Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Dezvoltare personală și omul bogat

Mesajde vevidadra » 13 Ian 2016, 14:00

Salutare !

Cred că este binevenit acest topic ( după părerea mea foarte important în activitatea de apicultură și îndiosebi pentru cei care trăiesc din această ramură ) în care vom dezbate subiecte despre atitudine, timp, bani.....etc.

Am să încep cu John C. Maxwell - Începe să gîndești
Autorul răspunde la întrebarea de ce unii oameni se bucură de succes în viață, iar alții nu : oamenii de succes gândesc cu totul diferit decât semenii lor care nu reușesc niciodată în viață.

1. Totul începe cu un gând.
Viața este plămădită din gândurile pe care oamenii le nutresc în fiecare zi. - RALPH WALDO EMERSON

2. Gândurile ne determină personalitatea. Iar personalitatea ne determină acțiunile.
Acțiunile oamenilor sunt reprezentările ideale ale gândurilor lor. - JOHN LOCKE

3. Gândurile ne determină destinul. Iar destinul ne determină moștenirea.
Te afli astăzi acolo unde te-au îndrumat gândurile.
Iar mâine te vei afla acolo unde te vor purta gâdurile. JAMES ALLEN

4. Oamenii care ating culmea succesului gândesc cu totul diferit decât semenii lor.
Nimic nu pune stavilă reușitei în viață decât o gândire îngustă; nimic nu extinde mai mult granițele posibilităților decât o gândire de nimeni încătușată. - WILLIAM ARTHUR WARD.

5. Ne putem schimba modul de a gândi.
Tot ce este adevărat... vrednic de cinste... drept... curat...vrednic de iubit... vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească. Gîndiți-vă la aceste lucruri ! -- APOSTOLUL PAVEL

Sper să-mi înțelegeți mesajul și să va fie cu folos !

Nu contează dacă sunteți oameni de afaceri, profesori, părinți, oameni de știință, preoți sau directori de companii. Veți avea numai de cîștigat dacă vă veți lăsa conduși în viață de o gândire pozitivă. Veți reuși să vă împliniți toate visurile.
vevidadra

Re: Dezvoltare personală și omul bogat

Mesajde vevidadra » 14 Ian 2016, 13:31

Salutare !

Oricine se poate gândi să schimbe lumea, dar nimeni nu se gândește să-și schimbe propria personalitate. - LEV TOLSTOI

Succesul este rezultatul gândirii pozitive, devenite o obișnuință, un stil de viață. Ea este un izvor nesecat de gânduri optimiste, o armată imbatabilă de idei care te pot ajuta să realizezi tot ce-ți dorești.
O schimbare radicală în modul de a gândi vă poate ajuta să treceți de la simpla supravețuire sau existență la evoluția reală. 95% din cheia succesului este să știți cu precizie ce-ți dorești și să plătești prețul aferent.
- Oamenii care nu obțin succesul în viață își concentrează gândurile asupra mijloacelor de supravețuire.
- Oamenii obișnuiți își concentrează gândurile asupra mijloacelor de trai.
- Oamenii de succes își concentrează gândurile asupra evoluției.

Autorul cărții enumără 11 pași pe care trebuie să-i urmăm pentru a deține componentele procesului de gândire :

- Trebuie să înțelegeți ănțelepciunea gîndirii de ansamblu.
- Trebuie să descătușați puterea gândirii bazate pe concentrare.
- Trebuie să descoperiți bucuria gândirii creative.
- Trebuie să recunoașteți importanța gândirii realiste.
- Trebuie să exploatați puterea gândirii strategice.
- Trebuie să simțiți energia gîndirii bazate pe un orizont plin de posibilități.
- Trebuie să învățați lecțiile gândirii reflexive.
- Trebuie să puneți sub semnul întrebării gândirea unanimă.
- Trebuie să încurajați gândirea bazată pe colaborare.
- Trebuie să simțiți din plin satisfacțiile gândirii altruiste.
- Trebuie să vă înfruptați din beneficiile gândirii bazate pe un scop bine definit.
vevidadra

Mesajde Mircea_63 » 14 Ian 2016, 14:19

Vevi, un mic paradox. Oamenii facuti sa aiba succes, nu isi pierd timpul cu astfel de teorii. Un fel de: cine vrea face, cine nu vrea, gaseste scuze si alte ocupatii.

Unii se straduiesc sa reinventeze roata si sa o vanda naivilor ca pe ceva nou si nemaiintalnit.
"Gandul determina vorba, vorba determina fapta, fapta determina obiceiul, obiceiul determina caracterul." Chestia asta e veche de niste mii de ani, cred ca prima data a aparut prin Tora, dar nu vreau sa gresesc.

Maxwell, Napoleon Nustiucum si alti facatori de bani pe spinarea neputinciosilor, le dau lectii si le vand astfel de "roti.", in realitate ei fiind cei care fac paralele.

Esti convins ca de bani ai nevoie? Nu contest, banii rezolva foarte multe lucruri, dar nu sunt un scop, ci doar un mijloc nu intotdeauna necesar. In realitate ai nevoie de fericire, dar cum asta e ca banii, adica niciodata nu-ti ajunge, mai degraba ai nevoie de liniste si armonie.
Importanta e dragostea in familie. Mai e o vorba: decat cu prostul la castig, mai bine cu desteptul la paguba.
Exista familii (oameni) astfel setate, incat fara bani nu se inteleg. Pe de alta parte, mai e o alta vorba: Cainele cand se ingrasa, turba. Oameni care la greutati isi fac viata amara reciproc, iar la bine...turba.
Cum e cu turbarea asta, ca sa fiu mai limpede. De prea bun trai, dumnealui sau dumneaei vor mai mult, vor altceva. Am vazut multe cupluri despartite cand te asteptai mai putin. Te si intrebi: ce naiba le lipsea? Dar si copii care de trai prea bun si-au ratat viitorul. Culmea, bietii copilasi erau si nemultumiti de traiul avut. Habar n-aveau ce-s alea greutati.

Ce-i trebuie cu adevarat omului? Daca iti spun ca ii trebuie credinta vei crede ca sunt un habotnic religios. :(
Percepem credinta ca fiind totuna cu religia.
Daca tu crezi ca esti bogat, atunci esti bogat. Daca tu crezi ca esti fericit, atunci esti fericit.

Doar sa nu uiti ca mandrului ii sta D-zeu in cale. Astfel ca exista si niste credinte care sunt exact pe dos:
Daca tu crezi ca esti fara de pacat, atunci esti pacatos. Daca tu crezi ca esti destept, atunci esti prost.

In filosofia Taoista exista un precept. Oamenii isi cauta "Calea". Iata ce spune taoismul:
Daca tu crezi ca aceasta este "calea", atunci aceasta nu este "calea". :lol: Ai zice ca sunt tampiti, nu-i asa? Pe romaneste insa, poti traduce astfel: daca vrei sa faci, fa. Vorba multa saracia omului.
Si mai au taoistii astia un concept simpatic. Se scrie cam asa Wei-wu-wei... inseamna "fa nefacand". Iarasi par tampiti. Cum dom`le sa fac sau sa nu fac?
Vrei -de exemplu bani din albine. Daca pleci cu gandul la bani... dai chix cu albinele. Romanii zic ca daca te uiti din cate foi e placinta, nu o mai mananci. Fa bani fara sa te gandesti la bani. Bani sunt ca o femeie: cu cat esti mai in limba dupa ea, amabil, curtenitor etc, cu atat nu o interesezi. Asta nu inseamna ca o vei cuceri purtandu-te ca un badaran. Mai ramane la mijloc masura.

Ca sa intelegi ce vreau sa spun prin masura, iti amintesc ca cei mai multi bani au pierdut cei care vroiau sa faca bani cu orice pret. Astfel iti amintesc de Caritas, FNI si jocurile de noroc.

De la `63 (modestul :lol: ) citire: fii tu bun in ceea ce faci si banii nu vor intarzia sa vina. La urma urmei banii nu sunt un scop, ci doar UNUL dintre mijloace.

Sa fii fericit! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vevidadra » 14 Ian 2016, 18:44

Salutare !
Mircea mulțumesc pentru postare !

Cu vre-o 10 ani în urmă am citit cărți de dezvoltare personală. Nu m-a îndrumat nimeni să fac asta, singur am simțit nevoia și o mai simt și acum. De ce ? Ca să pot înțelege niște lucruri de care nu se vorbește în instituțiile de învățământ sau se pomenește rar și superficial. Ele ne învață ce să gândim, nu cum să gândim.

Am cunoștințe și rude care sînt oameni de succes și care mai devreme sau mai tîrziu au trecut prin studierea teoriilor de care scriu.
Apropo, cărțile de dezvoltare personală descriu foarte bine noțiunea de om bogat și ce rol adevărat îl au banii în viața omului. Și e bine de studiat ca să nu se ajungă
în situația familiilor setate de care ai scris. Iar dacă omul știe ce-și dorește de la viață nu mai chinue un suflet de alăturea.

Sincer vă scriu că anume cărțile de dezvoltare personală au avut pentru mine pînă acum cea mai pozitivă influiență. Din ele am aflat că omul are nevoie de o întreținere echilibrată a corpului, mintei și sufletului. Și nici decum unul nu este mai important decît altul. Știu ce vreau de la viață. Am învățat cum să iau hotărâri mai corecte. Am devenit mai hotărât. Deacum știu că din orice situație este o cale de ieșire. Am altă atitudine față de viață.
Da, teorii sînt multe, însă dacă poți gândi, faci concluzii de care ai nevoie.

Despre bani este foarte mult de scris. Drept ai menționat ca banii sânt unul din mijloacele de a te face fericit, însă mulți nu știu de asta și mai mulți nu cunosc cum să ajungă la acest nivel. Acesta era și scopul meu să discutăm pe acest topic.
În ce privește timpul pierdut pentru dezvoltarea personală se recuperează la sigur. Apropo și de timp este foarte mult de discutat. Sînt sigur că mulți au nevoie de asta.

Dacă cineva din cei care citesc văd o altă cale de a ajunge un om de succes, vă rog să postați. Numai să țineți cont de ce este scris cu roșu. Iar dacă considerați că totul ce este scris nu vă este de folos, argumentați și închidem subiectul.

Am întâlnit apicultori care au lăsat serviciul pentru a nu munci la nenea ci să se descurce singur cu 30-40 de stupuri. Hotărîre luată în grabă fară măcar să se consulte cu cineva. După asta au urmat ani grei și plini de necaz. Ce simplu ar fi fost dacă avea o gândire realistă și dacă ar fi știut ce dorește cu adevărat.

În prezent se întorc mulți tineri de la munci din străinătate și caută să-și facă o afacere la sat investind în apicultură. Unii din ei au norocul să fie pregătiți de unele programe investiționale. Această pregătire se rezumă la 1-2 săptămâni de studiu după care candidatul uită totul peste o lună. Cei care au acces la internet merg mai departe. Pe ei îi sfătui să citească cărți de dezvoltare personală.

Sănătate și prosperitate !
vevidadra

Mesajde Shrek » 14 Ian 2016, 19:28

Pot sa ma asez si eu la masa? Da? Multumesc!
Cu ani in urma, un profesor de logica si filozofie, imi spunea ca atunci cand trebuie sa faci o expunere si ramai in pana de inspiratie, citezi niste filozofi clasici si spui orice ca nu te va contrazice nimeni! Eu personal, nu am citit nici ocarte de genul de care ai vorbit, pentru simplul motiv ca am considerat o sarlatanie ca cineva sa imi spuna cum as putea eu sa ma imbogatesc ori sa i-au decizii corecte, atata timp cat el nu cunoaste personalitatea me ori nivelul meu de educatie. Cu atat mai mult cu cat nu stie nimic despre ceea ce imi doresc eu de la viata!
Asa cum am mai spus, sunt adeptul existentei unui destin, care ne modeleaza si conduce viata, fara sa ne dam seama de acest lucru. Daca privim cu atentie in jurul nostru, vom observa ca sunt oameni care fac bani din orice, dar de cele mai multe ori, nu cei ce fac banii ii si cheltuie. Cu acesta indeletnicire se ocupa altii. Sau altele. Altii, desi muncesc pe rupte, nu reusesc sa inoade saracia. Dar multi sunt atat de fericiti cu ce au, incat cei care au prea mult, ii invidiaza. Unii, desi nu au de nici unele, Dumnezeu ii pricopseste cu o droaie de copii iar altii,care ar putea sa sustina finaciar o scoala intreaga, acelas Dumnezeu, le rapeste bucuria de a fi parinti! Credeti ca in toate aceste cazuri este voba de a lua sa nu lua decizii corecte, bazate pe studii publicate in carti cu o promovare agresiva? Eu nu!
Deciziie pe care le luam , sunt luate. Bune sau rele, sunt in functie de ce ne dorim de la viata. Mai trebuie sa ne asumam si consecintele fara sa dam vina pe altii pentru ceea ce ni se intampla rau in viata. Sfaturi, oricine stie sa dea,dar o mana de ajutor celor aflati in nevoie, putini pot sa o faca.
Toate cele bune!
Shrek

Mesajde Cristi Ciocoiu » 14 Ian 2016, 20:37

Suntem cu totii diferiti. Din fericire.

Altfel, nu ar exista progres.
Cristi Ciocoiu

Mesajde Mircea_63 » 14 Ian 2016, 20:45

vevidadra scrie:Salutare !

Știu ce vreau de la viață.
Am învățat cum să iau hotărâri mai corecte.
Deacum știu că din orice situație este o cale de ieșire.
Dacă cineva din cei care citesc văd o altă cale de a ajunge un om de succes, vă rog să postați. Numai să țineți cont de ce este scris cu roșu. Iar dacă considerați că totul ce este scris nu vă este de folos, argumentați și închidem subiectul.

Sănătate și prosperitate !

Vevi, salutare, sanatate si prosperitate asemenea. :D

Am pus citatele tale in ordine, ca sa putem discuta. Astfel:
-Stii ce vrei de la viata!... Ce vrei? daca nu sunt indiscret. Bani??? Astia nu pot fi un scop in sine.
-Cum anume iei hotararile corecte? :o Daca as pomeni bancul cu dilema, ai zice ca sunt neserios. :lol:
- Din orice situatie este o cale de iesire? Corect. Numai sa iti convina acea iesire.Unele boli se termina prin moarte. :(
-Ce intelegi prin "om de succes", faima, bani? Dupa lasarea cortinei, spectatorii se duc in familiile sau la prietenii lor, iar actorul poate ramane singur. La ce-i foloseste succesul?
Iar cu bani poti cumpara un trup de femeie, dar nu dragoste. Poti starni recunostinta, dar este sentimentul cel mai greu de suportat si adesea se ajunge ca cel care merita recunostinta sa fie urat pentu asta.

Uite de exemplu o curiozitate: iti doresti ca amicul X sa te sune mai des. Tu crezi ca banii tai te ajuta?
Daca ii dai lui X niste bani, nu te va mai suna degraba. Daca in schimb reusesti sa iei tu de la el niste bani, el te va suna in fiecare zi. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vevidadra » 15 Ian 2016, 00:49

Salutare !

Da, simt eu că o să-mi da-ți mult de lucru. :lol: Cristi mulțumesc că măcar ție nu-ți voi răspunde. Am să încep în ordine cu Shrek.

Eu personal, nu am citit nici ocarte de genul de care ai vorbit, pentru simplul motiv ca am considerat o sarlatanie ca cineva sa imi spuna cum as putea eu sa ma imbogatesc ori sa i-au decizii corecte, atata timp cat el nu cunoaste personalitatea me ori nivelul meu de educatie.

Cărțile de care vorbesc eu sînt scrise de oamenii bogați ( mai corect pe înțelesul tutora - oameni de succes ) care au lăsat ceva în urma lor pentru binele oamenilor. Cei care doresc să le citească sau tind spre asta au să întîlnească pe alocuri și citate din biblie. Unele au și peste o sută de ani dar ideile încă mai rămân valabile.
Nimeni nu descrie direct cum să faci banii sau ce decizii să ei. Totul depinde de tine. Ei însă dau exemple concrete din viață prin ce metode se poate deveni om de succes.

Cu atat mai mult cu cat nu stie nimic despre ceea ce imi doresc eu de la viata!

Tu decizi ce îți dorești de la viață prin gîndurile și acțiunile tale. Dacă dorești să citești măcar o carte de care scriu eu o faci, dacă nu, e decizia ta.
Îți dau un exemplu ce îi învăța pe copii tatăl bogat din cartea de Robert T. Kiyosaki TATĂ BOGAT TATĂ SĂRAC : Vreau să vă învăț să stăpîniți puterea banilor,
să nu vă temeți de ei. Și asta nu vi se predă la școală. Dacă nu veți învăța asta, veți deveni robii banilor.
Acum pun întrebarea dacă în liceu în prezent se discută de bani și de bugetul familiar ? Unii se căsătoresc imediat după liceu. Sînt ei oare pregătiți de viața reală dacă nu au educația necesară de la părinți sau sprijinul financiar ? Sau îți dau alt exemplu de la niște cunoscuți de ai mei : După căsătorie tipul ea banii de la nuntă și hotărăște împreună cu soția să cumpere mașină care costa aproape un apartament cu ocameră. Și asta în condițiile în care stau la gazdă iar ea este însărcinată în luna 4-a și nu muncește nicăieri. El avea serviciu prost plătit și fără perspectivă.

Asa cum am mai spus, sunt adeptul existentei unui destin, care ne modeleaza si conduce viata, fara sa ne dam seama de acest lucru.

Vezi că aici te contrazici. Singur scrii că ei deciziile bune sau rele în funcție ce dorești de la viață. Nu scrii că destinul o face pentru tine.

acelas Dumnezeu, le rapeste bucuria de a fi parinti!

După cum înțeleg eu Biblia Dumnezeu este tatăl nostru care nea creat și ne iubește așa cum sîntem, atunci de ce crezi că Domnul ar fi în stare să răpească bucuria copilului său ?

Credeti ca in toate aceste cazuri este vorba de a lua sa nu lua decizii corecte, bazate pe studii publicate in carti cu o promovare agresiva? Eu nu!

Cum poți să vorbești de studii publicate în cărți cu o promovare agresivă dacă nu ai citit nici una măcar. Singur ai scris de asta. :lol: De unde ai luat-o promovare agresivă ? Dacă te referi la ce am postat eu în primele 2 postări nui nimic agresiv și nu am nici un interes meschin. Asta o să înțelegi după ce o să citești cartea care am dato exemplu.

Sfaturi, oricine stie sa dea,dar o mana de ajutor celor aflati in nevoie, putini pot sa o faca.

Sfaturi corecte și la timpul potrivit nu oricine îți poate da și de regulă este cel mai bun ajutor primit.

Sănătate și spor la citit !
vevidadra

Mesajde Shrek » 15 Ian 2016, 01:12

Am spus ca nu am citit dar asta nu insamna ca nu am vazut si chiar rasfoit! Dar chiar nu am reusit sa citesc titlul si autorul, daramite sa le memorez!
Faza cu destinul si hotararile care le iei sunt ingemante si de aceea am spus ca nu ne dam seama.
Faza cu Dumnezeu ai scos-o din context. Erau prezentate niste "paradoxuri" ale vietii de zi cu zi, cu bune si cu rele.
Dar sunt sigur ca ai inteles ceea ce vreau sa exprim si in nici un caz nu am vrut sa te necajesc. Dar tema este sofisticata si expertiza in acest domeniu filozofic este limitata.
Va-ti pregatit scuturile, sabiile,merindele de drum? Am inpresia ca in curand filmul cu euromaidan se va turna si la Chisinau! Si apoi va veni un marinar si va va promite unirea cu.... Germania direct, daca il ve-ti vota, si voi o sa dati pe spate si il ve-ti face presedinte pe viata!Macar ne scapam noi de el!
Shrek

Mesajde vevidadra » 15 Ian 2016, 04:15

Salutare !

Stii ce vrei de la viata!... Ce vrei? daca nu sunt indiscret. Bani??? Astia nu pot fi un scop in sine. Mircea ție am să-ți răspund pe etape fiindcă ți-a venit rîndul la ora 0:03

Hai să descriu cum văd eu omul bogat. Este acela care își poate permite să trăiască decent. Să-și ducă un mod sănătos de viață. Să fie fericit și să petreacă mai mult timp cu familia. Să fie asigurat din punct de vedere material ca să nu ducă griji. Să fie în stare să ajute și pe alții. Să se bucure de viață. Să creeze lucruri frumoase.
Nui om bogat acel ce are foarte mulți bani ci acel care știe să trăiască din ei. Nui om bogat cel ce concurează ci acel ce crează.

Cum anume iei hotararile corecte?

Asta o fac datorită modului de gândire schimbat de teoriile descrise anterior.

Dau un exemplu : un prieten a venit după un sfat cu ce ar putea să se ocupe acasă după mulți ani lucrați în străinătate. Locuiește într-un apartament cu o cameră și are 3 copii. Soția are un serviciu simplu cu salariu mic. El a venit acasă cu bani puțini, vre-o 600 de euro și cu diabet. Este total demoralizat și recunoaște că are certuri mari cu soția din cauza că sa hotărît să rămănă acasă. Are 44 de ani. L-am ascultat și l-am întrebat ce a hotărît el să facă și mea răspuns că este decis să își găsească un serviciu sau să se apuce de apicultură deoarece taicăsău are vre-o 50 de familii. Mai departe nu a putut să spună nimic cum vede în realitate ce a hotărît. Pînă aici a ajuns nivelul lui de gândire.

Atunci am enumerat mai multe variante posibile de rezolvare a problemei după care sa ajuns la o concluzie.
Am aplicat gândirea de ansamblu a situației în care se afla și am constatat că soția nu conștientizează starea sănătății soțului. Nu dorește să treacă de la cei 1000 de euro pe lună trimise de soț la salariul de 200 de euro primiți acasă în cazul dacă găsește un salariu bun. Dacă el nu este înțeles de soție divorțează.
De aici am apelat la gândirea realistă. Ia-m explicat că odată a fost deja divorțat și soția a plecat în Italia cu copilul. Am încercat să-l conving că divorțul nu este o scăpare de probleme.
Prin gândirea bazată pe colaborare, îmreună am ajuns la concluzia că trebuie de purtat discuții de convingere a soției, în hotărîrea luată de a rămîne acasă datorită agravării sănătății lui. Apoi sa decis să se angajeze la un serviciu, iar în timpul liber să practice apicultura. După discuția cu mine sa mai înviorat. Deciziile îi aparțin lui. Eu însă i-am descris mai multe variante și situații la care el nici nu se gândea și l-am îndreptat spre gândirea pozitivă.

Din orice situatie este o cale de iesire? Corect. Numai sa iti convina acea iesire.Unele boli se termina prin moarte. :(

Mircea toți ne supunem unor legi ale universului. Moartea este inevitabilă oricum ea mai devreme sau mai târziu vine în ospeție.

Iar cu bani poti cumpara un trup de femeie, dar nu dragoste. Poti starni recunostinta, dar este sentimentul cel mai greu de suportat si adesea se ajunge ca cel care merita recunostinta sa fie urat pentu asta.

Banii pentru mine au altă destinație. Apropo, în unele cărți de dezvoltare personală se descrie cum poți avea o căsnicie fericită.

Ce intelegi prin "om de succes", faima, bani? Dupa lasarea cortinei, spectatorii se duc in familiile sau la prietenii lor, iar actorul poate ramane singur. La ce-i foloseste succesul?

Pentru mine om de succes se subânțelege om bogat cea ce am scris anterior.

Daca ii dai lui X niste bani, nu te va mai suna degraba. Daca in schimb reusesti sa iei tu de la el niste bani, el te va suna in fiecare zi. :lol:

Problema celui care împrumută este pînă când ea banii, după este problema celui ce a dat. :lol: :lol:
Foarte greu este să găsești prieteni adevărați.

Salutare și prosperitate !
vevidadra

Mesajde vevidadra » 15 Ian 2016, 13:58

Salutare !

Va-ti pregatit scuturile, sabiile,merindele de drum? Am inpresia ca in curand filmul cu euromaidan se va turna si la Chisinau! Si apoi va veni un marinar si va va promite unirea cu.... Germania direct, daca il ve-ti vota, si voi o sa dati pe spate si il ve-ti face presedinte pe viata!Macar ne scapam noi de el!

La noi este exclus să fie euromaidan deoarece el a fost înaintea ucrainenilor pe 7 aprilie 2009 la Chișinău când lau dat pe Voronin jos de la putere. Acum merge vorba de un om de afaceri dubioase care dorește să acapareze în totalitate instituțiile de stat. Înpotriva lui este poporul în frunte cu platforma dreptate și adevăr și în acelaș timp și forțele de stânga socialiștii cu partidul lui Renato Usatîi. De fapt toți cer dizolvarea parlamentului foarte corupt și declanșarea alegerilor anticipate. Partidele din coaliția parlamentară aflată la conducere sparie lumea că în cazul alegerilor anticipate se poate schimba vectorul european. Adevărul este că ei se țin de putere pentru a fura și mai departe statul.

Platforma pentru dreptate și adevăr fac greve pașnice. Acum ei strîng cel puțin 350000 de mii de iscălituri pentru a face referendum cu următoarele revindecări :
-- președintele statului să fie ales de către popor și demis prin referendum
--să fie aleși în parlament 71 de deputați în loc de 101
--să fie scoasă parțial imunitatea parlamentară a deputaților

Sănătate !
vevidadra

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 14:00

Bogat in ce?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde vevidadra » 15 Ian 2016, 14:12

lucky5strike scrie:

Bogat in ce?

Dacă găsești cel puțin 10 min și citești ce a fost scris până acum o să ai răspunsul la întrebare și în plus ceva foarte important pentru viață.
vevidadra

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 14:19

Repet, bogat in ce, mai exact?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde vevidadra » 15 Ian 2016, 14:56

lucky5strike scrie:Repet, bogat in ce, mai exact?

În minte. Pentru că mulți îți doresc sănătate dar pe lîngă ea mai trebuie și minte. :lol: :lol:
vevidadra

Mesajde lucky5strike » 15 Ian 2016, 17:04

Ei as. Majoritatea vor bani, sanatate si dusmani care sa-i admire. :lol:

Vevi, adevarul e ca bogat in minte e un lucru mare.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE