Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: O Norvegie infricosatoare! Cinci copii rapiti de langa p

Mesajde Shrek » 16 Ian 2016, 14:08

manu scrie:pentru cei care cred ca e bine sa separi copilul de parinti : ati fost vreodata intr-un orfelinat sau ati citit vreo carte marturie ? iubiti mai mult copiii celorlalti decit pe ai vostri adica i-ati da sa i creasca ceilalti pe ai vostri bun bucuros in schimbul celor de pe strada ? toti copii nostri merg la scoala cati dintre profesori se poarta cu ei ca niste parinti spirituali ? cine este acela care isi permite sa sfasie legatura copilului cu fratii si parintele sau in numele binelui ati vazut cum privesc in gol copii de la orfelinat ? ati vazut ce deseneaza ei ? stiti ce se intampla daca la o vizita la orfelinat arati o atentie deosebita unuia ? stiti dupa ce tanjesc ? stiti de ce se sinucid ? pentru ca nu sunt iubiti ...si daca domniile voastre imi spuneti ca vor gasi mai mare dragoste in afara familiei atunci nu pot banui decat ca nu aveti copii.

Dar dumneata ai vazut un orfelinat ?Sau ai vazut filme! In Romania nu mai exista din anii 2000, daca nu si mai devreme! Acum li se spune Centre primire minori si in ele locuiesc doar cei care nu au dorit ori nu s-au integrat in familiile asistentilor sociali. Orice copil abandonat ori ridicat din familie ca urmare a unor decizii judecatoresti sau administrative merg direct in familii de asistenti maternali chiar daca ulterior sunt revendicati de rude apropiate parintilor! Pot sa va confirm ca intr-o proportie covarsitoare, copii crescuti in familii de asistenti maternali se dezvolta la fel de bine ca si copiii gazdei? De cele mai multe ori acesti copii sunt infiati de familia care i-a crescut, cu riscul de a pierde aceasta calitate ( asistent maternal)
Dar nu-i asa, este mai bine pentru o fetita abuzata sexual, de tatal ei sa ramana in familie pana cand instanta decide ca este vinovat! Asta vreti sa spuneti, nu? Sau daca mama il bate, fiind matrafoxata, pana ii rupe o mana sau un picior, desi are numai cativa anisori, trebuie sa ramana in familie pentru ca "tanjeste" dupa mama?Ori mamele care pur si simplu isi vand copiii, pentru te miri ce, doar ca au mintea mai inceata, trebuie sa ramana copiii in familie ca acolo cresc mai bine?
Ati auzit vre-o data sa se ia copii din familie, daca sunt bine ingrijiti? Eu nu! Nici in Romania si nici in alta parte! Dar acum se doreste creearea unui curent de opinie anti autoritate, pentru a pune o oarecare presiune in luarea deciziilor! Si multi dintre noi participa in mod involuntar la aceasta manipulare!
Scria un domn, mai sus sa educam copiii sa respecte autoritatea! Autoritatea cui? A primarului, a militanului, a popii, a cui? Eu va spun atat! Educativa dv. Copiii in avest spirit! Eu i-am educat sa fie cei mai buni! Sa lupte pentru opinia lui si cu "Dumnezeu" daca este nevoie! Sa priveasca totdeauna inainte sa vada cat mai are de luptat pana sa devina cel mai bun si nu in urma sa vada de unde a plecat! Este opinia mea!
Daca voi cei care doriti sa va cresteti copii in "spiritul respectarii autoritatii" va place sa ii altoiti cu sarg pana vor baga la cap acest concept, este problema voastra! Dar nu imi cereti sa fac si eu acelas lucru! Este imoral,
Shrek

Mesajde Mircea_63 » 16 Ian 2016, 15:29

Dogvet, doar cateva mici observatii as avea de facut:
Ce discutam noi pe acest forum de apicultura nu este un protest! Crezi ca citeste vreo autoritate norvegiana acest forum? Totul este o discutie, intre apicultori, pe o anumita tema. Poate mai degraba o discutie intre noi ca fosti copii si actuali parinti.
Faptul ca acesti parinti sunt membrii unui cult religios crestin si absolut legal in Romania, iar majoritatea romanilor sunt membrii ai cultului crestin Ortodox, nu l-am interpretat nicidecum ca pe o actiune (protest) de natura religioasa. Cum ar fi fost sa fie Bodnarii ortodocsi, iar ca raspuns discutiilor de forum sa ni se reproseze ca de fapt facem prozelitism si doar pentru ca e ortodox de-al nostru, ii luam partea?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde manu » 16 Ian 2016, 16:31

d-le shrek se pare ca v-ati simtit desi eu nu m-am adresat personal , cunosc situatia din interiorul centrelor de plasament nu inteleg unde am zis eu ca trebuie corectii fizice manipulare faceti dumneavoastra atribuindu-mi mie ceva care nu am afirmat in plus am 4 copii nu e unul la fel cu celalalt , unul asculta din priviri iar altuia trebuie sa i ingradesc anumite obiceiuri de genul cum a facut paul , asta inseamna ca e abuzat ? suntem la un caz aici nominal nu am luat apararea abuzatorilor ,dar observ ca desi dumneavoastra cica aparati abuzatii ,abuzand de drepturile parintilor , nu inteleg cum a fost abuzat un copil sugar de 3 luni in tonul dumneavostra inteleg ca nimanui nu avem voie sa le ingradim manifestatiile personale nici hotilor nici ucigasilor nici batjocoritorilor ....si credeti ca aceste tendinte apar doar la 18 ani fix cand e copilul major ? nu cumva pana atunci am hranit sau infometat anumite calitati sau vicii ? prefer sa mi se spuna abuzator daca i-am indrumat spre a fi altruisti atunci cand au vrut sa ia marul cel mai mare sa fie saritori cand cel de linga el duce o povara prea grea sau atunci cand stau prea mult pe net sau impotriva tentatiilor drogurilor sau sau ...
manu

Mesajde cucubau » 16 Ian 2016, 17:51

Prea multe pareri aiurea mult prea multi au luat-o pe aratura.
Ca acei copii au fost luati de autoritati , ca autoritatile au sau nu dreptate .
Problema cea mare = prostia umane sa nu zic colectiva. Ce poate fi mai grav pentru umanitate decat o educatie de o conceptie inapoiata ce se impotriveste progresului, o educatie ce are rolul de a crea milogi si nu oameni cu demnitate capabili sa-si asigure sucesul in viata.
Ce educatie este aceea in care parintele ii spune copilului ca daca vrea ceva sa se roage sa tina post si domnul ii va indeplinii dorinta .
Lasati autoritatile sa-si faca datoria si sigur acei copii vor avea de castigat.
........
cucubau

Mesajde paul » 16 Ian 2016, 18:03

cucubau scrie:Problema cea mare = prostia umane sa nu zic colectiva. Ce poate fi mai grav pentru umanitate decat o educatie de o conceptie inapoiata ce se impotriveste progresului, o educatie ce are rolul de a crea milogi si nu oameni cu demnitate capabili sa-si asigure sucesul in viata.
Ce educatie este aceea in care parintele ii spune copilului ca daca vrea ceva sa se roage sa tina post si domnul ii va indeplinii dorinta .
Lasati autoritatile sa-si faca datoria si sigur acei copii vor avea de castigat.

Sa inteleg din cele de mai sus ca tu ai fost spermatozoidul cel mai apt din cei peste 1000.000 revarsati ??? ... :(
Poate ca ... ai fost cel mai rapid ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristian bh » 16 Ian 2016, 18:05

cucubau scrie:Lasati autoritatile sa-si faca datoria si sigur acei copii vor avea de castigat.

...dar totusi la care autoritati te referi? La alea norvegiene sau romane? :?
Ca ,.....io uite,..nu gasesc nici metoda,nici sustinere in a sensibiliza auroritatile noastre sa-si faca acea datorie,...macar pt copii! ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristi_vidican » 16 Ian 2016, 18:27

cucubau scrie:Prea multe pareri aiurea mult prea multi au luat-o pe aratura.

Încă o părere aiurea, sau mai bine zis total în necunoștință de cauză.
Dacă te-ai fi documentat puțin ai fi văzut de la o poștă abuzul autorităților împotriva cărora protestez.
Dacă le lăsăm, comit mai departe abuzuri.
Și știm prea bine că autoritățile sunt foarte supuse corupției, fie ele și din țările civilizate.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cucubau » 16 Ian 2016, 18:46

Daca in Romania s-ar traii mai bine decat in Norvegia parerile d-voastra ar fi indreptatite, dar atata timp cat mandria de a fi roman, in europa este o rusine ....ciocu mic si lasati acei oameni sa-si faca treaba.
........
cucubau

Mesajde Shrek » 16 Ian 2016, 19:20

cucubau scrie:Daca in Romania s-ar traii mai bine decat in Norvegia parerile d-voastra ar fi indreptatite, dar atata timp cat mandria de a fi roman, in europa este o rusine ....ciocu mic si lasati acei oameni sa-si faca treaba.

In Europa de care vorbesti, nu este nici o rusine daca esti roman, neamt, sarb, italian, rrom, albanez, catolic, ortodox, baptist, musulman, alb ori negru! Este o rusine sa fii prost! Aceasta este o metafora si sper ca nu o vei lua personal!
Shrek

Mesajde Ioan Guist » 16 Ian 2016, 19:41

Shrek scrie:Eu i-am educat sa fie cei mai buni! Sa lupte pentru opinia lui si cu "Dumnezeu" daca este nevoie! Sa priveasca totdeauna inainte sa vada cat mai are de luptat pana sa devina cel mai bun si nu in urma sa vada de unde a plecat! Este opinia mea!
Daca voi cei care doriti sa va cresteti copii in "spiritul respectarii autoritatii" va place sa ii altoiti cu sarg pana vor baga la cap acest concept, este problema voastra! Dar nu imi cereti sa fac si eu acelas lucru! Este imoral,

Domnule Shrek, probabil ma priviti ca pe un 'napoiat, retard ...usor la minte sau macar un dus usor cu pluta la vale sau la deal.Nu sunteti primul si probabil nici ultimul.Va marturisesc ca e reciproca. :lol:
Acuma.Nimeni nu are nimic cu poporul Norvegian , german, suedez, unguresc sau congolez ori roman..Sunt persoane ce considera ca un anumit organism a facut de ceva vreme niste abuzuri.Ca pe plan mondial sau national ori local se infaptuiesc abuzuri, de acord .Acum suntem in discutie cu referire la problema celor din Norvegia.
Cunosc si eu cazuri de care ne poate fi rusine ca si natie, ca si umanitate chiar.Putem deschide subiecte de discutie mai largi.
Uite , cazul Dumnitale de ex:Eu sa fiu protectia copilului, maine ti-as lua copilul pe motiv ca nu ai enumerat in pledoarie nimic despre altruism si ingaduinta fata de devierile sexuale.De asemenea nu ai stampila pe timbru si nici nu esti indeajuns de increzator in indentitatea dumnitale incat sa nu te ascunzi pe un forum. :shock:
In orice familie de pe lumea asta putem gasii linistit o eroare in educatia copiilor.Depinde cine priveste.Oricat de progresist sau modern ar fi cuplul.Oricat de conservator sau libertin ar fi, o autoritate impartiala , sunt sigur ca in 24 de h ar umple o coala A4 cu motive de ridicare imediata a copiilor.
Autoritatea protectiei copilului din Norvegia (ei sunt in discutie de data asta) probabil fac si lucruri bune.Chiar sunt convins de asta.Ca la adapostul acestora se intampla (tot mai clar si tot mai des) si lucruri regretabile, este evident.Ba chiar exista si un istoric in savarsirea de fapte strigatoare la cer (cer scuze de expresia cu ..Cer)
Din aceasta cauza sunt oameni nemultumiti si din ce in ce mai multe foruri si state ce iau atitudine.Nu vorbim acilea de Gadea &co.

Cu aceiasi consideratie si afectiune pe care mi-o purtati , va salut.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cucubau » 16 Ian 2016, 20:00

Shrek scrie:In Europa de care vorbesti, nu este nici o rusine daca esti roman, neamt, sarb, italian, rrom, albanez, catolic, ortodox, baptist, musulman, alb ori negru! Este o rusine sa fii p***t! Aceasta este o metafora si sper ca nu o vei lua personal!

Oare de ce Romania este la coada clasamentului in cea ce priveste nivelul de trai , oare nu pentru ca romanii sunt prea destepti ca sa isi dea seama unde gresesc .
Vechil proverb: P..ul nu e pr... destul ,daca nu e si fudul. Suntem campioni la a critica pe altii ba chiar sa-i ponegrim pe cei ce fac cu adevarat ceva bun pentru simplu fapt ca parerea noastra este diferita .
........
cucubau

Mesajde cucubau » 16 Ian 2016, 20:38

Multi privesc cazul Bodnariu precum familia ar fi deposedata de niste bunuri ca si cum binele si viitorul acelor copii nu conteaza.
........
cucubau

Mesajde Shrek » 16 Ian 2016, 20:47

Numai pentru Ioan Guist!
Nu stiu ce parere ai dumneata despre mine si la ce context te referi, dar postarea invocata se referea numai la un domn care punea o intrebare retorica despre orfelinate si la o solicitare a altui domn de a ne educa copiii in "spiritul respectului autoritatii". Avand in vedere textul citat, sunt sigur ca dumneata nu ai ajuns unde ai ajuns, pentru ca parintii te-au sfatuit tot timpul sa stai cu capul plecat, sa asculti tot timpul la ce indruga"autoritatile" ori sa stai cu mana intinsa catre ele! Si mai sunt sigur ca si pe fetele dumitale le-ai educat sa munceasca si sa lupte pentru ce este al lor! Si nu in spiritul "respectului pentru autoritate"!
Nu sunt adeptul "dictaturii autoritatilor", in speta a protectiei copilului, atat din ro, cat si din strainatate. Dar nu pot concepe sa ne dam cu parerea si sa punem etichete, fara a aduce in discutie si cazurile cand copii sunt abuzati sau cand sunt suspiciuni grave de abuz!
De asemenea, acum, sunt total impotriva folosirii de care parinti a violentei fizice in educatia copiilor! Indiferent de motiv, aceasta nu se justifica! Dar asa cum am mai scris si copii mei au fost mici , au facut pozne si poate i-am pleznit. Dar acum regret, mai ales ca amandoi si-au luat zborul din cuib!
Cu toate acestea , sincer, ma simt onorat ca ma citesti! Desi ma asteptam sa intri in arena cu ingerul cazut si sa arati tuturor ca si in ro, atunci cand exista vointa si foarte multa munca, rezultatele in apicultura sunt pe masura! Si nu trebuie sa trecem oceanul pentru a vedea asta!
Nu ma ascund de nimeni, email-lul este corect( este numele meu)! Dar sunt atat de neinsemnat in apicultura, incat consider ca inca nu este momentul sa ies in fata! Sau la tabla!
Toate cele bune!
Shrek

Mesajde Ioan Guist » 16 Ian 2016, 21:16

Shrek scrie:1 Numai pentru Ioan Guist!

2 De asemenea, acum, sunt total impotriva folosirii de care parinti a violentei fizice in educatia copiilor! Indiferent de motiv, aceasta nu se justifica! Dar asa cum am mai scris si copii mei au fost mici , au facut pozne si poate i-am pleznit. Dar acum regret, mai ales ca amandoi si-au luat zborul din cuib!

3 Cu toate acestea , sincer, ma simt onorat ca ma citesti! Desi ma asteptam sa intri in arena cu ingerul cazut si sa arati tuturor ca si in ro, atunci cand exista vointa si foarte multa munca, rezultatele in apicultura sunt pe masura! Si nu trebuie sa trecem oceanul pentru a vedea asta!

4 Dar sunt atat de neinsemnat in apicultura, incat consider ca inca nu este momentul sa ies in fata! Sau la tabla!

Toate cele bune!

1 Daca era doar pentru Guist, trebuia sa faci si tu un MP :)

2 Este stiut ca un tanar parinte are o experienta catre 0.Rabdarea se invata si ea.Parintii au scoala lor. Sunt de parere ca familia asezata pe 3 generatii este cea mai potrivita.Taman asta e treaba.Ca se trezeste femeia si barbatul cu chestia aia mica si cacacioasa ce urla ca din gura de sarpe ce trebuie dusa la linia de plutire.Pai...cine are dreptul si cunostintele sa-si creasca si sa-si educe odraslele? NIMENI.
O sa te parasc la protectia sociala si sper ca copilul tau sa fie retras din societate ca e ...neconform, fiinca si-a luat o palma la fund in tinerete.Sti bine ca nu cred asta, dar ...na poate se intelege mai bine.

3 Sincer? Te citesc cap coada. In rest nu am prea inteles ce e cu ingerul si apicultura.

4 Pai ...pentru ce-i forumul asta ? sa stam frumos in banca si cine se considera apt si bun si implinit si dibaci si performant sa scrie pe tabla? Pai la cat suntem de multumiti de noi , nu ar mai fi miscare pe forum.

Numai bine !
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde octavianpopescu » 17 Ian 2016, 00:17

cucubau scrie:Problema cea mare = prostia umane sa nu zic colectiva. Ce poate fi mai grav pentru umanitate decat o educatie de o conceptie inapoiata ce se impotriveste progresului, o educatie ce ar crea milogi si nu oameni cu demnitate capabili sa-si asigure sucesul in viata..

Ai auzit de inteligenta emotionala?!aceasta e aceea ce are cea mai mare influenta(sa nu zic totala)asupra succesului unui individ(succes general,nu doar material).sti cum se capata inteligenta emotionala?!ca nu e ceva cu care te nasti...tocmai prin relationarea cu parintii si cu fratii(aici cred ca conteaza parca si nr acestora)...
Acum revenind,majoritatea copiilor crescuti fara parinti(sau rupti de langa acestia) pe langa faptul ca sunt la propriu traumatizati sunt lipsiti si de aceasta inteligenta emotionala...din cauza asta ajung tot mai multi la suicid.daca ai fi informat ai sti ca acelas lucru se intampla si cu adolescentii si tinerii pe care aceasta institutie odioasa ii "salveaza".vorbesc din date clare,nu povesti.
Cred ca tie iti este rusine ca esti roman...in cazul asta nu prea ai ce sa faci,o sa fi roman pana la moarte.si sa traiesti cu rusinea asta asa,cred ca e greu...in loc sa fi om cu demnitate...si conform cu ce ai mai zis inseamna ca educatia e de vina...inseamna ca nu esti tu de vina si parintii tai...pai atunci recunosti ca ar fi fost mai bine in orfelinat
shrek-inca nu imi dau seama despre ce vorbesti...cunosti alt caz sau vorbesti despre acesta(pe care nu il cunosti)?
copii au fost verificati de catre o comisie speciala si s-a constat ca nu au nici o forma de abuz...directoarea scolii,cea care i-a reclamat,spune despre fete ca sunt inteligente...

L.E.cucubau,acea educatie inapoiata a facut din tine,din parintii tai,bunicii si strabunicii tai niste milogi?!nu tot ce vine din vest e bun
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE