Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce putem aplica de la canadieni?

Mesajde gaboreugen » 13 Ian 2016, 00:40

Interesant ca nimeni nu vorbeste de volumul de munca pentru obtinerea rezultatelor de ...acolo...dar ,ma rog ,asta e alta discutie....
Poate ai dreptate...ma voi abtine de la comentarii...nu vreau sa deranjez....visatorii! sau...pardon...apicultorii profesionisti....
gaboreugen

Mesajde lucky5strike » 13 Ian 2016, 00:43

Ei, in felul asta putem injgheba o discutie.

Da, este de munca. Si la ei si la noi. Ce ne doare e productivitatea. Pana scuturam noi 2-3 rame si le admiram, aia sufla un cat.

Si asta doare.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde balta » 13 Ian 2016, 00:57

gaboreugen scrie:Citesc topicuri si pagini intregi despre cat de marcati pe viata sunt unii colegi (de forum, nuu... de apicultura....ca nu prea au nici o treaba cu ea,cu apicultura) de DM si Dorin sau Dorian sau cum i-o fi chemand . E incredibil pt mine ce citesc!! Oameni care se lauda cu realizariile altora, galeti de sirop, matci nu stiu de care pu..a mea, ca ala e destept si altii prosti, ca el va face asa, ca el stie, ca el drege...etc. Dar in schimb despre ei si apicultura ce o practica si realizariile lor apicole reale....canci ! Zero ! Defapt nu au nici olegatura cu apicultura, vorbesc doar de dragul gargarei si contrelor pe forumuri!

Eee, nu te supara si tu... E iarna si o batem in cap pe langa soba. Trancanim, mai dam din taste... Doar cascam gura la albina capitalistilor. Mai sunt unii visatori care s-au departat de la calea dreapta a apiculturii stramosesti de la Stefan cel Mare si Sfant lasata, dar ii linistesc eu imediat cand le arat filmuletzu' cu ladoiul de la strabunicu Fane in care traiesc lejer cateva albine harnice. Confort bre, nu ingramadeala ca la aia...
balta

Mesajde BUNKA » 13 Ian 2016, 10:55

balta scrie:
gaboreugen scrie:Citesc topicuri si pagini intregi despre cat de marcati pe viata sunt unii colegi (de forum, nuu... de apicultura....ca nu prea au nici o treaba cu ea,cu apicultura) de DM si Dorin sau Dorian sau cum i-o fi chemand . E incredibil pt mine ce citesc!! Oameni care se lauda cu realizariile altora, galeti de sirop, matci nu stiu de care pu..a mea, ca ala e destept si altii prosti, ca el va face asa, ca el stie, ca el drege...etc. Dar in schimb despre ei si apicultura ce o practica si realizariile lor apicole reale....canci ! Zero ! Defapt nu au nici olegatura cu apicultura, vorbesc doar de dragul gargarei si contrelor pe forumuri!

Eee, nu te supara si tu... E iarna si o batem in cap pe langa soba. Trancanim, mai dam din taste... Doar cascam gura la albina capitalistilor. Mai sunt unii visatori care s-au departat de la calea dreapta a apiculturii stramosesti de la Stefan cel Mare si Sfant lasata, dar ii linistesc eu imediat cand le arat filmuletzu' cu ladoiul de la strabunicu Fane in care traiesc lejer cateva albine harnice. Confort bre, nu ingramadeala ca la aia...

Mi se pare mie sau o dai la caterinca... :) ...nea' Gabore pare cam incordat..
Mi-a placut asta cu ladoiu cu 3 gaze care stau lejer... :))))
Stiu unde bati Baltutza !
..... Gaborila...ia zi folosesti orizontali??
Cum sta albina...boierie nu ?
Da-i bataie cu pastoralu' fa performantza...macar tu, ca restu suntem varza !
Scuze colegului Varza... :)))
BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Ian 2016, 11:14

Hai sa te invat ceva...Gaborila...in primul rand faci misto de doi romani plecati acolo care stiu sa faca treaba altfel... "cum io fi chemand "...in al doilea rand esti violent in exprimare... matci de care " p..la ta nu a aflat inca "... eu zic ca daca stii bine sa faci ce faci cu albinele...tine-o inainte asa, ce nevoie ai macar sa citesti ceva...cu atat mai mult un forum...sau ai fi si tu un "Chilom de Romania" care pana una alta a luat multe din vest chiar daca "nu se potrivesc "...vezi Bobkat, iernare in hala, paletizare, paleti izolati iarna...etc.
Lasa-ne !!!!!
Meseriasu' lu' peste !!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Ian 2016, 11:52

Ia si hraneste-te cu ceva apicultura profi de Romania cu influiente vestice ...
Ia de aici si...mesteca !!!
htpps://youtu.be/FJM2Nv3Qs9w

...si nu mai carcoti..." p..la ta " ..de meltean...
a...si zi-mi si mie cate pavilioane iti trebuie pt 700 de stupi ??...ca atatia avea Chilom in 2011
Spor !!!
BUNKA

Mesajde jonny_it » 13 Ian 2016, 12:14

BUNKA scrie:Ia si hraneste-te cu ceva apicultura profi de Romania cu influiente vestice ...
Ia de aici si...mesteca !!!
htpps://youtu.be/FJM2Nv3Qs9w

...si nu mai carcoti..." p..la ta " ..de meltean...
a...si zi-mi si mie cate pavilioane iti trebuie pt 700 de stupi ??...ca atatia avea Chilom in 2011
Spor !!!

Nu merge link-ul.
jonny_it

Mesajde Neafiliatul » 13 Ian 2016, 13:07

Neafiliatul

Mesajde BUNKA » 13 Ian 2016, 13:19

Neafiliatul scrie:Aşa merge?

http://youtu.be/FJM2Nv3Qs9w

Mergeeee ...mersi colega...acu' ma chinuiam cu el!!
Ma..eu am treaba..deh..lemnele...mai trageti-l voi de maneca pe Gaborila cand o ia prin buruieni...se poate si la noi, avem pe cine "copia"...trebuie doar sa facem un plan pe care sa-l urmam...si, investitiile ar trebui facute pe miere deci lazi si albine in primul rand.
BUNKA

Mesajde gaboreugen » 13 Ian 2016, 13:32

Pt BUNKA;

Nu cred ca am jignit cei doi apicultori de...dincolo, cum spui tu ca am am facut. Faptul ca nu stiu exact numele lor ? Nu cred ca este obligatoriu sa-l stiu ! Vad ca pe aici pentru multi este obligatoriu sa-l stie! Am tot respectul pentru toti romanii plecati care muncesc, si in general pt toti oamenii care muncesc cu albinele.In categoria asta intri si tu ! Ai inteles gresit ce am scris. Nu stiu de ce te-ai simtit intepat! Ca poate sunt vreun Chilom sau mai stiu eu ce meserias ! Nici Chilom nu stiu cine este.
Apeletivele tale gen Gaborila, nea Gabore, meltean etc, denota (fara sa iti dai seama) dorinta ta de a epata, de a fi mai interesant, parerea mea, desi, nu vei reusi mai mult decat esti.
Cred cu tarie in continuare ca pentru multi, dar multi, peste 60% , apicultura este si va ramane limba chineza! :|
gaboreugen

Mesajde BUNKA » 13 Ian 2016, 14:46

Iei totul mult prea in serios...Gaborila e un alint...nu zic in sens peiorativ.
Uite poti sa-mi spui Bunkuletz...avand in vedere "marea stupina" pe care o "pastoresc"...nu ma supar !
Uite la video si vezi ce face Chilom...si sunt multi care paletizeaza inclusiv colegul Pupe care " are statuie ridicata " aici...spun de paletizare pt ca sunt voci care sustin ca nici asta nu e de noi.
Daca tu consideri ca epatez...e parerea ta si ti-o respect, totusi...in anumite privinte s-ar putea sa te inseli !!

Nu exista "barda razboiului" intre noi doi deci nu avem ce ingropa...e doar un schimb de pareri si idei..pe care eu il fac ...mai colorat! :))
Stii jocul ala...nu te supara frate ?? :)
BUNKA

Mesajde gaboreugen » 13 Ian 2016, 16:40

BUNKA scrie:....
Daca tu consideri ca epatez...e parerea ta si ti-o respect, totusi...in anumite privinte s-ar putea sa te inseli !!

Nu exista "barda razboiului" intre noi doi deci nu avem ce ingropa...e doar un schimb de pareri si idei..pe care eu il fac ...mai colorat! :))
Stii jocul ala...nu te supara frate ?? :)

BUNKA ! Ai dreptate,s-ar putea sa ma insel ! Foarte adevarat, pentru faptul ca ne cunoastem doar virtual, ai mare dreptate. E valabila si viceversa!
Iar partea cu supararea...Insa Doamne se ne ierti...bucurosi le-om duce toate.......nici nu incape discutie despre asa ceva din partea mea ! Nu ma supar, si departe gandul de mine de a supara pe cineva in mod voit !
gaboreugen

Mesajde BUNKA » 13 Ian 2016, 19:47

gaboreugen scrie:
BUNKA scrie:..... Gaborila...ia zi folosesti orizontali??
Cum sta albina...boierie nu ?
... :)))

Lucrez cu vertical,pat rece, 12 rame 1/1 Dadant cuib, caturi 1/2 11 rame.

Inteleg...
Cred ca te-am luat prea tare...imi cer scuze daca am fost deplasat dar mi-a parut ca esti prea vehement.
Oricum interesant e ca noi tot discutam aici ce si cum se poate implementa de afara in timp ce unii chiar au trecut de mult la fapte si nu au treaba cu scrisul...Aurelian Chilom e unul dintre ei.
BUNKA

Mesajde comi » 13 Ian 2016, 20:22

Si eu visez la asa ceva dar.....nu am:
Bani
Baza materiala
Baza melifera
Tehnologie
Cercetare
Investitii
Rase omologate
Subventii
Piata de desfacere a produselor apicole
Materiale apicole de calitate( nu 50-50 )
Informatie de ultima ora privind apicultura
Legislatie pusa in practica nu pe hartie si care sa favorizeze apicultorul
Impozitarea apiculturii
Si cred ca mai sunt .
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde gaboreugen » 13 Ian 2016, 20:57

Da, din pacate sunt multe lipsuri in si pt apicultura romaneasca, ...dar din fericire mai sunt si care reusesc in ciuda tuturor problemelor si lipsuriilor de care ai amintit, cu greu e adevarat, dar se poate! Depinde si ce iti doresti de la apicultura si viata in acelasi timp. Pana la urma nu vei ajunge sa ai nici mintea lui Becali (ca doar esti apicultor ,nu cioban) dar nici banii lui . :D
gaboreugen

Mesajde florinapi » 16 Ian 2016, 09:19

Pentru cine are inventarul necesar,metoda de facut roi este deosebita.Cu siguranta o sa o adopt.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR