Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: O Norvegie infricosatoare! Cinci copii rapiti de langa p

Mesajde irina » 13 Ian 2016, 16:05

E strigator la cer ce se intampla.....Cui folosesc libertatile oferite daca sufletele noastre si ale copiilor nostri sunt schingiuite?
irina

Mesajde cristi_vidican » 13 Ian 2016, 16:17

Norvegia are aprox 5 milioane persoane.
- 1 milion de copii (sub 18 ani)
- 70.000 sunt în custodia Barnevernet - adică 7% (Nicăieri în lume)
E un întreg sistem, de pe urma căruia profită foarte mulți.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 13 Ian 2016, 18:00

Pentru domnul Vidican!
Daca amandoi ne uitam la un tablou, eu privind din fata si dumneavoastra din spate vedem ceva diferit desi se spune ca privim acelas obiect! Totul depinde cum te pozitionezi.
Eu incerc sa atrag atentia ca in occident, in lumea civilizata, legea este facuta pentru a fi respectata, chiar daca aplicarea ei nu multumeste pe toata lumea. Acesta este unul din motivele pentru care ei au evoluat atat in ceea ce priveste economia cat si din punct de vedere al relatiilor interumane! Toti vorbesc ca nu sunt probe, ca acei copii au fost luati numai pe baza unor suspiciuni, ca a fost facut un abuz de autoritate dar imi este clar din ce in ce mai mult, ca majoritatea demersurilor jurnalistice au in spate influenta fundatiilor religioase cu scopul vadit de a promova un anume cult religios si de ai transforma pe parinti in martiri pe altarul credintei!
Nu am vazut nicaieri traducerea oficiala a textului de lege in baza caruia au fost luati copiii din mediul familial.Ma refer la traducerea reala nu cea facuta de Gadea. Astfel am fi putut sa ne inchipuim ce fapte au savarsit parintii si pentru care statul a decis luarea copiilor de langa parinti. Altfel ne dam cu parerea in mod subiectiv si nu facem decat sa ne certam pe lucruri care nu sunt reale.
Asa cum am spus si cu alta ocazie, imi indrept gandurile bune catre aceasta familie pentru a trece peste acest moment dureros al vietii. Dar daca Dumnezeu are un plan cu ei, ce rostare are sa ne straduim cu totii sa impiedicam vrerea Lui?
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 13 Ian 2016, 19:03

Pentru shrek și dogvet,
fără domnul pastor, că aici suntem oameni și apicultori ....
vă rog insistent, dacă vă interesează cu adevărat cazul, sau vorbim doar ca să contrazicem și să ne poziționăm de cealaltă parte, să urmăriți cu răbdare filmul pus mai sus, cel în care avocatul din Norvegia explică, din punctul lui de vede, cum stau lucrurile.
Se vede de la o poștă abuzurile și NERESPECTAREA legii de către Barnevernet.
Oamenii aceia știau în ce țară trăiesc și cunoșteau legile.
Barnevernetul nu cunoaște legile și le încalcă flagrant.
Acolo sunt oameni care fac abuzuri. Împotriva lor luptăm.
Că s-a potrivit ca acea familie să fie penticostală. Noi, evanghelicii, ne unim forțele și facem tot ce putem să schimbăm ceva acolo.
De demersurile noastre vor beneficia și familiile de ortodocși care sunt în aceeași situație, aceleași abuzuri și nimeni nu-i apără.

Veți vedea că lucrurile se vor schimba acolo. Adică să respecte Drepturile omului, care sunt călcate flagrant.
Unul dintre motivele pentru care Norvegia nu vrea în UE este și pt că nu vrea să poată fi controlată acolo unde nu vrea. Și se vede clar de ce nu vrea.
cristi_vidican

Mesajde Mircea_63 » 13 Ian 2016, 21:14

Am pomenit aseara de vrajitoarele din Salem. Acum am timp sa detaliez:
sa vedeti ce frumos va fi cand veti constata ca toata lumea are dreptate. Astfel, familia Bodnariu (parintii) sunt nevinovati, barnevernet insa a luat o decizie justa bazata pe declaratiile fetelor. :shock:

In Salem 200 de oameni au fost acuzati, 20 spanzurati, totul plecand de la declaratiile initiale a doua fetite isterice, mai degraba paranoice si declansatoare a unui val de isterie in masa. O uriasa nebunie colectiva din care s-au trezit dupa doi ani, douazezci de morti, vieti distruse si o comunitate coplesita de rusine.
Este doar o ipoteza personala...
Am intalnit situatii in care copii din Romania si-au amenintat parintii pentru chestiuni minore ca ii reclama la "protectia copilului". :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 13 Ian 2016, 22:09

Mircea_63 scrie:Am intalnit situatii in care copii din Romania si-au amenintat parintii pentru chestiuni minore ca ii reclama la "protectia copilului".

Am avut cu fiu-meu de 10 ani o discutie mai rastita referitoare la niste rezultate scolare ...
Printre altele l-am amenintat cu confiscarea iphone-ului si a laptop-ului pana la indreptarea rezultatelor, lucru pe care l-am si pus in practica pentru o perioada ...
El,(baiatul lui tata ... ;) ) imi da o replica ... dar tu de drepturile copilului n-ai auzit ? Nu , am raspuns eu (cinic). Pai, zice el, as putea sa te reclam la protectia copilului ca-mi ingradesti din drepturi si ... atunci sa te vad ! :) Baietas, i-am spus, pot sa-mi asum o eventuala reclamatie, ma descurc, in cel mai prost caz platesc o amenda, nu-ti imagina ca ma iau astia la puscarie pentru atata lucru, dar, in contrapartida tu iti faci bagajelul si te duci la ... protectia copilului. Eu declar ca nu-s capabil sa-ti respect drepturile, cer decaderea din statutul de parinte si tu ai sa mergi la ... orfelinat sau la casa unui asistent social care exercita profesia asta pentru un salariu minim ! Vazand ca si maica-sa imi tine hangul a conchis mai mult decat amarat ... o mare porcarie treaba asta cu drepturile copilului ! :lol:
Si ... s-o lecuit baiatul tatii de ... amenintari ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 13 Ian 2016, 22:21

Ce ma mai amuza asta... i-ai luat telefon la varsta atat de frageda... si acum te afli nemultumit de rezultate .

Cel mai natural lucru pe pamant e ca unui copilul sa-i fuga ochii dupa joc si jucarii, dupa "drepturi", na! :lol:

Of-of, mai-mai... oarba dragoste parinteasca... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 13 Ian 2016, 22:24

lucky5strike scrie:Ce ma amuza ca... i-ai luat telefon la varsta atat de frageda, si esti nemultumit de rezultate . Copilului ii fug ochii dupa joc si jucarii, e natural. :lol:

Of-of, mai-mai... oarba dragoste parinteasca... :lol:

Eeei, stai ca nu-i asa !
Rezultate are spre foarte bune, la mate (unde-n alta parte ... :lol: ) o mai scranteste . Per ansamblu ... sunt multumit. Ideea era sa tin capastrul cat mai strans deoarece dadea semne de relaxare ... :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 13 Ian 2016, 22:26

Matematica este, inca, masura performantei scolare a unui copil. Fii atent si la "evaluatoare" cum isi face treaba.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 13 Ian 2016, 22:35

Si ... s-o lecuit baiatul tatii de ... amenintari ! :lol:[/quote]
Asa crezi tu! Imagineaza-te peste 25-30 ani, cand nevoile sau dorintele tale ar putea depinde de fiul tau ( de exemplu ii vinzi casa cu clauza sau contract de intretinere), iar la solicitarea ta legitima de a fi vizitat mai des, ca altfel reziliezi contractul , el sa-ti spuna ca daca nu iti convine te duce la un azil? De fiecare data cand il pedepsesti, gandeste si la asta!
Shrek

Mesajde paul » 13 Ian 2016, 23:04

Shrek scrie:Si ... s-o lecuit baiatul tatii de ... amenintari ! :lol:

Asa crezi tu! Imagineaza-te peste 25-30 ani, cand nevoile sau dorintele tale ar putea depinde de fiul tau ( de exemplu ii vinzi casa cu clauza sau contract de intretinere), iar la solicitarea ta legitima de a fi vizitat mai des, ca altfel reziliezi contractul , el sa-ti spuna ca daca nu iti convine te duce la un azil? De fiecare data cand il pedepsesti, gandeste si la asta!
[/quote]
Depinde cum functioneaza fiecare ...
In mod normal peste 25-30 de ani se presupune ca va ajunge la o maturitate care-i va permite sa inteleaga actiunile sau inactiunile mele prin care l-am educat si prin care am incercat sa-l formez ca OM ! Scopul scuza mijloacele in domeniul asta ! Daca va considera altfel, inseamna ca eu am esuat in ceea ce-l priveste !
Cand ofer ceva nu-mi conditionez gestul de nici o clauza. Nu astept nici macar ... recunostinta !
In ceea ce priveste relatiile dintre copii si parinti, consider ca fiii n-au nici o obligatie fata de parinti si parintii au toate obligatiile fata de fii. Am vazut multe cazuri cand parinti egoisti au sacrificat viitorul copiilor lor doar pentru a-si trai ei confortabil (poate doar mental) ultimii ani din viata,lucru cu care n-am sa fiu de acord niciodata ! Fiecare trebuie sa-si traiasca propria experienta a vietii !!!
In concluzie, n-o sa am pretentie la fiul meu nici macar sa ma viziteze. Daca o sa considere normal sa faca gestul ... e-n regula. Daca nu ... e dreptul lui ! :lol:
paul

Mesajde Mircea_63 » 13 Ian 2016, 23:26

Paul, n-as vrea sa duc in offtopic, insa amintesc ca prin zona asta circula o vorba:
"Cand logodesti, sa bolnavesti. Cand insori, sa mori." cam asa cumva. Adicatelea... odata vazut copilul mare si cu sacii in caruta, ai batrani ar trebui sa ii lase absolut totul si apoi sa lase... lingura.

Tot pe principii asemanatoare se pare ca ritmul e de trei generatii care trag si aduna, apoi apare a patra care face totul praf. Ca parere personala, consider ca il ajuti cat poti, dar asta nu inseamna sa-ti pui streangul.
Cunosc mosi ******, care abia isi trag besinile si stau cu fundul pe o avere care se depreciaza degeaba, cand ar putea sa isi tina ce ii este necesar, iar restul sa dea de pe acum urmasilor carora oricum tot lor le va ramane. Vad pamanturi si case nefolosite, doar pentru ca mos Basina nu vrea altfel, desi in veci nu le va mai folosi, iar nepotul sau nepotii trag destul de greu in studentie. "Cat io traiesc, nu se vinde nimic"...
Dar mai stiu (am stiut, ca a murit) un om care dupa ce a semnat... din seara acelei zile n-a mai pus piciorul in propria casa.

Astea insa ar fi alte subiecte. Habar n-am ce au facut acesti Bodnari, dar nu cred ca au fost mai rai cu copii decat am fost eu cu al meu. Si n-as fi putut accepta ideea ca mi-l ia cineva sau ca ar avea macar acest drept. In general nu m-am considerat un tata rau. Bun? Pe cat m-am priceput...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vasilefi » 14 Ian 2016, 10:44

Paul eu as fi in stare sa fac un pariu cu Shrek, dupa 25 de ani (cand o sa ai si nepoti) sa ii aduci copilului tau aminte de aceasta conversatie sa vedem ce spune: tata ai avut dreptate (am castigat eu pariul) sau "tata mai bine era cu Iphonul si la azil cu tine (atunci castiga Shrek si iti promit ca te voi vizita eu cel putin de doua ori pe an) :lol:
vasilefi

Mesajde Shrek » 14 Ian 2016, 17:17

vasilefi scrie:Paul eu as fi in stare sa fac un pariu cu Shrek, dupa 25 de ani (cand o sa ai si nepoti) sa ii aduci copilului tau aminte de aceasta conversatie sa vedem ce spune: tata ai avut dreptate (am castigat eu pariul) sau "tata mai bine era cu Iphonul si la azil cu tine (atunci castiga Shrek si iti promit ca te voi vizita eu cel putin de doua ori pe an) :lol:

Ma prind si eu cu pariul! Peste 25-30 de ani am sa-l caut pe Paul sa-mi spuna cum este! Sper sa nu fiu nevoit sa-l bantui!
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 14 Ian 2016, 19:17

dogvet scrie:Cristi Vidican ,m-am adresat dumitale cu titulatura pe care o ai in viata de zi cu zi,e o forma de respect din partea mea.Revenind la subiect,e vorba de cetateni apartinind unei tari suverane pe planeta asta,adica cetateni norvegieni intr-o tara numita Norvegia,numai tatal este roman si prin acordarea cetateniei,norvegian.Nu te da dupa salcie ca nu pricepi,asta e realitatea.Initial,d-nul Bodnariu a fost ortodox,cind a vazut ca s-ar putea trai mai misto si mai usor in alta parte pe romaneste a dat-o dracu' si de religie si de patrie si a sters'o rapiduletu' in alta parte.Daca nu pateau tarasenia asta nu auzeai o vorbulita din partea nimanui,iar Norvegia raminea in continuare data cu miere.Noi evanghelicii-spui d-ta,iti dai seama ca intri pe teren minat?Miile de copii orfani din Romania,bolnavi de toate bolile,copii de dinainte de Revolutie uitati in orfelinate,educatia discretionara a copiilor nostri,introducerea religiei de orice fel care cretinizeaza sufletul copiilor la virste fragede nu-ti spun nimic????Trebuie neaparat sa casti ochiii la unii care au plecat de la bine la foarte bine,s-au dus cu obiceiurile din Romania acolo si acum nu mai tine figura.Prozelitii intotdeauna trebuie sprijiniti.Bineinteles ca o sa studiezi vreun psalm si o sa o dai inapoi ,e normal asta iti e meseria,dar eu sint democrat si iti accept opinia desi imi pare eronata.

dogvet,
la cum puneți problema, nu am ce să vă răspund.
A discuta despre religie, despre denominații religioase înseamnă a nu ajunge nicăieri. Și mereu deviem aici.
O întrebare: ați urmărit filmul indicat mai sus?
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 14 Ian 2016, 19:36

cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE