1 Dadant care au caturi 1/2 fixate in balamale si nu se pot scoate. Ramele din cat sunt scoase iar peste cuib este podisor. Catul are pernițe de fan in ei. Ma gândeam daca pot pune in cat o rama cu miere in loc de turta apoi deasupra la rama sa etanșeizăm cu o păturica ceva...
FlorinPlopsoru

Mesajde gica.mosu » 14 Ian 2016, 22:42

...Florine,trece te rog in avatar o loalitate,pt ca sa poti primi niste info corecte....Daca e asa cum zici,vine frigul,solutiea =rama'ncap ca in poze(doar capacite :idea: ), cu mentiunea -folia sa fie cu,5-10 cm mai mica decat suprafata stupului-podisor... :idea: Mege foarte bini si apifonda apoi .... :!:
Fişiere ataşate
Tati048(1).jpg
Tati051.jpg
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde FlorinPlopsoru » 14 Ian 2016, 23:59

gica.mosu scrie:...Florine,trece te rog in avatar o loalitate,pt ca sa poti primi niste info corecte....Daca e asa cum zici,vine frigul,solutiea =rama'ncap ca in poze(doar capacite :idea: ), cu mentiunea -folia sa fie cu,5-10 cm mai mica decat suprafata stupului-podisor... :idea: Mege foarte bini si apifonda apoi .... :!:

Exact asta imi era intenția sa fac! Va multumesc mult pt timpul acordat! Deocamdată am pus un kg de Apifonda,care nu are nevoie sa fac ajustarea. Dar ma gândeam la o rama cu miere pt ca are o cantitate de hrana care mi ar permite sa intervin mai rar acolo( plus calitatea hranei) . Nu stiu cat le va ajunge acea Apifonda.... :( daca vremea imi va permite,voi pune acea rama cu miere! Localitatea: Plopsoru com Daia Jud Giurgiu. Va multumesc inca o data!,
FlorinPlopsoru

Mesajde varza » 15 Ian 2016, 20:44

Putina lumina s-ar putea face daca ai raspunde la urmatoarele:
1). In stupii decedati a mai fost miere?
2). Zici ca sunt multe albine sus pe rame....... unde sunt pozitionate cumva spre urdinis?
3). Stupii pe cate rame de albina erau ?
Ceva nu da bine ...... f multa miere ....... si ....... stupi morti inainte de craciun :( . Sanatate multa sa ai si sa ii treci bine iarna macar pe restu.
varza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE