Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cati stupi sunt in tara?

Mesajde Ioan Guist » 15 Ian 2016, 00:20

Bai prietene ! Vezi ca-mi ies din pepeni cu tine !!

Faptul ca fica si nepotul meu au dus la capat proiectele sub indrumarea mea,nu se cheama ca sunt posesor de proiect.
Dupa ce ca esti dezinformat mai esti si nesimntit sadea.
Pune mana si citeste, aduna argumente si apoi te apuci sa sustii cu coltii ranjiti pe forum.

Sti ceva ? ia mai stai si in ...convingerile tale !

ps.Daca inca o data mai vi cu atac la persona , schimbam foaia.
ps2 Cat despre cioban-ul peiorativ , scrasnit de tine , afla cu nu ai nimerit-o.Nu se lipeste nicidecum.Pentru mine nu este decat un plus de imagine.Multumesc.
Ultima oară modificat de Ioan Guist pe 15 Ian 2016, 00:22, modificat 1 dată în total.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 00:21

Mai fratilor, persoanele de fata se exclud de la comentarii, e regula dialogului de bun simt.

Toata lumea are dreptul la un proiect. Chiar si doua. Daca iubiti albinele, incetati cu chestile astea. Ma mir unde naibi s-a ajuns... si de la ce...

Important ca familiile alea sa nu piara de paduchi toamna/ foame iarna... ci de munca vara, sau poate nici atunci.

Sa se faca treaba cu ele. :idea:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 15 Ian 2016, 00:22

Marius Adrian scrie:Am observat ca multi apicultori au ceva impotriva altor apicultori care au accest fonduri.

Problema e aceasta: unii și-au făcut stupină pe 112, vin cu ei la FS sau mai știu eu ce cules și de multe ori uită de stupi ...
Stupi rămân și aglomerează pe cei de pe vatră.
Îi întrebi la 15 septembrie câte tratamente au făcut contra varroa și-ți spun: săptămâna viitoare fac primul! :o
Scot mierea la sânge și lasă stupii flămânzi să dea atacul celorlalte stupine din sat.
Despre asta vorbim. N-am nimic cu cel descurcăreț care a pus mâna pe bani. Să fie sănătos și să-i meargă bine.
Am cu cel care nu respectă niște reguli de bun simț.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 15 Ian 2016, 00:30

Discutia pe subiect este ca exista persoane in tara ce au luat banii fara sa stie cate picioare are albina.Si mai mult nu stie nici in ziua de azi.
Ca sunt persoane pregatite sau nu , ce au accesat fosnduri europene si se lupta sa le duca la capat este perfect adevarat.
Sa nu ne ascundem insa dupa gard.Sunt fraude si in apicultura.
Despre asta e vorba.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 15 Ian 2016, 00:35

Marius Adrian scrie:Si pentru linistea ta ,eu fac apicultura ca hobby. Am 53 de stupi (26 ai mei) de care ingrijesc. Eu am accesat 121(daca sti cu ce se mananca). Adica,si contributie proprie . Ferma mea nu are legatura cu apicultura.

Ei ...bravo ! Dupa cum am zis. Apicultor de hoby, de hoby si informatia din breasla , de hoby si argumentarea, de hoby si abordarea si bineinteles de hoby si educatia.
Bravo cu... 121.
Nu uita de turte.Vezi de ceapa si usturoi.Prazul dupa 1 februarie. :lol:
Ioan Guist

Mesajde State » 15 Ian 2016, 00:40

cristi_vidican scrie:
Marius Adrian scrie:Am observat ca multi apicultori au ceva impotriva altor apicultori care au accest fonduri.

Problema e aceasta: unii și-au făcut stupină pe 112, vin cu ei la FS sau mai știu eu ce cules și de multe ori uită de stupi ...
Stupi rămân și aglomerează pe cei de pe vatră.
Îi întrebi la 15 septembrie câte tratamente au făcut contra varroa și-ți spun: săptămâna viitoare fac primul! :o
Scot mierea la sânge și lasă stupii flămânzi să dea atacul celorlalte stupine din sat..

Lasa ca sunt si FARA fonduri, in aceeasi situatie. Nu ma incalzeste cu nimic si nici nu ma afecteaza daca are sau nu fonduri.
Stupari cu parul alb iti aseaza pavilionul exact cat sa nu poti deschide portiera sa cobori din masina.
Despre ce vorbim?
Eu vad partea buna: au nevoie de rame, utilaje, echipamente, etc. Toate astea inseamna niste bani care se invart.
Cu cat mai multa albina, cu atat mai bine.
Unul care ieri si-a luat albine si maine pleaca in pastoral, nu o sa reprezinte NICIODATA concurenta. N-are cum! 3 rame de albina=0.
Iar zic, sunt si stupari cu parul alb care la salcam au 5-6 rame cu albina. Eu cred ca exista o balanta. Indiferent de numarul cutiilor, albina e benefica. Asa vad lucrurile. Nu baza melifera reprezinta o problema, ci proasta organizare a noastra. Sunt zone foarte multe neacoperite din lipsa de...logistica, in schimb ce in alte parti sunt 300 de stupi pe 10ha.
Mai e si partea neagra, cand toate se vor cerne de la sine, adica boale, antibiotice administrate prost, siropeanu' in miere s.a.m.d
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Marius Adrian » 15 Ian 2016, 01:06

Ai pus punctul pe i ,domnule State.
Marius Adrian

Mesajde ionel07196555 » 17 Ian 2016, 13:03

State scrie:Stupari cu parul alb iti aseaza pavilionul exact cat sa nu poti deschide portiera sa cobori din masina.
Despre ce vorbim?
Sunt zone foarte multe neacoperite din lipsa de...logistica, in schimb ce in alte parti sunt 300 de stupi pe 10ha.
Mai e si partea neagra, cand toate se vor cerne de la sine, adica boale, antibiotice administrate p***t, siropeanu' in miere s.a.m.d

Sa vezi pe 5,6 Ha 550 de stupi .
Sa vezi la 400 ce logistica aveau dar fara o galeata cu apa la ei cit a tinut rapita si salcimu
Aceasi locatie salcim + rapita acelas an 800 de stupi pe 200 ha rapita ,600 ce logistica avea si de la ce distanta au venit.
e de plins si se laudau ca ce stiu eu ca ei [uni] fac apicultura de 40.........Ani.
SA pun si niste ...FOTO ... au crotali pe ei ?
ionel07196555

Mesajde State » 17 Ian 2016, 15:48

La asta m-am referit si eu cand am spus "stupari cu parul alb". Din pacate exista si categoria asta.
Anul trecut treceam pe langa un nene intr-o padure pana ajungeam la stupii mei. L-am salutat prima oara, cand mergeam in sat dupa una-alta. Vroiam sa-l intreb daca are nevoie de ceva sa-i iau. Se uita lung si n-a schitat niciun gest. L-am salutat si a doua zi. El nimic. A treia oara s-a intors cu spatele cand a vazut ca ma apropi de el.
Acum il cunosc, stiu cine e. Un hidos libidinos care considera ca oricine are stupii in preajma lui ii este dusman. Distanta intre mine si el era de 1km. Intre noi mai erau 2 apicultori, unul cu pavilion, altul cu varsati.
Asta a fost singurul tampit pe care l-am intanlit pana acum. In rest numai oameni de treaba.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde lucky5strike » 17 Ian 2016, 23:35

Coleg, amplasat cu vreo 160 de familii, dupa culesul de floarea soarelui, la el pe vatra. La 300m de el, in 2-3 zile, se trezeste cu alt apicultor cu stupina de dimensiuni similare. Proteste, contre certuri... etc.

Doua saptamani cat s-au invecinat, au tinut-o familiile alea in furtisag lent. Vizitatorul a luat-o din loc, ca la ambii se impuneau desfiintari/unificari.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Adi Hodis » 17 Ian 2016, 23:42

lucky5strike scrie:Coleg, amplasat cu vreo 160 de familii, dupa culesul de floarea soarelui, la el pe vatra. La 300m de el, in 2-3 zile, se trezeste cu alt apicultor cu stupina de dimensiuni similare. Proteste, contre certuri... etc.

Doua saptamani cat s-au invecinat, au tinut-o familiile alea in furtisag lent. Vizitatorul a luat-o din loc, ca la ambii se impuneau desfiintari/unificari.

L-au desteptat ... albinele. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Statistici

Mesajde thomas » 24 Ian 2017, 22:28

In 2015 Romania a fost primul producator de miere din Europa cu peste 35000t. Locul 2 Spania, locul 3 Ungaria.
In 2016 cica in primul trimestru s-a depasit sezonul 2015, dup-aia a fost jale.
Stau si ma intreb cine a raportat catre EU aceste lucruri, daca e adevarat si daca suntem pe primul loc, macar anul trecut, insemna ca apicultura infloreste la noi. Ori avem flora prea multa, ori stupari prea putini. Dar inclin sa cred ca e invers. Stupi multi si flora putina.
Si oare cat la % din mierea de anul trecut a fost produsa in Romania?!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Hunbee » 25 Ian 2017, 09:13

Am o vaga banuiala ca mierea care vine din china/ucraina este cupajata cu a noastra si exportata sau vanduta la noi drept miere romaneasca.
Tot asa si mierea din ucraina poate fi amestecat cu miere ieftina din asia si vanduta mai departe ca miere autohtona.
Are cineva interesul sa traseze miere? Sigur ca nu.
Si aici iarasi, a x-a oara, amintesc rolul asociatiilor/organizatiilor care ar trebui sa sesizeze autoritatile despre aceste posibile infractiuni.
"Pasarea malai viseaza"
Hunbee

Mesajde kovacslg » 25 Ian 2017, 10:27

Dupa atatia ani de PNA mai poti recunoaste ca nu producem miere?
Poti recunoaste, ca defapt nu avem 1.4 milioane de familii de albine? Sau ca, din ce avem multe sunt familii de expozitie /reproductie si nu de cules?

La UE, aceeasi oameni, vor prezenta aceeasi cifre, care ne situaza pe primele locuri ca nr de familii si productie de miere.
Ne prezinta ca fiind o tara cu apicultura care produce, e dezvoltata, performanta, utilata, justificand finantarile primite.
Orice alta raportare ar fi o recunoastere a cifrelor nereale transmise in anii anteriori, a faptului ca din finantari prost administrate, s-au putut cumpara masini / case, si o alta parte din finantari au ajuns in supraprofiturile unor firme si pfa uri si nu la apicultori.
kovacslg

Mesajde mellis » 25 Ian 2017, 10:50

sunt mai multe directii..
- proiectele noi mai ales trebuiesc sa declare ce si cat vand..
- granitele cu tari non UE unde intra de peste tot fara probleme mierea..
- legile permisive..
- cei ce declara sunt tot cei cu ""scoala statisticilor""..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde daffid mihailov » 17 Ian 2018, 21:14

Se pare ca pe la 1928 se pricepeau mai bine la numărat. Oare aveau Anarz și coduri numere plăcute?

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/ziua- ... 48856.html
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE